Banner Gomde Denmark
Offerskåle
Nyhedsbrev - August 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Sensommeren byder på et rigt undervisningsprogram på Gomde. I september får vi besøg af Tsikey Chokling Rinpoche, og Lama Tendar underviser løbende frem til oktober. 


 Nyt fra Gomde

Tsikey Chokling Rinpoche, 8.-18. september

På Gomde er vi i fuld gang med forberedelserne til Tsikey Chokling Rinpoches besøg, som vi glæder os rigtig meget til.

Chokling Rinpoche er en autentisk og enestående vajrayana-mester. Han er Chökyi Nyima Rinpoches lillebror, og inkarnation af Chokgyur Lingpa, en af de mest betydningsfulde mestre i vores linje.

Tsikey Chokling RinpocheHer på Gomde vil han give forklaring, overførsel og bemyndigelse til at praktisere vajrayana; transformation og frigørelse af vores oplevelse og væremåde. Chokling Rinpoche er en ubeskrivelig mester, og mange føler sig berørt, inspireret og undervist blot ved at kigge på ham. Du kan læse mere om hans program nedenfor, eller på Gomdes hjemmeside her.
 
Ombygning
 
Igennem den næste måneds tid bliver Gomdes køkken renoveret. Renoveringen er midlertidig, og skal gøre køkkenet funktionelt frem til etableringen af den nye køkken/spisesal-bygning. Renoveringen vil være færdig til Chokling Rinpoches undervisning, hvor der skal laves mad til mange mennesker.
 

  
 
Beretning fra Lama Tendars undervisning

Lige nu er Lama Tendars undervisningsforløb godt i gang. Herunder fortæller Adam Dreisler lidt om hvad der sker på Gomde i denne periode:

Lama Drubgyu TendarSommermagien er over Gomde. Igen i år er vi så heldige at have besøg af en Lama i sommermånederne. Denne gang Lama Drubgyu Tendar fra Asura Cave Temple i Pharping, Nepal. Her har han selv lavet 3-års retreat under vejledning af Chökyi Nyima Rinpoche og Chokling Rinpoche, og han står nu for den daglige drift af det lille tempel og retreatsted, hvor der løbende er praktiserende i 3-års retreat - nogle endda på deres tredje retreat i træk.
 
Så Lama-la kommer virkelig med en fantastisk energi fra et at de vigtigste Guru Rinpoche steder i Nepal. I år er jo Guru Rinpoche år, så det er virkelig specielt at have en udsending fra hans meditationshule i Pharping til at undervise os på Gomde.

Lama-la underviser sommeren over i forskellige weekendkurser og et par længere praksisretreats. Mens jeg har været her som koordinator, har vi haft et ngöndro og et shamatha kursus, og begge dele har været så inspirerende at deltage i. I denne uge har vi et Chöd-kursus.
 
Ind imellem kurserne er der daglig praksis 3 gange om dagen. Shakyamuni, Guru Rinpoche og røg-ofring om morgenen, Vajrakilaya om eftermiddagen og Chöd om aftenen. Der er en lille fast gruppe, der er her sommeren over, og det giver en hel speciel stemning at praktisere sammen med Lama Tendar hver dag. Vi er også efterhånden ved at have styr på Chöd-trommerne.

 

Solnedgang

En sommeraften med solnedgang set fra højen er virkelig et kosmisk himmel-farveshow, som det fås bedst på vores kære planet. Man mærker virkelig det uendelige rum over og omkring sig deroppe, og historiens vingesus op mod Trehøje i Mols Bjerge.

 
På den varmeste dag kørte vi til stranden hvor Lama-la fik sin første svømmetur i saltvand! Han viste sig at være en ganske habil svømmer, da han har øvet sig i Nepal.
 
Så hvis I har lidt tid, så gør jer selv og os den tjeneste at komme forbi og sige hej. Også hvis det bare er til en enkel session. Det er virkelig skønt at mærke Dharma-landet Gomde blomstre under Lama-las tilstedeværelse.
 
  
 
Kurser og arrangementer
 
Chokling Rinpoche, 8.-18. september 2016
 
8.-11. september:  Padmasambhava retreat

Det særlige aspekt af Padmasambhava, som vi vil praktisere i dette retreat, er fra tekst-cyklussen "Den ønske-opfyldende juvel" (Yishin Norbu). Gennem fire dages intensiv praksis vil Chokling Rinpoche give Padmasambhava-indvielse, lede praksis-sessioner og give vejledninger og velsignelser. Som en del af retreatet vil Chokling Rinpoche også give Vajrapani indvielse; en særdeles kraftfuld indvielse, som gives for at overvinde ydre og indre forhindringer og sygdomme som ellers kan forstyrre ens praksis. Læs mere eller tilmeld dig her.

11.-16. september:  Guru Dewa Chenpo retreat

Her vil Chokling Rinpoche give Guru Dewa Chenpo indvielsen og vejlede os i dens praksis, som er kort, enkel og nem at udføre, samtidig med at den hurtigt bringer resultater. Den er særligt til gavn i disse moderne tider, hvor så mange af os lider af stress og depression, og ofte føler os overvældede af vore tanker og mentale anspændthed. Læs mere eller tilmeld dig her.

16.-18. september:  Den trefoldige himmel

I dette korte weekend-retreat vil Chokling Rinpoche instruere os i den dybtgående meditationsteknik kendt som "at forene den trefoldige himmel", som er en særlig metode til at styrke ens træning i sindets natur i overensstemmelse med Dzogchen. Læs mere eller tilmeld dig her.

Program for Lama Drubgyu Tendars undervisning, august-september 2016

2.-7. august: Chöd retreat

19.-21. august: Hjertesutraen

23.-25. september: Bodhisattva træning

Desuden er der meditationsaften hver torsdag fra kl. 19:30 til kl. 21:00, undtagen i uger hvor der er lukkede retreats (dvs. ingen meditationsaften d. 4. august, 8. september og 15. september).

OBS: Lama Tendars undervisning vil blive oversat til engelsk, undtagen "Meditations-workshop II" og "Bodhisattva træning" hvor der vil være oversættelse til dansk.


Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk

Ngakso puja Gomde Danmark sommer 2016

Website: www.gomde.dk