Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - augustus 2020
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
22, 29 augustus en 5 september
Droogtraining Driebergen
 
28-29 augustus
Exclusieve testdagen
 
6 september
Jubileum Relatie Trainingsdag
 
Vanaf 20 september
Techniekweken herfst Inzell
 
27-31 december
Kerstweek Inzell
 
21-27 januari
Sprintweek voor deelnemers IMSSC Sprint Classics Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
Drink voldoende (water)
 
De hoeveelheid water die je per dag nodig hebt, verschilt per persoon. Het Voedingscentrum geeft als richtlijn 1,5 tot 2 liter water per dag. Dit hoeft niet alleen water te zijn, alle dranken tellen mee. Neem wel dranken zonder toegevoegde suikers of alcohol. Koffie, thee en melk tellen dus ook mee.
 
Als je dorst hebt, is het een teken dat je al te weinig hebt gedronken. De dorstprikkel komt pas vrij laat door. Bij intensief trainen verdwijnt het signaal soms helemaal. Drink daarom van tevoren genoeg water.
 
Hou er rekening mee dat je nieren 0,7 tot 1 liter water per uur kunnen verwerken. De kleur van je urine is een goede graadmeter of je voldoende drinkt: die moet helder zijn.
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Weer terug van een topvakantie!
Zo, onze TOP-vakantie is weer achter de rug. Weer helemaal bijgekomen van de vier intensieve, maar prachtig mooie techniekweken op het zomerijs van Inzell.
 
Net als veel andere schaatsers die vooraf of na afloop van hun techniekweek hun vakantie in en rond Inzell doorbrachten, deden wij dat ook. Zeker met het mooie weer, de bergen waarin je alle rust en vrijheid (en afstand) kunt opzoeken, een aanrader voor iedereen die van bergen houdt.
 
Die bergen doen je niet alleen (mentaal) herstellen, maar leveren ook volop inspiratie op. We hebben dan ook weer mooie plannen. Graag tot ziens bij een of meer van onze komende activiteiten.
 
 
Bedankt namens de Max Aicher Arena
Het was zo lang spannend of ze - vanwege de COVID-19 maatregelen - door konden gaan, maar uiteindelijk gingen de techniekweken op het zomerijs door en wat waren het stuk voor stuk mooie weken. Wat een kwaliteitsweken hebben we achter de rug.
 
Dank aan alle deelnemers voor het naleven van alle maatregelen, zoals het gebruik van de mondkapjes, afstand houden en de aangegeven routes voor het in- en uitgaan van de hal.
 
Ook vanuit de Max Aicher Arena waren ze bijzonder tevreden hoe de weken verlopen zijn en ontvingen we een bedankmail dat iedereen zo respectvol met de maatregelen is omgegaan, waardoor het zomerijs op deze manier zo goed kon plaatsvinden.
 
 
Droogtraining Driebergen
Zaterdag gaan we weer van start voor de laatste serie droogtrainingen van deze zomer:
  • Zaterdag 22 augustus
  • Zaterdag 29 augustus
  • Zaterdag 5 september
De trainingen zijn van 10.00 tot 11.30 uur in het Mollenbos in Driebrergen.
 
Let op: deelnemen kan alleen als je je van tevoren via mail hebt aangemeld en een bevestiging hebt ontvangen. Dus heb je dat nog niet gedaan, doe dit dan alsnog.
 
 
Exclusieve testdagen: 28 en 29 augustus
Hoe sta je ervoor, zo na de zomer? Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus vinden de exclusieve testdagen in samenwerking met Diane Valkenburg plaats. 
 
Wingate en lactaattest
De eerste test is de 30 seconden durende Wingate sprinttest, waarbij je anaerobe vermogen en anaerobe capaciteit worden gemeten.
De tweede test is een stappentest met lactaatmeting voor het meten van je maximale aerobe vermogen, je maximale hartslagfrequentie en de lactaatcurve.
 
Met behulp van deze testen kom je erachter met welke fysieke conditie je richting het winterseizoen gaat.
 
Aanmelden
Hier vind je meer informatie over de testen, de COVID19-maatregelen en het mooie aanbod van Diane voor ons. Wil je deelnemen, stuur dan een mail met je voorkeur voor de testdag en eventueel dagdeel.
 
 
10e Relatie Trainingsdag: zondag 6 september
Op zondag 6 september 2020 vindt onze Jubileum Trainingsdag plaats in Doorn.
 
Andere jaren vond deze dag vooraf aan het zomerseizoen plaats, waardoor de dag vooral gericht was op tips voor trainingen en adviezen rondom een goede uitvoering van de oefeningen.
Omdat we nu bijna aan het eind van de zomer zijn, kun je tijdens deze editie ook kiezen voor een intensief trainingsonderdeel.
 
Het programma:
10.30-11.00 Ontvangst met koffie/thee en welkom
11.00-12.00 Gezamenlijke warming-up en training "Basishouding en
                    -beweging" met aansluitend de "beste K5-slang ever"
12.00-13.00 Pauze
13.00-14.00 Clinic ronde 1
14.00-15.00 Pauze
15.00-16.00 Clinic ronde 2
16.00-17.30 Jubileumreceptie
 
De clinics:
In clinic ronde 1 kun je kiezen uit:
1. Elastiektraining alleen: hoe kan ik in m'n eentje effectief trainen?
2. Circuittraining: gevarieerde training met aandacht voor core,
    balans en coördinatie
3. Schaatsplanken: schaatsspecifieke krachttraining
 
In clnicronde 2 kun je kiezen uit:
4. Wedstrijdvoorbereiding: lenigheid, beweeglijkheid en het op
    spanning brengen van de spieren (let op: vrij intensief!)
5. Elastiektraining intensief: intensief trainen in het elastiek (let op:   
    dit vraagt om goede getraindheid)
6. Core stability met bal: (basis)krachttraining met behulp van
    swissball
 
In de pauzes en na afloop
Tijdens de pauzes heb je de gelegenheid om te herstellen voor je volgende clinic, bij te praten met de andere deelnemers, zijn er binnen beelden te zien van activiteiten van de afgelopen tien jaar en verzorgen we je natuurlijk weer volop met kleine versnaperingen.
 
COVID-19 maatregelen
Sind juli mogen we weer samen sporten. Rondom dit sporten blijft nog altijd de 1,5m afstand maatregel van kracht. Hou daar op het terras en in de kantine dus rekening mee! Wij volgen tijdens deze Jubileumdag dan ook het protocol van het NOC_NSF en de daarop aanvullende richtlijnen van de KNSB.
 
Aanmelden
Wil je deelnemen? Voor iedereen die dit jaar aan een activiteit bij Schaatstraining advies & begeleiding deelneemt, is deze dag gratis. Voor overige sporters vragen we een bijdrage van 10 euro.
 
Meld je aan via mail en geef daarbij aan welke clinic je in ronde 1 en welke je in ronde 2 wilt doen. Geef ook aan als je iemand meeneemt deze dag (om te kijken), zodat we vooraf exact in zicht hebben hoeveel en wie er aanwezig zullen zijn.
 
 
Techniekweken herfst en winter gaan hard!
Veel van de geplande Techniek Trainingsweken voor het najaar zitten al vol.
 
Wil je toch nog deelnemen, stuur dan een mail, dan kunnen we bekijken waar er nog een plek is voor je.
 
Voor de Kerstweek en voor de Sprintweek (voor Masters) is er sowieso nog ruimte. Meld je via mail als je voor een van die weken interesse hebt.
 
 
10 jaar Schaatstraining advies & begeleiding
Op 16 juli was het exact 10 jaar geleden dat ik bij de KvK zat voor de start van Schaatstraining advies & begeleiding. Dit jaar op 16 juli was ik bezig met de 100ste(!) techniekweek op het ijs van de Max Aicher Arena in Inzell. En in totaal de 117e techniekweek!
 
Impressie afgelopen tien jaar
Hier vind je een impressie van al onze techniekweken en andere activiteiten door deze tien jaar heen!
 
Actie Fonds Gehandicaptensport
Om dit te vieren, geef ik het Fonds Gehandicapten dit jaar extra steun. Want waar het voor mij en mijn sporters vaak zo normaal is dat we schaatsen, fietsen of een andere training doen, geldt dat niet voor iedereen...
 
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Lees op onze jubileumpagina schaatstrainingadvies.nl/jubileum over onze actie en hoe ook jij kunt doneren.