nieuwbrief juni 2021

WE ARE BACK / WIJ ZIJN TERUG
The Java Guitars, onvervalste Indorock zoals men dat van hun gewend was.
De oud leden van de band, Ben Poetiray, Hans Bax en Ben Peea, hebben toch weer voor het oude concept gekozen met twee nieuwe (en voor velen ook) bekende gezichten.
Henri van Helvoirt op de piano, een zeer bekende in de Indische muziekwereld van o.a. de Hot Jumpers, Rob Kuyt, wederom een bekende in de Indo scene achter de drums.
 
Java Guitars staat voor onvervalste Indorock zoals U dat alleen van hen gewend was.
Zij staan voor Rock 'n Roll - Indorock - Ballads in de traditie van de 50's en 60'er jaren.
 

Ode aan de Tielman Brothers door the Java Guitars
Ode aan de Tielman Brothers en de pioniers van de Indorock gebracht door twee muzikanten (leden van the Java Guitars) die daadwerkelijk bij de Tielman Brothers hebben gepeeld.
Java Guitars: waarschijnlijk de enige band met een Indorock show.
Classic Indorock met de guitar hero’s Benny Poetiray en Hans (The Javalin) Bax.
 
The Tielman Brothers worden alom beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.
Begin 1957 verhuisden de vier broertjes Tielman (Andy, Reggy, Ponthon, Loulou) naar Nederland, in diezelfde tijd werd veranderd in de Tielman Brothers.
Mede door een geweldige show op de wereldtentoonstelling in Brussel (1958) konden de Tielman Brothers in Nederlands hun eerste –door hun zelf gecomponeerde- rock ’n’  roll single opnemen, genaamd Rock Little Baby Of Mine.
Deze single luidde de geboorte van de Nederlandse rock ’n’ roll in.

The Java Guitars band bestaat uit Benny Poetiray, een rasechte Indorocker in hart en nieren, hij begon in 1962 met mijn broers als The Poetiray Brothers.
Hans Bax, ook een Indorocker van het eerste uur die al van het einde van de vijftiger jaren in de muziek zit.
Eerst in de bekende Rotterdamse band The Hurricane Rollers en daarna als mede oprichter van de legendarische The Javalins, een Indorock groep uit Den Haag/Rotterdam die niet alleen in Duitsland maar ook in Scandinavië en Israël veel succes oogstte.
De band bestaat uit verder uit Benny Peea – Basgitaar. (o.a. the Black Dynamites, Challenge en The Ribbons), Henri van Helvoirt op de piano o.a. de Hot Jumpers en Rob Kuyt – Drums.

Mede door ons boekingsactiviteiten voor o.a. Doña en de Gado’s en Java Guitars zijn wij inmiddels ook zeer goed ingevoerd in het Indische  circuit.
 
Smitsweg 51, 3222 AG Hellevoetsluis, 0181 324 310