Een mooie foto erbij – ik volg tenslotte een cursus storytelling aan fotoschool Keistad – en iedere lezer droomt zijn eigen verhaal erbij.
Klaar!
Met de eindopdracht waarin ik de grenzen van storytelling verken.
Ontnuchtering ligt op de loer bij deze oersterke titel, die – toegegeven – als andermans verhaal begon.
Wereldreiziger
Ik voel een opkomende urgentie om mijn natuur-milieuopleiding alsnog af te ronden als een nieuwsbrief met milieuvacatures mijn mailbox binnenrolt. Wereldreiziger roept beelden op van marien bioloog, gletsjeronderzoeker of vulkanoloog, exotische beroepen met veldwerk. Ik vergat even dat de meeste zakelijke vluchten rechtstreeks naar vergadertafels leiden.
Vooralsnog slaagt de call to action glansrijk: ik klik op de belofte van een droombaan.
Aankomend
De vacatureomschrijving voert me langs kreten als ‘spin in het web’ en ‘vliegende keep’. Ik ben weliswaar meer een linkerspits, dan een keeper, maar praat graag over mijn vlieglessen. Het betreft bovendien een vacature waar een afgeronde milieuopleiding geen harde eis is. Ik blijf lezen.
De vakrelevantie van deze baan blijkt en blijft verstopt in bodemdossiers die liggen te wachten op iemand die ze gaat scannen, archiveren, complementeren en afvinken: regelrechte klote-klussen!
Wordt het leuker als de wereldreiziger in spe achter het bureau vandaan mag komen? ‘Ondersteunen bij facilitaire zaken, zoals interne verhuizingen.’
Het doel van de reis
Negen maanden lang hard werken voor een minimumloon in de verwachting in januari 2018 nog iets over te houden van de negenduizend euro die als beloning ‘zeker haalbaar’ wordt geacht. Voor een wereldreis of iets anders, dat mag ook.
Sprookjes
De would be milieuwetenschapper is geland, maar het bureau dat werft met storytelling gaat door ‘Met jong talent, dat wij zelf opleiden en begeleiden, bezorgen we organisaties flexibiliteit en slagkracht om in te spelen op de klantvraag van morgen.’ Inmiddels is de kritische bedrijfskundige in mij ontwaakt.
Er was eens …. iemand die dit allemaal geloofde. En toen hij het opschreef was het bijna waar.
Wiens verhaal?
In een wereld waarin feit en fictie door elkaar lopen en iedereen aankomend wereldreiziger kan worden, knaagt de vraag ‘is storytelling een opleiding tot sprookjesauteur?’
Driehonderdzoveel woorden verder en terug bij af.
Ik ben inmiddels aangekomen als wereldreiziger; auteur die het leven draaglijk maakt met de pen en verhalen schrijft om er net naast te kijken.
Andere wereldreis
Invalshoeken voor je eigen story wachten achter een klik op jou, aankomend wereldreiziger.
|