Nieuwsbrief Februari-Maart 2016
Het motorseizoen komt weer op gang! Wij verwachten binnen twee weken de aankomst van de volgende Jialing levering. In de laatste weken hebben drie klanten hun nieuwe motorfiets bij ons afgehaald en de aanvragen met informatie of afspraken stijgen toenemend!
 
Daarom nu al de Februari-Maart uitgave van onze nieuwsbrief. Wij wensen u in elk geval een Vrolijk Paasfeest en een mooie en veilige start in het nieuwe seizoen toe!
 
MOTORRAD GESPANNE bij een andere uitgeverij
Het ook in Nederland bekende tijdschrift MOTORRAD GESPANNE met bijna alleen maar artikelen en nieuws rond zijspanmotoren heeft een nieuwe uitgeverij. De huidige uitgever en hoofdredacteur Bernhard Goetz schrijft zelf het volgende (wij gebruiken de originele Duitse tekst):

"Liebe Gespannfreunde, sehr geehrte Damen und Herren! 
Zum 1.5.2016 stellt sich MOTORRAD-GESPANNE neu auf. Nach 30 erfolgreichen Jahren als Verleger möchte ich mich künftig auf die redaktionelle Arbeit konzentrieren. Daher habe ich die Zeitschrift MOTORRAD-GESPANNE verkauft, bleibe aber weiterhin Chefredakteur von MOTORRAD-GESPANNE. Käufer der Zeitschrift MOTORRAD-GESPANNE ist der Syburger Verlag in Unna, der unter anderem das renommierte Motorradmagazin Motorrad News herausgibt. (....)"
 
 
Het is wellicht belangrijk om aan te geven dat na de wisseling voorlopig niets verandert. Niet voor de lezers en abonnees en ook niet voor de firma's die in dit tijdschrift hun advertenties plaatsten, zoals bijvoorbeeld MOTORWERK.

Ook het Euro Gespann Treffen wordt net als altijd in de komende jaren georganiseerd en zal in deze zomer van 2016 weer in het laatste weekend van augustus plaatsvinden. Dit keer in Weiswampach in Luxemburg.
 
Afhaalafspraken
Het is altijd weer een plezierige bedoening als onze klanten hun motorfiets bij ons komen afhalen. En soms kan dat pas na een aantal maanden wachten. Zoals bij Benno Quednau en zijn partner. Tijdens het Euro Gespann Treffen in 2015 gekocht, kwam zijn Jialing mee met de zending van november j.l. Omdat Benno zijn motor met zijspan rijklaar en voorzien van fiks wat accessoires afgeleverd wilde krijgen, moest dit werk worden ingepland en uiteraard ook nog gedaan worden. Medio januari was zijn machine klaar. Maar, in noord-Duitsland heeft het toch echt wel gewinterd. Enfin, eind februari was het zout en de vorst goeddeels verdwenen en werd de afhaalafspraak gemaakt.
 
Benno Quednau en partner ondertekenen de documenten

De nieuwe Jialing JH600B-A van Benno Quednau staat klaar om te worden afgehaald
 
Maar soms gebeurt dat afhalen ook "rats, fats"! Onze dealer Achim Kindermann van KMS Motorrad Service belt op. Of wij misschien nog een Jialing voorradig hebben. Nee, helaas. Maar, zou Achim geen interesse in onze demo kunnen hebben? Nog met een vol half jaar garantie, in nieuwstaat en met slechts 3.800 km op de teller. Zou dat wat zijn?

Nou en of! Achim maakt tijdens het gesprek de koop rond en een week later staat hij al voor de deur om zijn koopje te komen ophalen.
 
KMS Motorrad Service is hier.

Achim Kindermann naast zijn "jaar-occasion"
 
En wij dan? Geen demo meer?! Jawel hoor, binnen twee weken is de nieuwe Jialing zending binnen en daarbij zit een wit/blauw gespoten exemplaar. En dát wordt onze nieuwe, wat meer opvallende demo!
 
Helaas hebben wij geen foto's gemaakt, maar begin maart heeft onze klant Jacques Hendrick uit Venlo een gebruikte, maar in nieuwstaat verkerende Chang Jiang 750 M1M opgehaald. Hij heeft vroeger zijspan gereden, maar was zich nu toch niet meer zo zeker van zijn zaak.
 
Gelukkig ligt ons magazijn aan een afgesloten groot terrein. Daar heeft hij naar hartelust de oude zijspangewoonten weer afgestofd en al vlot voelde hij zich weer zeker. Naar huis rijden was niet zo ver, maar na aankomst kregen we toch meteen een e-mail: "Alles prima gegaan, nog even wennen, maar ik heb niet de kortste weg naar huis genomen!". Waarvan akte.
 
Rolf en zijn Chinees
Sommige motorrijders zijn heel erg handig. Dit geldt zeker voor een klant van ons genaamd Rolf, die een Chang Jiang 750 rijdt.

De standaard tank met een inhoud van 18 liter is naar zijn smaak toch wat klein voor de dorst van een 750 cc zijklepper. Dus, daar moet een grotere tank op. Wat nu? Rolf besluit MOTORWERK maar eens te vragen of zij nog een oude 18 liter tank hebben liggen. Ja, hoor! Dus, fluks het gebruikte exemplaar besteld en daar genadenloos de ijzerzaag in gezet.  Tussen de drie tankdelen twee brede metaalstrippen lassen, slijpen, polijsten en spuiten. En klaar is mijn grotere tank! De originele tank wordt natuurlijk netjes opgeborgen.
 
Maar, Rolf kan nog meer. Ook het zijspanwiel wil hij netjes beschermd tegen de elementen hebben. MOTORWERK biedt weliswaar een hoes voor dit reservewiel aan, maar dat beviel hem toch niet. Dus, dan maar zelf een hoes maken.
 
De foto's tonen de huidige stand van zaken. Zodra alles weer in elkaar zit hopen we een foto van het eindresultaat te laten zien!
 

Zo, nu kunnen jullie eens mooi zien hoe een benzinetank er van binnen uitziet....
 
 
 
Uitnodiging voor het 2. Jialing Markentreffen, het "Drachenboot Fest"
Vorig jaar werd in zuid-Duitsland het 1. Jialing Merkentreffen georganiseerd onder de naam "Drachenboot Fest". Klaus Kühnl en Georg Edenhofer (Jialing piloten van het eerste uur) hebben toen dit feest samen georganiseerd. Hun verslag daarvan staat hier.

Nu heeft Günther Kloppert (die vorig jaar maar meteen twee Jialing JH600B-A voor zijn vrouw én zichzelf kocht) deze opgave op zich genomen. Klaus en Günther schrijven dan ook:

"Weil das so viel Spaß gemacht hat, und weil es nicht heißen soll, sowas fände nur im Süden statt, lädt dieses Jahr der Günther zum zweiten Drachenbootfest ein.
 - An der Nordsee -

Bitte schon mal den Termin rot im Kalender vormerken:
Am 26.-28. August 2016 treffen wir uns auf dem Gelände des MC Old Skull in Mariensiel.
 
 
 
Verpflegung, flüssig wie fest organisiert der MC. Auf dem Gelände kann man Zelten, oder man sucht sich eine Unterkunft in der Nähe.

Günther bereitet eine schöne Tour am Samstag vor.  Wahrscheinlich mit wenig Steigungen, dafür mit einer steifen Brise aus Norden.

Auch Gespannfahrer anderer Hersteller sind willkommen, falls Sie keine Angst haben vor dem Vergleich zum rassigen chinesischen Gerät.
Und wer sich zur Jialing informieren will, egal ob bereits Gespannfahrer oder nicht, ist hier ebenfalls bestens aufgehoben.

Fragen zum Treffen beantworten gerne:
Günther - guenther02@gmx.de - 04421 / 3008676
Klaus - klaus@gespann.de - 09131 / 16360

Wir sehen uns an der Waterkant!"
 
En omdat er in Nederland ook al Jialing rijders onderweg zijn, zijn deze Nederlandse eigenaren natuurlijk ook hartelijk uitgenodigd. Mariensiel ligt in Oost-Friesland en ca. 100 km van de Nederlandse grens.
 
 
Markus Zahorkas Pekingeend eendelijk thuis
Timewarp: Augustus 2015, het E.G.T. in Reddighausen. Niet alleen Benno Quednau heeft een Jialing JH600B-A gekocht. Ook Christa en Markus Zahorka waren het met elkaar eens: "Zo'n zijspanmotor willen wij ook kopen!". Daarna werd meteen een exemplaar uit de zending van november 2015 gereserveerd, KMS Motorrad Service krijgt er een klant bij en zal de motorfiets straks rijklaar afleveren.

Terug naar nu. Markus meldt op 1 maart "Pekingeend eindelijk thuis!".
 
Door Achim Kindermann en zijn mannen piekfijn voorbereid kon meteen de eerste weekendtour onder de wielen doorrollen. Weliswaar nog (erg) fris, maar bij stralend zonnig weer werd hun gloednieuwe Jialing JH600B-A ingewijd.
 
Inmiddels heeft Markus het een en ander aan toebehoren gemonteerd, waaronder een Cobrra Nemo 2 kettingoliër. Anders dan de automatische ScottOiler wordt hier handmatig nu en dan wat oliedruk opgebouwd om daarmee de ketting druppelgewijs in een dun laagje olie gehouden.
 
Kennelijk wordt hun Pekingeend goed vet geteeld!
 
Christa en Marlus Zahorka hebben eindelijk hun Jialing JH600B-A thuis staan

En omdat ze ervoor gebouwd zijn, wordt er meteen een tour mee gereden!

De Nemo 2 van Cobrra en de handbediende drukcylinder die Markus aan het stuur heeft gemonteerd

Verre reizen
Een Fransman genaamd Loïc de la Tullaye schreef ons op een keer van zijn avonturen waarbij hij met een Jialing JH600B samen met zijn broer op een Chang Jiang 750 M1S de oude Zijderoute van China naar Frankrijk heeft gevolgd. Beide motorfietsen werden eerst in China gekocht, op kenteken gezet en na een goede voorbereiding gebruikt voor deze lange reis.

Zonder grote problemen hebben deze twee broers de ca. 14.000 km lange reis afgelegd en afgezien van een enkele lekke band waren er nauwelijks technische problemen.

Intussen wonen Löïc en zijn broer in België en wordt geprobeerd om de Jialing op kenteken te zetten. Met de Chang Jiang 750 was dat geen groot probleem, want ouder dan 30 jaar en dus een oldtimer.
MOTORWERK probeert nu samen met de Jialing fabriek om de papieren die destijds bij de aankoop in China niet werden overhandigd, alsnog te verkrijgen. Daarmee kan dan ook deze Jialing JH600B in België en omstreken worden gebruikt.

De broers La Tullaye ergens op de Zijdenroute onderweg
Foto: Loïc de La Tullaye

Kalender
 
Central Classics
                2. en 3. april 2016
                Expo Houten
                (aan de A27, zuid-oost van Utrecht)
                MOTORWERK is aanwezig!
 

Drachenboot Fest - 2. Jialing Merktreffen
                26.-28. augustus 2016
                Mariensiel (Noord-Duitsland)
                Clubhuis en terrein van MC Old Skull

 
Europees Zijspan Treffen EGT
                26.-28. augustus 2016
                Weiswampach, Luxemburg
                MOTORWERK is aanwezig!
 
Inhoud
MOTORRAD GESPANNE bij andere uitgeverij

Afhaalafspra-
ken
 
Rolf met zijn Chinees
 
2. Jialing Merktreffen, "Drachenboot-
fest"
 
Markus Zahorkas Pekingeend eendelijk thuis
 
Verre reizen

Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl