Invitation til pressemøde på Fuldafloden i Kassel: 
Kunstmanifestationen Flygtningeskibet - 9. juni, 12:00
 
 
Pressemødet på Flygtningeskibet med de 80 kobberflygtninge, markerer starten på aktionerne To Arrive Safely og Don't Feed Your Inner Beast, samt offentliggørelsen af
 
Aktionerne er ikke en del af documenta14. Det er snarere et tiltrængt wake-up call til den etablerede kunstverden om at blive en aktiv spiller i verdens udvikling. Det er en markering af hvordan kunstnere og NGOer kan arbejde sammen for en fælles sag og en opfordring til at de etablerede kunstnere stiller deres visuelle kraft til rådighed for NGO’er og videnskaben. Kunst kan skabe stærke billeder til protester og manifestationer i det offentlige rum. Se Manifestet (DK) (GB)
 
Til stede på pressemødet er Jens Galschiøt, kunstneren bag organisationen Art In Defence Of Humanism og Gerald Mennen, der leder den tyske flygningeorganisation Outlaw.die Stiftung.
 
Deltagende journalister vil modtage en unik Svinehund-maske i kobber til at hænge i nyhedsredationen, da medierne i den grad er med til at fodre vores indre svinehunde.
 
Information
Hvor: Skibet afgår fra Dokken ved Die Schlagd ud for Finanzamt Kassel 1.
Hvornår: Fredag d. 9. Juni. Sejler kl 12.00 og vender tilbage til dokken ca. 12.45.
Tilmelding: Der er plads til 20 gæster om bord. Skriv til aidoh@aidoh.dk hvis du vil være helt sikker på at få en plads.
Yderligere events: Fra d. 9 - 14. juni vil der løbende være møder, artisk talks og evenst på båden og ved kajen ved Die Schlagd ud for Finanzamt Kassel 1.
Links: Jens Galschiøt, Art In Defence of Humanism (AIDOH), Organisationen Outlaw.die Stiftung.
Kontaktinfo: Jens Galschiøt, Art In Defence Of Humanism - Aidoh@aidoh.dk / ph. +45 6170 3083. Gerald Mennen, Outlaw.die Stiftung - mennen@outlaw-diestiftung.de/ ph.+49 (fra Tyskland 0) 172 806 5028
OM KAMPAGNERNE
 
Flygtningeskibet og Kampagnen To Arrive Safely
 
Vi, i den rige del af verden, har et ansvar for at tage imod folk der flygter fra sult og krig.
Gerald Mennen –  OUTLAW.die Stiftung.
 
Flygtningeskibet besøger sommeren over 24 tyske byer og gør opmærksom på de flygtninge, der banker på Europas dør, deres behov og vores ansvar for at hjælpe dem.
Med skulpturmanifestationen og dens 80 flygtningeskulpturer i kobber kommer middelhavets desperate bådflygtninge pludselig helt tæt på og minder os om vores menneskelige ansvar.
Ifølge FN vil klimaforandringer, der hovedsageligt er skabt i den vestlige verden, de næste 40 år skabe over 200 millioner nye flygtninge.
Skulpturerne og projektet er skabt af kunstneren Jens Galschiot (DK) og den tyske organisation OUTLAW.die Stiftung der står bag turneen i Tyskland. I de forskellige havne vil være forskellige kulturelle events såsom musik og teater, der relaterer sig til flygtninge-dagsordenen og de flygtenes situationer.  
Se sejlplanen med 23 tyske havne fra 28.07. (Bremen) til 03.10. (Berlin)
 
 
 
Kunstnerne må ud af udstillingshallerne og tage medansvar for verdens udvikling.
Jens Galschiøt – Kunstner
 
Street Art-aktionen lanceres ved åbningen af documenta14. Tusindevis af originale kobber-masker af svinehunde deles ud i hele Europa for at minde os om vores ansvar for at tøjle vores indre dæmoner og behandle vores medmennesker ordentligt. Maskerne hænges op på museer, nyhedsredaktioner og i gadebilledet.
Aktionen er sammen med manifestet OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE! Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden. et vink med en vognstang om kunstens ansvar for at tage sin del af ansvaret for verdens udvikling.
 
Alle journalister, der deltager i pressemødet vil modtage en unik Svinehund-maske i kobber til at hænge i nyhedsredationen, da medierne i den grad er med til at fodre vores indre svinehunde.
 
 
OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE!
Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden.
 
De etablerede kunstnere må tage et medansvar for verdens udvikling. De må forbinde sig til NGOer, aktivister og videnskabsfolk. Se Manifestet (DK) (GB)
 
OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE!
Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden
 
Kunstens stemme er mere nødvendig end nogensinde før.
Verden er i opbrud med klimaforandringer, der sætter en katastrofekurs for vores børns fremtid og en stigende ulighed. Imens trænger populister og notoriske løgnere sig ind på demokratiet, og racismen sniger sig frem overalt.
Kritiske kunstneriske ytringer runger tomt i museernes gange, men i praksis er billedkunstens stemme stort set fraværende. Imens prøver NGOer, klimaforskere og humanister desperat at formidle komplekse problemstillinger om migration, globalisering, klima og populisme.
Kunstens kan gennem sit visuelle kraft formidle livets store spørgsmål, nyfortolke den måde vi ser på verden og skabe ny erkendelse. Derfor må de etablerede kunstnere tage ansvar, så vi kan fastholde vores civilisations menneskelighed.
 
  • Kunsten skal blive en aktiv spiller i verdens udvikling og stiller dens visuelle kraft til rådighed for protester og manifestationer og i det offentlige rum.
  • Kunsten skal hjælpe videnskabsfolk med at formidle og visualisere resultater og fakta - og derigennem modarbejde klima-skepsis, populisme og 'alternative fakta'. 
  • Kunsten skal forbinde sig med NGOer, der kæmper for en bedre verden.
  • Den etablerede kunstverden skal vise, at den også er relevant uden for kunstinstitutionerne. At kunst er mere end lukrative kunstudstillinger, bonede gulve, ekskluderende kunstsprog og verdensfjerne elitære kunstprojekter.
  • Kunsten skal være den lille dreng, der i 'Kejserens Nye Klæder' afslører, at kejseren ikke har noget tøj på. Lige nu er kunstnerne som oftest en del af kejserens følge!
 
Art In Defence Of Humanism (AIDOH.DK). 9. Juni 2017
 
****************
 
 
The Refugee Ships will visit 24 harbours in Germany this summer. See sail plan
 
 
 
Thousands of Inner Beasts will be handed out and put in public spaces. They will remind us to be aware of our 'Inner beasts' and treat the fellow humans right.
 
'Drowning' Refugees (Sculptures)
 
 
 
 
 
This mail has been sent from Art In Defence Of Humansm (AIDOH) 
Contact to the AIDOH:  
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Ph. DK: (+45) 6618 4058

Ph. Kassel (+45) 6170 3083
Fax:(+45) 6618 4158

E-mail: aidoh@aidoh.dk
About Jens Galschiøt:
 
General information about Galschiøt can be found at:
  ****************************** 
 ****************************
Subscrition and unsubscription of informations from Jens Galschiøt
Unsubscribe from this infolist: Unsubscribe
Update your name, e-mail etc. on this list: Change Profile
Subscribe this infolist: Subscribe to Galschiøts infoliste