Välkommen till DrömCentrum Minerva

Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan tolkas, förstås och användas.

Du kan också läsa tidigare brev. Se även info, nyheter och aktiviteter längst ned-

Missa inte TV4 EfterTio fredag 14 mars kl 10-11.30 om Drömmar

 

Stressrelaterade Drömmar

 Som du redan vet så är Drömmar ditt medvetandes sätt att processa händelser och upplevelser, särskilt dina känsloreaktioner på det som händer dig.

 Den som skapar din dröm är en djupare del av dig, som du kanske inte är medveten om i ditt dagliga liv. En djupare del av dig som undersöker dina innersta känslor och trosföreställningar. Den delen vet vart du ska, din livsinriktning. Den vet också hur du hindrar dig själv att gå vidare ...  Därför visar den i drömmarna på dina hinder och på dina möjligheter. Oftast visar drömmarna bara hur du betett dig, ibland hur du har reagerat, och emellanåt visar de även på orsaken till hinder.

StressDrömmar

har vi alla då och då nuförtiden. De kommer när vi inte hinner med oss själva. När vi inte hinner med oss själva, när vi inte tar oss tid att lyssna in oss själva, då förlorar vi också riktningen i livet. Då far vi omkring som nickedockor och bara skyndar oss.

Här kommer några förslag på StressDrömmar. Säkert känner du igen dig i någon av dem.

-

* Du ska ut och resa. Märker att du har glömt passet hemma. Eller du har glömt köpa biljett. Eller kön är för lång....

Tolkning: Du hinner inte med, du har inte fått med dig hela dig själv i din vardag, livet fungerar inte, känner dig identitetslös (passet), du väntar med det du egentlgen vill - det är så många "ska bara först" ... 

* Du hittar inte till den plats du ska: hittar inte hem, hittar inte hotellet, hittar inte bilen

Tolkning: Du har förlorat riktning och fokus. Du irrar omkring och stressar.

* Du har glömt eller tappat bort din väska, dina nycklar, din biljett...

Tolkning: Genom din stress har du förlorat känslan av att vara närvarande och att ha tillgång till dina resurser och möjligheter. Nyckeln till ditt inre (till bilen, huset..) är som bortblåst. När din passersedel (biljett) är borta känner du dig trött, hindrad, inte roligt vara social, inte passa in.

* Du får punktering, fastnar på vägen, sitter fast och kommer inte vidare, inte fram

Tolkning: Tolkningen blir att du har fastnat i ditt liv och kommer inte vidare. Kanske sitter du fast i ekorrhjulet. Det gör att du själv får "punka" i psyke och kropp.

 Dessa och liknande drömmar får du när ditt psyke inte hittar någon konstruktiv väg för att komma vidare.

Men ibland målar din DrömKälla härliga drömbilder; positiva, vackra, glada, vägledande drömmar. Därför att du har haft en bra och konstruktiv dag, kanske. Eller därför att ditt drömjag har hittat en ny väg att se på dig själv och världen, eller en väg att lösa problemet. Då mår du bra när du vaknar. Då tänker du: det var en härlig dröm. Kom då ihåg att det var inte bara "en härlig dröm", utan drömmen förändrade också din syn på din livssituation eller din utblick på världen.

 Om du har StressDrömmar ofta, stanna då upp. Sätt dig ned och vänta in din själ!

Bästa hälsningar

Louise Minerva-Li

Info.: fredag 14 febr kl 10-11.30: TV4 EfterTio med Malou von Sievers: Robban blir intervjuad och pratar om drömmar