1.  Fernisering i Næstved, Kerteminde og Kieler Woche
2.  Forrygende folkemøde
3.  Quiz mester fundet
4.  Film om Galschiøts fødselsdag
 
 

 
Kære
 
Vi er netop kommet hjem fra et forrygende folkemøde, hvor vi præsenterede dialog- og kunstprojektet ”Abrahams børn”. Vi havde tre store kobber bogstaver med fra den store ”Fundamentalism” skulptur, 6 skriftsøjler, et debattelt og 18 aktivister samt et bevaringsværdig stålskib fra Ærø og 8 havfruer. - se senere.
 
Vi har genstartet vores citat-quiz og udtrukket en vinder af den fede kobberbogs-skulptur til en værdi af 6000 kr. Den heldige vinder hedder Jeanne Petersen fra Odense og hun er en gæv kvinde, der har gættet 10 rigtige over 13 gange. Hun havde 321 point og har netop fået besked. Tillykke.
 
I Næstved åbner der en større Galschiøt by udstilling - der er fernisering lørdag d 28. juni kl. 13 til 16.00 – du er hermed inviteret. Galschiøt åbner udstillingen sammen med kulturudvalgsformanden. Senere vil den udendørs udstilling åbne kl. 17.00 med borgmesteren og Galschiøt igen.
 
I Kerteminde åbner ’Art kerteminde. Hovednavnene er tre cubanske kunstnere, men der er både skriftsøjler, flygtninge og balanceakter fra værkstedet. Der er fernisering lørdag d. 28. juni kl. 11 på Lundsgaard Gods – også her er du velkommen.

Ringkøbing by vil opstille 3 skriftsøjle-skulpturer på torvet, hvor de vil vise citater på hhv. tysk, engelsk og dansk i de måneder. Det bliver spændende at se, hvad de fastboende og de tusinder af turister der dagligt besøger byen vil sige til skulpturerne, der døgnet rundt vil projektere de mørke og lyse citater fra Toraen, Biblen og Koranen ud i byen.

Jens Galschiøt havde 60 års fødselsdagsreception på værkstedet d. 4. juni. Der kom ca. 400 mennesker, og vi havde en strålende dag. Der var 2 superkokke fra ”Alfred og Kamilla” der konstant lavede delikate retter. Christian Søgårds fantastiske trio lagde den musikalske grund. Der har været et væld af avisskriverier om Galschiøt og Niller Madsen lavede et talkshow med Galschiøt i samtale med Dacapo´s direktør Lone Tellesen, samt anden film fra dagen. Alt i alt en dejlig dag.
 
Men nu trænger vi også til ferie. Alle har snart opbrugt de sidste kræfter, og vi trænger til at slappe lidt af og tænke på andet end kunst og arbejde.
 
Værkstedet har dog stadig åbent i ferien i uge 28-31 mellem kl. 12 og 16. Undtagen lørdag hvor der er lukket, så det er muligt at komme på besøg og se herlighederne, evt. købe en skulptur og se udstillingerne.
 
Kærlige hilsner
Lasse Markus (info-listebestyrer),
 
 og ikke mindst alle de hårdtarbejdende medarbejder på Galleri Galschiøt.
 
  
 udstillinger
Kulturmøde Mors den 21. til 23. august vil der også stå en Skriftsøjle til deres store debatmøde omkring kulturens tilstand. Vi er rigtig glade for at kunne støtte dette spændende møde med et skulpturelt opråb om dialog og religiøs fundamentalisme.
 
Vi har netop hentet en større udstilling med 70 flygtningeskulpturer, der har været på turne i Tyskland i en hel måned. En række kirker var gået sammen og brugte flygtningeskulpturerne til at sætte fokus på situationen i middelhavet.
 
Men aldrig så snart de var kommet hjem til værkstedet skulle de afsted igen denne gang med ”levende havs” Flygtningeskib M/S Anton, der sejlede tilbage til Tyskland for at deltage i ”Kieler Woche”. Hvor titusinder af mennesker vil se skibet under den store festval.
 
 
  
Folkemødet 
 
Vi havde nogle gode dage på folkemødet. Vi arbejdede som vanvittige for at få alle skulpturerne klar. Det lykkedes heldigvis fremragende.
 
Vi fik Ærø-coasteren M/S SAMKA til at sejle de 3 ton tunge skulpturer direkte ind i Allinge havn. Tak til dem, dette er endnu et bevis på at øboerne holder sammen.
 
Vi havde 6 skriftsøjler spredt ud på folkemødets bedste pladser. Her stod de og oplyste om ”Abrahams Børn”-projektet, og fremviste de mørkeste og lyseste citater fra Toraen, Biblen og Koran blandt de tusindvis af folkemødedeltagere.
 
Desværre var det svært at se skærmene, når solen skinnede direkte på dem, de fungerer kun rigtigt godt om aftenen – hvor de til gengæld var formidable. Så for fremtiden vil vi satse på indendørs udstillinger for skriftsøjlerne.
 
Tre af de 3,5 meter høje kobberbogstaver havde vi også taget med. De stod midt på vejen, og gjorde indtryk på stort set alle der var med på folkemødet. Så nu ved de, hvad fundamentalism-skulpturen er og vi har gang i et kunst- og dialogprojekt, der hedder ”Abrahams Børn”.
 
Der var i øvrigt mange der troede, at vi var en underlig religiøs sekt, men det gik over når de så lidt nærmere på citaterne og læste vores flotte pjecer med projektbeskrivelse og alle citaterne. Dem delte vi 3000 ud af, og flere folkemødedeltagere har ringet og bedt om at få tilsendt yderligere pjecer.
 
Vi havde et debattelt med og fik holdt to gode debatter;
-    en om integration med deltagelse fra Özlem Cekic (SF), ’Center For Positiv Integration’ og Galschiøt.
-    samt en debat omkring kunst og politik med Galschiøt og Iben From, direktøren for Kunstcenter Silkeborg Bad der skal udstille Fundamentalism” skulpturen.
Til begge debatter var der fuldt hus.
 
Vi lavede også citatbanko og en citatquiz der kun gjaldt for folkemødet – i sidstnævnte, var det en lokal baptistpræst der vandt den lille skulptur som var hovedpræmien.
 
Vi fik snakke med et hav af mennesker og fik en masse nye kontakter, som vi nu er ved at skrive til. Stort set alle partier bakker op omkring skulpturprojektet, undtagen Dansk Folkeparti, som vist ikke rigtig ved hvad de skal mene om det.
Nu er der det store arbejde tilbage med at få omsat de mange samtaler og kontakter til at få fundamentalism-projektet op på det højere plan.
 
Levende havs skib M/S ANTON var også derover, og de havde denne gang 8 havfrue-skulpturer med, som Galschiøt har lånt dem, så de kan sætte fokus på kystfiskeriproblemerne. Også de gjorde lykke på folkemødet.
 
Der er lavet en lille film om folkemødet med b.la interview med Jens og billede af vore aktiviteter. Filmen kommer op på Odense ser rødt´s webside i løbet af et par dage.
 
Der er lagt en masse info omkring projektet på facebook, som jeg desuden vil anbefale at like for løbende opdateringer omkring projektet.
 
 
 
 
Galschiøts fundamnetalsm
 
 
 
Iben from silkeborg bad
 
 
 
 
 

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste