NIEUWJAARSWENS
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 

Beste tuinvrienden,

We wensen jullie allemaal een goed 2021. We leven mee met ieder die op wat voor manier dan ook getroffen is door Covid-19, en we wensen hen sterkte in de tijd die komen gaat. Maar wat zou het fijn zijn als we Corona de baas worden en we weer als vanouds elkaar kunnen zien en kunnen ontmoeten. Het is natuurlijk de vraag of dit al in 2021 zal gebeuren. Maar wij blijven optimistisch en we bereiden ons voor op een nieuw tuinseizoen met alles erop en eraan.

Een van de effecten van de Coronacrisis is dat de tuin herontdekt is. Natuurlijk een simpel gevolg van de ‘lockdown’, maar wellicht met verdergaande consequenties. Dat tuinieren gezond is, stress vermindert en misschien wel geest- en blikverruimend is, kan je in meerdere publicaties lezen. Zo ook dat je serotonine-niveau hoger wordt en je bloeddruk zakt. Zelfs effecten op het sociaal emotionele vlak en op existentiële inzichten tref je aan. Voor mij is het altijd al zo dat enerzijds je bezighouden met de filosofie, je hoofd in de lucht, en anderzijds werken met je handen in de aarde een soort kruisbestuiving oplevert. Heilzaam voor de geest en voor het lijf. Dus, wie weet, komen we er gesterkt uit en gaat de tuin nog meer dan in het verleden voor velen van ons een soort remedie tegen kommer en kwel, tegen ziekte en ongemak vormen. Hoe het ook zij, wij voelen ons gezegend met onze tuin en we ervaren het als een groot goed, dat zovelen van jullie ook het afgelopen jaar ervan hebben kunnen genieten. De komende anderhalf jaar zal de tuin er weer top uitzien. En we verheugen ons erop om jullie dan te kunnen begroeten. Maar helaas komt aan alles een eind.

Het laatste volledige jaar op de kwekerij komt er aan. Het programma voor 2021 is gemaakt (zie hier). We willen nog één keer knallen. We hopen dat we de eerste helft van 2022 ook nog voldoende te bieden hebben. Medio 2022 houdt de kwekerij op. Daarna gaan we het erf delen met anderen. Een spannende, motiverende en tegelijk uitdagende stap in ons bestaan.

Blijf voorzichtig en gezond en we hopen jullie in 2021 weer te kunnen zien.

Eric en Fleur

 
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum