Minkema komt in actie!
 
Inhoud nieuwsbrief
 
Een woord vooraf door de schoolleiding
Met de themaweek en het Wintergala op donderdag 20 december als geweldige afsluiting maken we ons op voor een fijne kerstvakantie. Op vrijdag 21 december om 13.00 uur start de vakantie en op maandag op 7 januari 2019 pakken we met elkaar de draad weer op! Wij informeren u daarna ook graag over de vorderingen omtrent de verbouwing. Directie, schoolleiding en alle medewerkers van Stein wensen u een inspirerende kersttijd en een positieve start van 2019 toe.  
 
Wintergala op 20 december
Op donderdag 20 december organiseren ouderraad, docenten en leerlingen van school weer een fantastisch Wintergala voor alle leerlingen uit klas 1 tot en met 4. We hopen op een grote opkomst van leerlingen.

Het gala start om 20:00 uur en is om 23:00 uur afgelopen. Inloop vanaf 19.45 uur, toegang tot 20.30 uur. Kaartjes worden verkocht via de receptie. Het thema dit jaar: Black and Gold.
 
 
 
Steinweek
De laatste schoolweek van dit jaar, de week voor de kerstvakantie, organiseren we weer een Steinweek. Rond drie verschillende thema’s worden er in klas 1, 2 en 3 lessen en activiteiten aangeboden, waaronder een sportdag en KUVO. Ook zijn er excursies buiten de deur!

  • Voor klas 1 is het thema: ‘Stein & ik!’ 
  • Voor klas 2: ‘Veilig op Stein’ 
  • Voor klas 3: ‘De maatschappij dat ben jij' 
Voor verdere informatie over de activiteiten en over vertrek en aankomsttijden bij excursies, verwijzen we u naar de ELO, de info is hier t.z.t. op te vinden!
 
Minkema 100! Terugblik
  Terugblik november: Maand van de media
Op donderdag 22 november zijn ruim 600 leerlingen van het Minkema College (havo, vwo en vmbo) een hele bijzondere uitdaging aan gegaan: zij gingen een dag OFFLINE.

Met deze OFFLINE-dag wilden we onze leerlingen bewust maken van het nut van digitale middelen en social media, maar ook van de nadelen: het gevoel altijd online te moeten zijn, minder face-to-face-contact en de invloed van bijvoorbeeld social media op berichtgeving. De dag werd afgesloten met een meet-and-greet met bekende YouTuber Noah Zeeuw
 
Informatieavond tieners en social media
Op donderdag 29 november organiseerde het Minkema College een informatieavond voor ouders om alles te weten te komen over social media en tieners. Zo'n 200 ouders van kinderen in de leeftijdscategorie 10-14 jaar waren aanwezig, waaronder veel ouders waarvan hun kind (nog) niet op het Minkema zit. Zij hebben zich laten inspireren door Jan-Willem Roseboom van Bureau Jeugd & Media. 
 
 
Jan-Willem wist met de nodige humor maar ook met veel herkenbare verhalen de aanwezige ouders te voorzien van tips en concrete handvatten om het gesprek thuis over online gedrag aan te gaan. Heeft u deze avond helaas gemist? Bekijk dan de hand-out met tips over mediawijs mediagebruik en de presentatie op onze website.

 
 Minkema 100!
Wat gebeurt er in december?
December is de Maand van Ondernemen: Money Talks. Woerden en omstreken staat bekend om de vele grote en kleine ondernemers en hun mentaliteit van aanpakken. Maar dat geldt ook zeker voor het Minkema College!
 
Minkema komt in actie voor het goede doel
Wij vieren ons jubileumjaar, maar onze leerlingen willen ook graag iets moois voor anderen doen. December staat daarom in het teken van de ander. Door verschillende acties proberen onze leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen: KIKA en de Voedselbank Woerden (door de locatie Minkemalaan).

Minkema-kaas
Wie wil er nou niet de speciale Minkema-kaas? De vmbo-leerlingen proberen met de verkoop van deze bijzondere kaas zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA.
 
 Open dag: 19 januari
Op zaterdag 19 januari staan de deuren van beide locaties van het Minkema College open voor groep 8-leerlingen die graag willen kennismaken met onze school. Van 9.00 - 14.00 uur kunnen geïnteresseerden sfeer proeven, docenten en leerlingen ontmoeten en natuurlijk allerlei vakken bezoeken. 

Open lesmiddag was druk bezocht
De belangstelling voor de open lesmiddag op 21 november jl. was erg groot. Geïnteresseerde groep 8-leerlingen konden zelf intekenen en een keuze maken uit 2 voorbeeldlessen. Dit jaar bezochten meer dan 260 groep 8-leerlingen de open lesmiddag van het vmbo. De docenten hadden leuke en interessante lessen gemaakt van maximaal 40 minuten. Er is hard gewerkt in de lessen en na afloop hebben we enthousiaste leerlingen de school zien verlaten.
 
 Carmen houdt pitch bij MR
Sinds kort is Carmen uit klas M3C de vertegenwoordigster binnen de OPR als leerling van onze vmbo-locatie.

De OPR is de MR van ons samenwerkingsverband met andere scholen in de regio. Carmen heeft een pitch gehouden tijdens de laatste MR vergadering. Hieronder haar inspirerende verhaal:

"Ik ben Carmen, 14 jaar en zit in het derde jaar van mavo+. Ik ben een ondernemend type en ga graag naar school. Afgelopen jaar ben ik mentor assistent geweest en daarnaast ook de klassenvertegenwoordigster.
 
Al 2 jaar doe ik mee aan Minkema boulevard. Ik zou graag mijn steentje willen bijdragen voor de OPR omdat ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. 

Ik ben iemand die makkelijk contact legt en over het algemeen met iedereen goed om kan gaan. Ik heb een prima inlevingsvermogen, maak geen onderscheid tussen mensen en kan goed luisteren. Ik heb als doel een bijdrage te leveren door ervoor te zorgen dat alle kinderen onderwijs krijgen in de vorm die hen het beste past. Door bijvoorbeeld meer oplossingen te realiseren voor kinderen met een beperking en de kinderen ook zelf hun mening te laten geven. Ik kan een schakel zijn tussen de OPG en de kinderen van het Minkema College." 
 
 Les: lekker in je lijf!
Op maandag 3 december kreeg klas 2B tijdens de verzorgingsles een gastles 'Lekker in je lijf' van het Beweegteam Woerden. De thema's in de les waren: gezonde voeding, beweging en het maken van gezonde keuzes.

In de les hebben we via een Kahoot-quiz uitgevonden welke leerling het meeste weet over een gezonde leefstijl. Wie weet er bijvoorbeeld of fruitsmoothies in de Schijf van Vijf staan? Hoe lang moet je bewegen om een mini-mars te verbranden? En geeft Red Bull je nou echt vleugels??
 
Mbo-avond op 13 november
Dinsdag 13 november jl. vond op het Minkema College locatie vmbo de jaarlijks terugkerende mbo-avond plaats. Alle examenkandidaten waren samen met hun ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd om informatie te krijgen over de mbo's in onze regio. 

De avond was bedoeld om veel informatie te krijgen over de mogelijkheden die het vervolgonderwijs de leerlingen biedt. Daarin is de avond in ruime mate geslaagd!

 
 
Wijzigingen in het personeel
In de maanden november en december heeft zich een aantal wijzigingen voorgedaan in het docentenrooster van Minkema, locatie vmbo.

De lessen Engels in de klassen 1a, 1b en 2a van Mw. Blonk zijn overgenomen door een andere ervaren vmbo-collega, de heer Van Stralen.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Mw. Van Loon begin december is teruggekeerd van haar verlof. Zij is de eerste maanden van het schooljaar vervangen door de eerder genoemde collega Van Stralen. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat de klassen 1L, 1M, 2F, M3c, M4a en M4b vanaf 4 december een andere docent Engels hebben gekregen.

Met ingang van dezelfde datum is Dhr. Bruinsma begonnen in de rol van technisch onderwijsassistent. Hij assisteert in de lessen Techniek van dhr. Brak.

Op zeer korte termijn start het verlof van Mw. Van Duyn (muziek en CKV). Haar lessen Muziek aan alle brugklassen worden overgenomen door Dhr. Pronk. Momenteel vinden de afrondende gesprekken plaats over de vervanging van de lessen CKV aan de derde klassen.

Na de kerstvakantie zal zeer waarschijnlijk nog één wijziging optreden in het docententeam. Betrokken ouders zullen hierover na afronding van de sollicitatieprocedure door middel van een rechtstreekse mail worden geïnformeerd.
 
Agenda
17/12: Start Steinweek
20/12: Wintergala
22/12: Start kerstvakantie (t/m 06/01/2019)
19/01: Open dag voor groep 8
 
Nieuwsbrief #2, 2018 © Het Minkema College. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat geregistreerd als ouder/voogd van één van onze leerlingen. 

Wij maken u erop attent dat u uw inloggegevens nodig heeft om in Magister de gegevens en resultaten van uw kind(eren) te volgen. Ook het intekenen voor oudergesprekken gebeurt in deze digitale omgeving. Zonder gebruikersnaam en code kunt u niet in Magister. Mocht u de inloggegevens verloren hebben, vraagt u dan z.s.m. nieuwe aan bij magister@minkema.nl. Ouders ontvangen de inloggegevens éénmaal. Hiermee kunnen zij ook het dossier inzien van een eventueel volgend kind.

Contact adres: Steinhagenseweg 3a, 3446 GP Woerden.
Vragen? Neem contact met ons op.