N I E U W S B R I E F 
 
 Welkom bij deze 32e internet nieuwsbrief.

 

Met de volgende onderwerpen:

 
 
Het nieuwe Ankertje: Bloesemtherapie.  
Wist u dat…. .
Bloesem remedies en leerproblemen.
De opleidingen, een overzicht.
Nieuw: Engelpoort.
Primavera voorjaar.
Aanbiedingen.
 
 
 
Het nieuwe Ankertje: Bloesemtherapie.
 
Eindelijk weer een boekje over de bloesemtherapie met de nieuwste informatie over de belangrijkste bloesemremedies uit de hele wereld.
 
Heb je nog nooit gehoord van bloesemremedies, dan is dit een goed boekje om mee te starten. Weet je al veel over de Bachremedies dan is dit boekje een must. Zowel de achtergronden van het maakproces als een overzicht van de belangrijkste bloesem remedies van de afgelopen 35 jaar staan erin.
Met de Alaska bloesem-, edelsteen en omgevingsremedies, de Australische Bush essences,  de Californische F.E.S.essences - de eerste remedies na Bach -, de remedies van Bloesem Remedies Nederland, de Pacific Essences uit Canada, de Nederlandse Yana kinderremedies, de nieuwste remedies uit Hawaï en de oeroude bomenremedies uit Zuid- Afrika.   
 
 
 
 
 
Wist u dat......
 
Wanneer je geen energie hebt kun je niet herstellen. Het Energiemengsel van Sonnenmineral helpt je met het herstel van je energie. Dit is een combinatie van celzouten in poedervorm. Het bestaat uit: nr. 3 ferrum phosphoricum, de nr. 5 kalium phosphoricum, de nr. 8 natrium chloride en de nr. 9 natrium phosphoricum.
 
Bloesemremedies die je kunt gebruiken bij leerproblemen.
 
 • Bescherming: Wanneer je alles overneemt uit je omgeving.
 • Bosrank: Bij dagdromen of fantaseren. Wakker en in het hier en nu zijn.
 • Guldenroede: Wanneer je je niet thuis voelt in de groep.
 • Judaspenning: Bij een tekort aan aandacht.
 • Paarse Dovenetel: Het aankijken tegen de hoeveelheid, te weinig energie om eraan te beginnen, daardoor niets aanpakken, bij problemen met organiseren.
 • Pepermunt: Verwerking, mentale kracht, helderheid, zet aan tot handelen.
 • Reuzenbalsemien: Aandacht, druk, nerveus, onrustig, hyperactief.
 • Reuzenstropharia: Aankijken tegen de berg en de school of het werk is te zwaar. 
 • Regenboog: Voor creativiteit, wanneer je vastzit.
 • Stinkende gouwe: Wanneer je linker en rechter hersenhelft elkaar niet ondersteunen en een sfeer van kwaadheid en agressie is ontstaan.
 • Trompetklimmer: Bij problemen met communicatie, uiten en stotteren.
 • Wilde Bertram: Bij teveel twijfels en beïnvloeding door anderen.
 
Een aanvulling van de Australian Bush remedies.
 • Bush Fuchsia: Bewustzijn en oriëntatie op jezelf, integratie van de hersenfuncties. Activeert de spraak- en leervermogens. Dyslexie.
 • Cognis: Bij alle leerproblemen. (Kant en klare combinatie.)
 • Confid: Voor het zelfvertrouwen. (Kant en klare combinatie.)
 • Kapok Bush: Bij gebrek aan inzicht. Begrijpen hoe het geheel werkt. Kleine stappen nemen naar het grotere.
 • Paw Paw: Bij problemen met verwerking. Het is teveel wat er op je af komt.
 
Een aanvulling van de Bach en Californische FES remedies.
 • Chamomile: Bij emotionele hyperactiviteit en onrust. Geeft rust. (FES)
 • Chestnut Bud: Bij het herhalen van dezelfde fouten. (Bach)
 • Iris: Bij een gebrek aan creatief inzicht of geen interesse hierin. (FES)
 • Larch: Faalangst, voor het zelfvertrouwen. (Bach)
 • Madia: Tekort de aandacht kunnen vasthouden, van het een naar het ander springen. Kunnen concentreren op een ding. (FES)
 • Milkweed: Weinig sterkte van het ego, emotioneel onvolwassen, waardoor leer-problemen ontstaan, achtergebleven ontwikkeling. (FES)
 • Pink Yarrow: Overgevoelig, kwetsbaar en alles als een spons opzuigen uit de omgeving en dit weer vaak als kwaadheid uiten.
 • Yarrow: Hypersensitief als gevolg van stress uit de omgeving, waardoor de focus en concentratie verstoord worden. (FES)
 
 
 
DE OPLEIDINGEN
 
SCHÜSSLER CELZOUTEN 
Basiscursus gezichtsdiagnose 2013
 
Dinsdag 23 april 2013 van 10.15 - 17.15.
Dinsdag 7 mei 2013 van 10.15 - 17.15.
Woensdag 21 mei 2013 van 13.00 - 17.15.
Plaats: Bloesem Remedies Nederland - Horst.
 
Docenten: Bram Zaalberg en Inske Zaalberg.
 
Met o.a: Hoe werken de celzouten. Hoe gebruik je de celzouten. Waardoor ontstaan er tekorten? Hoe kun je ze gebruiken voor zowel thuis als in de praktijk. De gezichtsdiagnose van 14 Schüssler celzouten. De werking van de eerste 12 celzouten op het lichaam en 2 belangrijke hogere celzouten. De dosering. De reacties. De geestelijke achtergronden en energetische werking van celzouten.
Middag: Het uitwendig gebruik van celzouten. Waar let ik op bij het uitzoeken. Voor elkaar uitzoeken van celzouten volgens de gezichtsdiagnose en de energetische waarneming.
 
Incl. 2 vegetarische biologische maaltijden tijdens de hele dagen,
boek, testset, repertorium en syllabus.
 
Met HBO accreditatie KTNO t.b.v. V.B.A.G. en BATC
 
WORKSHOP: Celzouten apr/mei - € 199,00
 
 
 
 
INTRODUCTIEDAG 1 JUNI
BLOESEM REMEDIES
 
 
 
ZATERDAG 1 juni 2013 van 10.15-17.15 uur.
Cursusleiding: Bram Zaalberg
 
Plaats: Bloesem Remedies Nederland - Horst.
 
Wanneer je wat meer wilt weten over bloesem remedies, bewustzijn en groei, is dit een goede dag om te starten. Het is ook een goede opstap naar de dagopleiding. Een dag waarin je duidelijk kunt krijgen of je met bloesem remedies kunt werken. Hoe werken bloesem remedies. Waarvoor kunnen we ze gebruiken, hoe worden ze gemaakt. Verschillende manieren en praktische oefeningen om remedies uit te zoeken en hoe kun je intuïtief met bloesem remedies werken. Het bespreken van een aantal planten buiten. De vorm en structuur van de plant in samenhang met het mensbeeld.
 
 
Inclusief vegetarische en biologische maaltijd en een doseer flesje met bloesem remedies.
WORKSHOP: intro13 - € 90,00
(Bij aanmelding dagopleiding € 35,00 korting.)
 
 
 
 
DAGOPLEIDING BLOESEM-THERAPIE
2013/2014 - 10 ZATERDAGEN
 
1 ZATERDAG IN DE MAAND

Data: 26 oktober - 16 november - 7 december 2013 - 18 januari - 8 februari - 8 maart -
5 april - 10 mei - 7 juni - 5 juli 2014.

Cursusleiding: Bram Zaalberg.
Plaats: B.R.N. Horst. Tijd: 10.15 – 17.15 uur.

Wat zijn bloesem remedies. Achtergronden. Hoe worden de verschillende tincturen gemaakt. Hoe en waarom werken ze en waar beginnen ze hun werking in ons bewustzijn. Het deva werk en de afstemming op de planten. Diepere achtergronden en inzichten in de plantenwereld. Het kan voorkomen dat er een remedie wordt gemaakt. Spiegels, achtergronden en werking. Op welke manieren kun je bloesem remedies uitzoeken, zowel voor jezelf als anderen. De verschillende bloesem remedie systemen, met o.a. de Nederlandse -, Californische -, Australische remedies, met uitleg van de vormen en structuren en de kwaliteiten. Het uitzoeken voor verschillende polariteiten, zoals het vrouwelijke, mannelijke, het hogere zelf en de aarde in combinatie met de wet van oorzaak en gevolg. Edelsteen remedies, het gebruik hiervan in combinatie met bloesem remedies. De ouders en kinderen. Het uitzoeken voor anderen. Het gesprek. De innerlijke therapeut, de basis van je praktijk. Het uitwendig gebruik van bloesem remedies. Inleiding celzouten en de gezichtsdiagnose. Introductie essentiële oliën. Met veel visualisaties en praktische werk oefeningen.

Met HBO conform accreditatie SNRO, KTNO, VBAG, NFG, NWP.

WORKSHOP: Dagopleiding zat mrt. 2013/14 - € 1060,00
 
    
 
 
 
 
 
NIEUWE BLOESEM REMEDIE
 
Engelpoort  
 
Op 21-12-2012 is er een nieuwe remedie gemaakt, die de naam Engelpoort heeft gekregen. Er zijn natuurlijk al veel verhalen over deze datum, maar het meest fascinerende is wel, dat er veel voorspellingen tot deze datum zijn gemaakt en daarna niet meer. Is dit niet een mooi geschenk, eerst moeten we nog voldoen aan al de oude patronen en nu kunnen we gaan creëren vanuit vrijheid, los van alle beperkende voorspellingen en verbonden met het oorspronkelijke licht uit het universum.

De Engelpoort kondigde zich al vrij snel aan na het maken van de Kinder Vortex. Er ontstonden nieuwe bewegingen, kleuren en draaiingen op een plaats in de tuin. Al snel werd duidelijk dat dit een nieuwe krachtplaats was die met de verandering van het bewustzijn te maken heeft. Een opening waardoor het oude losgelaten kan worden en het nieuwe licht kan integreren.

De Engelpoort helpt je met de integratie van het nieuwe licht en de oude patronen van jezelf, je familie en de aarde, vooral de patronen die je tegenhielden in je manifestatie in dit leven. Dit patroon kun je doortrekken naar de jonge ziel, die ook niet tot volle bloei kon komen. Ze geeft inzicht in diepe oude, nog niet losgelaten pijn en beperkingen. Deze kunnen in dit leven zijn ontstaan, maar het kunnen ook oude patronen van de familie zijn en diepe beperkende patronen uit oude levens. De remedie helpt je met het bewust worden en het loslaten van het oude en het integreren van het nieuwe licht, zodat je naar een volgend proces van bewustwording kunt gaan. Dit is als een soort geboortekanaal van de nieuwe tijd. Het nieuwe in kunnen gaan met de bescherming van het licht en de liefde van het universum, veiligheid en stabiliteit integreren in het lichaam/de aarde, waardoor een volgende stap naar een dieper niveau van genezing van het lichaam/de aarde kan plaatsvinden. Ze zorgt voor een verbinding met je oorspronkelijke engelkracht om het licht in de aarde te kunnen brengen en ze geeft je tevens bescherming wanneer je de zielen die nog diep in de donkerte van de aarde zitten opgesloten helpt bevrijden.

Deze remedie zal ook veiligheid kunnen geven aan hooggevoelige personen/ kinderen, omdat ze minder in de gedragsproblematiek hoeven te vluchten om zichzelf te kunnen handhaven, doordat de remedie een anker in de aarde geeft, dat resoneert met hun hoge trilling.

De gebruikte edelstenen in de Engelpoort zijn:

Morganiet, een heel belangrijk kristal voor deze tijd, die je helpt om door alle oude lagen van pijn, verdriet, kwetsingen en blokkades heen te gaan. Zacht, maar met een diepe doorgaande werking. Ze geeft inzicht en haalt de sluiers weg om de oude patronen te kunnen zien en te transformeren. De Morganiet bezit een enorme hart kracht, Goddelijke Liefde en opent je hogere Hart energie, om deze te laten stromen.
Seleniet heeft een heel fijne trilling, maakt helder en opent het hogere kruinchakra, waardoor er een toegang ontstaat tot het engelenbewustzijn en je in staat bent om je lichtlichaam te verankeren in de aarde. Het geeft inzicht in oude en onbewuste gebeurtenissen en geeft bescherming en stabiliteit.
Kyaniet (Cyaniet) brengt de verbinding tot stand tussen het hart en de hogere niveaus, zodat de beslissingen die genomen moeten worden ook door het hart en de ziel worden ondersteund, zodat je de richting kunt kiezen die bij je past.
Apofylliet met Heulandiet, de Apofylliet versterkt een bewuste verbinding tussen het fysieke en spirituele. Het geeft evenwicht, stabiliteit en de erkenning van je ware zelf en laat je je eigen weg gaan. De Heulandiet helpt met het scheppen van een liefdevolle omgeving en versterkt de liefde voor jezelf en ook de verbinding met Lemurië en Atlantis.  
Herkimer diamant opent de kanalen voor spirituele groei en versterkt de stroming hiervan. Geeft inzicht in de blokkades in de spirituele groei en vorige levens. Versterkt de leiding vanuit hogere dimensies en maakt het doel van je ziel duidelijk.
Elestia(a)l kwarts verbind je met het licht uit de goddelijke werelden, zuivert en zet je in een hogere trilling, waarbij ze alles, op een zachte manier, in een stroomversnelling brengt. Genezing tot diep in je aardse kern. Het brengt inzicht en wijsheid en is verbonden met onder andere Sirius.
 
 
 
PRIMAVERA ONDERSTEUNT NAVDANYA
 
 
 
AANBIEDINGEN
Geldig van 10 april t/m 24 april 2013
In deze periode gratis verzending vanaf € 50,00.
Fouten voorbehouden.
 
Zie voor de uitgebreide informatie: www.bloesem-remedies.com
                           
 
ALASKA ESSENCES

Combinatie set 12x7,5 ml. van € 130,00 voor € 117,00.
Combinatie set 12x30 ml. van € 175,00 voor € 157,50.

Animal care, beyond words, calling all angels, easy learning, fireweed combo, go create, guardian, lighten up, pregnancy support, soul support, travel ease.
 
 
 
DEVA BACH REMEDIES
Bach remedies gemaakt in Frankrijk volgens de zonmethode door Philippe Deroïde.
 
Deva Bach stock flesje 10 ml. nu 15% korting
van € 8,00 voor € 6,80 /stuk.

 
 
 
 
 
 
        
 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND
Nieuwe tijd remedie Engelpoort
10 ml. van € 10,50 voor €   8,40
30 ml. van € 16,50 voor € 13,20

 
 
   
 
 
      CALIFORNISCHE FES ESSENCES

 
FLOURISH FORMULAS - klaar voor gebruik
Activ-8, Fear-Less, Flora-Sleep, Grace, Grief Relief, Grounding Green, Illumine, Kinder Garden, Magenta Self-Healer, Mind-Full, Post-Trauma Stabilizer, Sacred Heart.
Een combinatie van kruidentincturen, essentiële oliën en bloesemremedies.
Spray 30 ml.  € 17,50 voor  € 14,50
Spray set 12 x 30 ml.           € 174,00 voor € 150,00


 
     
  
HIMALAYAN FLOWER ENHANCERS
 
Gemaakt door Tanmaya in de Himalaya.

Set Chakra remedies - 8 x 15 ml. € 90,00 VOOR € 81,00
 
 
 
 
 
 
 
 
AIRSPRAYS
 
 
 
Sprays gemaakt van de bloesemremedies van Bloesem Remedies Nederland en essentiële oliën.

Keuze uit: Beschermings Formule / Reinigings Formule / Wilde Vrouw / Love Formula / Ontspannings Formule / Kinder Magie.

Sprayflesje 75 ml. € 12,50 voor € 9,90


 

 
Met de hand verwreven celzouten van Schüssler in poeder. Mengsel voor energie.
Glazen pot 250 gr.  € 18,30 nu € 14,90
 
 
 
 
 
 
 
DE 3VROUWEN

De 3Vrouwen, de winkel en salon van Bloesem Remedies Nederland is een ontdekkingsreis door de wereld van het vrouwelijke. Er is een aanbod van vele bloesem remedies, spirituele boeken, kaarten, Boeddha’s, sieraden, edelstenen, essentiële oliën en mineralen. Dit zorgt dat de winkel een ontdekkingsplaats is voor het nieuwe, natuurlijke en spirituele.

Het is natuurlijk ook heerlijk om u lekker, in de salon te laten verzorgen met de zuivere producten van Primavera. Wij hebben ook hotstone behandelingen. De behandelingen in salon zijn wel op afspraak.

Wij, Bram en Miep Zaalberg streven ernaar om in de winkel een assortiment aan te bieden dat uniek is in zijn kwaliteit. Waar mogelijk, zijn het mooie zuivere, wilde en of ecologische producten.


WWW.DE3VROUWEN.NL