Nieuws 
Maart 2022
Agenda...
18-03-2022
Herstart BitMappers na corona
BitMappers Online
 
 
Rekeningnummer:
001-2267551-58
 
Adres:
VOC, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt
 
Aanvang:
20h15
 
Inschrijven Nieuwsbrief:
 
New archive:
 
Old archive:
Handige links
 

 
Bronnen
 
Tweakers, ZDNet, ClickX, Webwereld, Chip, CM, CT, Tomshardware, PCMag, Hardware Info, 9Lives.
Corona Update...
Herstart BitMappers na corona

Beste leden,
 
Deze maand doen we een poging om terug te starten we met de eerste vergadering volgens onze nieuwe formule. Na 2 jaar geen ledenvergadering kunnen we wel stellen dat we in een andere wereld leven. Van een pandemie naar oorlog en van quarantaine naar een energiecrisis.
 
In deze tijden van hoge inflatie en hoge energieprijzen kan onze digitalisatie een redding zijn. Apparaten zijn er allang niet meer om alleen het regulier werk te doen waarvoor ze ooit bedoeld waren. Ze kunnen tegenwoordig communiceren, data opslaan en verbanden leggen als netwerkdeelnemer. Internet of Things (IOT) hoeft niet moeilijk of duur te zijn.
 
 
We starten vrijdagavond met een intro in de wereld van IOT door middel van raspberry pi en arduino. We bekijken een aantal projecten en bespreken wat mogelijk is.
 
Jullie moeten geen voorkennis hebben om dit te kunnen volgen. Bij de vervolgsessie bekijken we de geschiedenis en de mogelijkheden van de raspberry pi & arduino. Verder gaan we interactief ontdekken wat deze toestellen ons nog allemaal kunnen bieden en hoe we in een paar minuten deze toestellen kunnen omvormen tot een mooie minicomputer.
 
 
Aanpassing parkeerbeleid Hasselt:
 
Het parkeerbeleid in de A. Rodenbachstraat is gewijzigd naar betalend parkeren (ma. t/m za. van 9u tot 21u en zo. van 12u tot 18u). Vergeet geen ticketje te nemen uit de parkeerautomaat of één van de andere parkeermogelijkheden (parking cultureel centrum..) te bekijken. De parking van het cultureel centrum (en de kleine wandeling door het park richting het VOC) zijn gratis.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het bestuur van de BitMappers Computerclub
 
Voordelen...
Maandelijkse nieuwsbrief met de laatste IT-nieuwtjes en de daarbij horende links;
Verantwoordelijke uitgever: Fabian Haest Winkeldonkstraat 12 3980 Tessenderlo