Beste abonnee,

'Domme jury wanneer ze mijn werk niet kiezen,' zo zei ik tegen iemand toen ik met een karretje en 25 liter gedestilleerd water de voorronde bezocht in Schiedam. Pas in tweede instantie begreep ik dat het een journalist was. Vervolgens hield hij het in de gaten. Oei!
Samen met nog tien anderen stelden we onze installaties op. De deur van de museumzaal werd bijna helemaal dichtgetrokken toen ik de kunststof 'stolp' begon te vullen met 25 liter water. De vrijwilligers waren wat bevreesd geraakt voor de directeur van het museum, want telkens had het museum te maken met 'wateroverlast'. Maar hoe kan het ook anders met het thema 'water'...
Niet veel later wist ik het: dit is een hele slimme jury!

Lees hier het artikel van de journalist...

mei 2017, nummer 73
 

Museum de Fundatie

L'EAU SUR LE SOCLE heeft een bijzondere plek gekregen in de tuinzaal van kasteel het Nijenhuis. Doordat het voor een raam staat geplaatst heeft het zonlicht ook invloed op twee manieren: het water verdampt en... wie goed kijkt ontwaart het spectrum. Niet alleen in het water maar misschien ook wel ergens op de muur van de tuinzaal.
Vanaf 24 mei opent de tentoonstelling en loopt tot 20 augustus 2017. Daarnaast is er een fraaie catalogus uitgekomen.

Lees meer...

 

   

KunstRAI, stand 35, gallery 9

Stomme films zijn niet meer van deze tijd, behalve op de KunstRAI. Daar hangt wat 'gekrabbel' een beetje schots en scheef aan de wand met bijbehorende qr-codes die verwijzen naar 'stomme films'. Precies na één jaar ongeluk schreef ik een samenvatting van het betreffende jaar.

Bekijk het hier...

'Broken zero' zal ook op de KunstRAI te zien zijn. De titel verwijst uiteraard naar een kunststroming waar ik veel affiniteit mee heb.
Het werk 'broken zero' is als foto op dibond te bestellen in een oplage van 5 stuks. Formaat rond, diameter 80 centimeter. Prijs op aanvraag bij gallery 9, Dick Bouwma.

Lees meer over de KunstRAI...

 

   

Tot slot

Wilt u een GRATIS entree voor de KunstRAI? Beantwoord dan deze mail en ik stuur u de uitnodiging toe.

Met hartelijke groet,

Martijn Duifhuizen

 


foto Jan Schrijver