Quote
 Week 11
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
  
Wijsheid kan je verwerven op drie manieren. Vooreerst door zelfreflectie, de meest edele van de drie. Ten tweede door imitatie, de meest eenvoudige. En ten derde uit ervaring,
de meest bittere.
 
Belofte maakt schuld en wie ze niet vervult krijgt een dikke bult. Vorige week heb ik aangekondigd je enkele elementen aan te reiken om jezelf sterker te maken in je veranderingsproces. Omdat ik zelfs geen kleine bult wil krijgen en zeker je vertrouwen niet wil beschamen, vind je hier al een eerste bouwsteen.
 
Carl Gustav Jung zei dat “iemand die naar buiten kijkt, droomt. Iemand die naar binnen kijkt, ontwaakt”. Dromen heb je absoluut nodig om te bepalen wat je wilt bereiken. Maar tussen droom en werkelijkheid bestaat soms een wereld van verschil.
Je kunt deze kloof overbruggen door de hindernissen die je jezelf oplegt te verwijderen. Daarom is het belangrijk om zich eerst bewust te worden van deze hindernissen.

Zelfreflectie is hiervoor een goede en bruikbare methodiek. Niet zo gemakkelijk, meestal confronterend maar wel altijd verhelderend en absoluut noodzakelijk voor innerlijke groei.

Op carrieretijger.nl kan je het STARR-model ontdekken dat helpend is om met zelfreflectie aan de slag te gaan. Ook van de slideshare van Gerrit van Ipkens kan je heel wat opsteken.

Door op die manier je zelfleiderschap te vergroten word je ook een betere leidinggevende want je zult gemakkelijker in staat zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor eigen handelen.    

 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.