Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
I veckan som gick var det hela 12 år sedan Litet nystan slog upp portarna för första gången! Vi vill såklart passa på att fira alla dessa år av så mycket garnglädje och så många härliga möten med er fantastiska kunder! Det gör vi med vår numera traditionsenliga kalasvecka som i år går av stapeln den 7 juni till och med 11 juni.
 
Det blir en blandning av spännande nyheter och riktigt bra erbjudanden på garner vi tyvärr måste ta farväl av, se mer nedan.
 
Varmt välkomna till butiken på Folkungagatan 100, eller hör av dig via order@litetnystan.se om du inte har möjlighet att besöka oss.
Vi har som vanligt öppet vardagar 11-18 och lördag 11-16.
 
Håll gärna koll på vårt Facebook- och Instagramkonto under veckan, där det kan dyka upp fler erbjudanden allt eftersom...
 
 
Först ut vill vi presentera en ny levarantör - danska Filcolana! Ur deras sortiment har vi till en början tagit in tre kvaliteter; Pernilla, Alva och Arwetta, och under kalasveckan 7-11 juni erbuder vi 12% introduktionsrabatt på Filcolanas garner, så långt lagret räcker!
 
 
Pernilla är 100% Peruvian Highland Wool, samma typ av ull som finns i vår gamla trotjänare Cascade 220 som så många kunder älskar. Pernilla är dock betydligt tunnare med 175 m per 50 g, passar till stickor 3-4 mm och ger en masktäthet på 22-24 m per 10 cm. Pernilla finns i 44 färger och kostar 59 kr per nystan.
 
Det finns massor av fina gratismönster på Filcolanas sajt, alla på danska, men många även på engelska eller svenska. Mina favoriter är dessa, klicka på bilderna för att komma till beskrivningen.
 
Den superfina Spot sweater av danska Anne Ventzel är också stickad i Pernilla, och det är även ett av originalgarnerna som rekommenderas till vårens trendraket Ingrid sweater av Petiteknit samt hennes söta Nybörjarjackan till baby och barn.
 
Alva är mjukaste, mjuka alpacka, i tunn lace-grovlek med hela 175 m per 25 g. Alva passar perfekt som alternativ till mohair- och silke när du vill ha en följetråd att sticka tillsammans med ett annat garn, den blir även fin att stickas med dubbel tråd, eller enkel till spetsmönster om du föredrar det. Alva finns i 30 fina färger och ett nystan kostar 42 kr.
 
Arwetta Classic är ett härligt garn i 80% mjuk merinoull och förstärkt med 20% nylon. Det passar utmärkt till sockor och vantar, men även till andra plagg, och tack vare nylonet är det extra slitstarkt för exempelvis barnkläder. Färgskalan är imponerande, vi har inledningsvis valt ut 47 olika färger. Ett nystan är 50 g och 210 m och kostar 63 kr.
 
 
 
 
 
Utförsäljning av Visjögarn
Vi måste dessvärre ta farväl av en av våra trognaste favoriter, Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Det är som jag brukar säga kanske världens bästa ullgarn - och det vill inte säga lite det :) Visjö har funnits i vårt sortiment ända sedan starten, och jag skulle med glädje fortsätta sälja det om det vore möjligt, men tyvärr har spinneriet i dag så pass liten produktion att det inte räcker till oss som återförsäljare, utan allt säljs direkt från spinneriet. Några färger är redan slutsålda, men vi har dock en del Visjögarn kvar, och säljer nu ut vårt resterande lager med 20% rabatt. Enfärgad Visjö kostar med rabatt 176 kr istället för 220 kr/hg, och Karamellfärgerna kostar 240 kr istället för 300 kr/hg. Skynda fynda!
 
 
 
 
Lana Grossa Meilenweit får lämna oss för att ge plats åt nya Filcolana Arwetta. Meilenweit är ett enfärgat, tunt sockgarn av 80% ull och 20% polyamid och det passar till stickor 2.5 mm. Ett nystan är 50 g och 210 meter och kostar 49 kr. Till ett par strumpor eller vantar i vuxenstorlek behövs 100 g. Det finns i många färger och nu kan du fylla på ditt lager av garn till sommarens sock- och vantstickning - köp 4 nystan Meilenweit och betala bara för 3!
 
 
Puno Petit från Rauma är en mjukt och fluffigt så kallat Blow Yarn, gjort av ett finmaskigt nät som man blåst in babyalpacka och merinoull i. Det är lite tunnare än liknande garner som Sandnes Kos och Camarose Snefnug, vilket gör att det passar extra bra till barnplagg. Garnet är väldigt mjukt, och drygt med hela 175 m per 50g-nystan och priset är 115 kr per nystan.
 
Det fina häftet Mini Me från Rauma innehåller supersnygga modeller för både barn och dam. Häftet kostar 69 kr, är på norska och innehåller 8 modeller. Till stl M dam behövs ca 6 nystan och till stl barn 6 år behöver du endast 3 nystan.
 
Nu säljer vi ut Puno Petit med 20% rabatt, ett nystan kostar nu 92 kr istället för 115 kr.
 
 
Mera REA!
Ytterligare några garner som utgår ur vårt sortiment och nu säljs till rabatterade priser är Malabrigo Mecha, Lana Grossa Marisa, Sandnes Silk Mohair, Lana Grossa Solo Lino Print och Certo Print. Välkomna till butiken och kolla in färger och mönsterförslag.
 
 
Slutligen några härliga sommarnyheter:
 
Sköna sommarplagg i Line
Tiril Eckhoff har gjort ett härligt, avslappnat sommarset med lediga shorts, en t-shirt och långärmad tröja i favoritgarnet Line från Sandnes garn. Välj bland massor av snygga färger, mixa och matcha eller kör samma färg i hela setet. Perfekta plagget för kommande lata semesterdagar.

Beskrivningen kostar 40 kr, är på norska och säljs endast tillsammans med Sandnes Line. Line kostar 49 kr per nystan som är 50 g och 110 m.
 
 
 
 
Sommarens nya mönsterhäften från Sandnes!
Häfte 2206 och 2207 har landat i butiken. Varsitt häfte med sköna och snygga sommarplagg för barn respektive dam i Line och Tynn line. Med sin sköna blandning av lin, bomull och viskos är Line och den tunnare Tynn Line favoriter hos många kunder. Plagg i Line fungerar bra året runt, medan Tynn Line är ett mer typiskt sommargarn. Häftena kostar 65 kr styck och säljs endast tillsammans med Sandnes garn, beskrivningarna är på svenska.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

Folkungagatan 100, 116 30 Stockholm
tel 08-643 34 60
order@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Våra öppettider:
måndagar-fredagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 (från midsommar till mitten av augusti kl 11-15)
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 28 och 29 dvs 10-26 juli 2022
 
för avvikande öppettider i samband med storhelger och röda dagar, se hemsidan.
  
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!