Nieuwsbrief MOTORWERK januari  2012
Het nieuwe jaar 2012 is al weer een tijdje onderweg en het is warempel gaan sneeuwen! Krijgen we toch nog wat winter. Nog een paar centimeter meer sneeuw en dan met ons CJ750 zijspan de verse sneeuw in!
 
Maar, veel belangrijker zijn de vele nieuwtjes die we jullie in deze Nieuwsbrief graag willen vertellen. Dus, veel plezier bij het lezen daarvan!
 
Winnaar loterij Royal Enfield 350 Bullet
Zoals de trouwe lezer van onze Nieuwsbrief allang weet heeft MOTORWERK in een klein onderzoek gemeten hoe echte klassieke Royal Enfield 350 Bullets in Nederland en België zouden worden ontvangen. In de vorige Nieuwsbrief kan men de resultaten nalezen, zie daarvoor het archief dat via onze website is te bereiken.
 
Om e.e.a. te stimuleren werd een kleine prijs uitgeloofd en de gelukkige is Albert Wijngaard. Enthousiast over onze actie en zijn prijs, stuurde Albert ons deze foto met de 5 liter olie die deze mooie K75S beslist kan waarderen.

Jialing JH600B nieuws
Uit Duitsland krijgen wij meer en meer belangstelling voor de zijspanuitvoering, de Jialing JH600B. Een zeer sterke prijs/prestatieverhouding en erg positieve ervaringen tijdens testritten zijn daar de oorzaak van.
 
Om ook in Duitsland zonder slag of stoot de TÜV-drempel te kunnen nemen als daar straks nieuw aangeschafte machines de verplichte eerste TÜV-keuring krijgen, heeft MOTORWERK actie ondernomen. In het gesprek met de RDW bleek, dat de RDW vanzins is de zijspankeuring weer nieuw leven in te blazen. De RDW was maar wat blij om aan de hand van het Jialing fabrieksnieuwe zijspan met E4-typegoed-keuring voor het motorfietsdeel, de keuringsinstructies voor haar keurmeesters weer op poten te zetten.
 
Daarbij is het wederzijdse doel om de zgn. L4e-voertuigcategorie voor de Jialing JH600B europees vast te leggen.
 
Ander belangrijk nieuws betreft de kleur van de Jialing JH600B zijspancombinatie. In stemmig, hoogglans zwart wordt de JH600B sinds kort ook geleverd. De standaard blijft de groene versie, maar tegen een geringe meerprijs kan dan ook de civiele zwarte kleur worden besteld. Zie de eerste foto's!

Chang Jiang 750 container
Er zijn inmiddels alweer nieuwe klanten bijgekomen die een Chang Jiang 750 - telkens naar individuele wensen uitgevoerd - hebben besteld. Wij gaan uiterlijk 15 februari a.s. deze bestellingen in China plaatsen, maar de container is nog niet helemaal vol!
 
Als u serieuze belangstelling heeft om ook een Chang Jiang 750 in zijspan- of solouitvoering te bestellen, neemt u dan in de komende dagen contact met MOTORWERK op. Nog kunnen wij tegen de prijzen die op de website staan leveren, maar in China stijgen de prijzen helaas snel. MOTORWERK heeft bewijsbaar de laagste prijsstelling, maar helaas moeten wij eventuele prijsverhogingen doorberekenen. Dus, wees er snel bij! 
 
Daarvoor hoeft u niet op de eerstvolgende Buyers Meeting te wachten, u kunt bij ons altijd een afspraak maken!
 
Royal Enfield 350, nu ook met zijspan!
Met veel genoegen kunnen wij melden dat de eerste Royal Enfield 350 Bullets zijn besteld bij onze leverancier in New Delhi. Nadat wij samen tot overeenstemming zijn gekomen over de precieze specificatie van de RE350 Bullet en welke zaken door de klant kunnen worden gekozen in de basis-uitvoering werden de contracten vlot getekend door beide partijen.

Deze specificatie sturen wij u graag op, een e-mail of telefoontje naar MOTORWERK is genoeg!
 
Naast deze oldtimer RE350 Bullets heeft MOTORWERK ook besloten om schitterende (lichtere) zijspannen in India te bestellen. Deze zijspannen zijn perfect afgestemd op de oudere of nieuwste Royal Enfield motoren, maar kunnen met de meegeleverde universele aansluitkit (4-punts aansluiting!) ook aan elke andere motorfiets met een klassiek buizenframe worden aangesloten. Deze zijspannen kunnen wij waarschijnlijk leveren voor rond de € 2.000,- incl. BTW. Omdat het transporttraject uit India nieuw is, moeten we wat deze kosten betreft nog even voorzichtig blijven met het noemen van de definitieve prijzen.
 
De foto's laten de vanaf april te leveren modellen zien.
 
Arthur vertelt uit eigen werk
Arthur Beijer is al jaren klant van MOTORWERK en heeft vorig jaar naast zijn eigen Chang Jiang 750 solo ook een zijspanuitvoering besteld en in de zomer uitgeleverd gekregen.
 
Zoals bekend mag worden verondersteld, levert MOTORWERK bij elke afgeleverde CJ750 machine ook een zgn. "Do's  & Don'ts" document mee, waarin de kersverse eigenaar kan nalezen welke - op zich niet moeilijke - handelingen dienen te worden verricht om zijn motorfiets niet alleen keurig klaar te maken voor de RDW keuring, maar er meteen een oerbetrouwbare machine van te maken.
 
En Arthur Beijer kennende, doet hij dat heel erg grondig! In de foto's kunnen we de stand van zaken zien. Het frame helemaal uit elkaar, alles netjes schoongemaakt en voorzien van waar gewenst nieuwe lak, tectyl antiroest behandeling, smeervet of olie en dan weer vakkundig in elkaar gezet.
 
Of Arthur daarbij het geplande Kampeerweekend rond 5 mei gaat halen? Wij hopen van wel!
 
Verslag Buyers Meeting 21 januari j.l.
De derde zaterdag van dit jaar was gedenkwaardig. Niet alleen de datum van de Buyers Meeting van MOTORWERK, maar tevens het slechtste weer van het nog jonge jaar.
 
Met bakken kwam de regen uit de hemel, maar koud was het niet en dus waren er toch een aantal gasten die zelfs met het zijspan waren gekomen om vervolgens een testrit met de Jialing JH600B te rijden. En onder het genot van en lekker stuk "Limburgse vlaai" kon er met goede klanten worden bijgepraat.
 
Shop @ MOTORWERK bijna klaar!
Onder de naam "Shop @ MOTORWERK" is het heel binnenkort mogelijk om onderdelen voor ons motorenaanbod via Internet te bestellen.
 
Omdat deze webshop nog een tijdje "moet groeien" en wij zowel klanten als onszelf niet meteen op kosten willen jagen, werken we vooralsnog eerst met pakketpost en betaling via een bankoverschrijving of contant bij zelf ophalen.
 
Om de kosten laag te houden (u weet wie die kosten betaalt...) werken wij met een al lang bestaand zgn. "open source" product van Nederlandse bodem. De layout is eenvoudig te overzien en alles dat een webshop moet bieden is aanwezig.
 
Geïnteresseerden kunnen het aanbod op hun gemak bekijken, maar bij bestelling is een éénmalige registratie verplicht. En dat bespaart u het herhaald moeten intikken van uw adresgegevens bij vervolgaankopen!
 
Een "sneak preview" is mogelijk op:
Shop @ MOTORWERK. Maar, tot de officiële start kunnen er nog geen bestellingen worden verwerkt. Wel kunt u alle functies even uitproberen.
 
Agenda MOTORWERK 2012
 
31 maart 2012           MotorMarkt
                                Hardenberg
 
3, 4 en 5 mei 2012      Chang Jiang 750
                                weekend
 
Heeft u vragen? info@motorwerk.nl
 
Inhoud
Winnaar loterij Royal Enfield 350 Bullet
 
Jialing JH600B nieuws
 
Chang Jiang 750 container
 
Royal Enfield 350, met zijspan!
 
Arthur vertelt uit eigen werk
 
Verslag Buyers Meeting 21 januari j.l.
 
Shop @ MOTORWERK bijna klaar!
 
Agenda 2012
 
Albert Wijngaard zit goed in de olie!
 


Jialing JH600B in zwart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet
(1968 t/m 1978, refurbished)

 
 
Zijspan model Euro Retro
 
 
Zijspan model Classic Rocket
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthur Beijer is een blije rijer...
 
 
...en een goede sleutelaar!
 
Perfecte hulsaansluiting
 
Doordacht detail in de boot
 
Buyers Meeting 21.1.2012

 
 
 
 
Shop @ MOTORWERK
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl