Schrikkelbrief MOTORWERK februari  2012
Een Schrikkelbrief? Niets om van te schrikken! Integendeel, nu lukt het nog net op tijd om de februari-Nieuwsbrief van MOTORWERK te publiceren. Gelukkig heeft februari dit jaar 29 dagen....Lachen
 
De winter is bijna voorbij, sleutelen!
Als je het nog niet gedaan hebt, nu is de tijd om je motorfiets weer netjes klaar te maken voor het komende motorseizoen.
 
Kostenbesparende tips:
  • Schoonmaken van vettige motorblok of andere onderdelen doe je met DASTY, verkrijgbaar bij de Wibra.
  • De Action verkoopt prima minerale SAE 20W50 olie voor een heel klein prijsje per 5 liter.
Creatief met canvas
Gé Joling heeft als goede klant van MOTORWERK vorig jaar een zware hoes voor zijn Chang Jiang 750 met zijspan gekocht. Alleen, waar de hoes normaliter als gegoten past om een CJ750, heeft Gé niet alleen een windscherm op het zijspan, maar ook nog op het stuur. En daar past zelfs de zware kwaliteit motorhoes van MOTORWERK niet overheen. Nou ja, het valt er wel overheen, maar dan tot de helft of zo. Staat de andere helft nog in de regen. Gelukkig had Gé nog een zware en ambachtelijke naaimachine voor dikke stoffen staan. Dus, met resten canvas zijn de twee ruiten mooi uitgespaard en afgesloten. Kortom, creatief met kurk, uh, canvas!
 
Chang Jiang 750 container vol!
Uiterlijk 2 maart a.s. kan een koper zijn wensen nog aan MOTORWERK doorgeven! De container is in principe gevuld met bestellingen, maar er wordt door MOTORWERK ook een machine op voorraad ingekocht. Dat kan ook de door u gewenste uitvoering zijn!
 
Maar, dan moet u wel voor 2 maart a.s. met MOTORWERK contact opnemen zodat wij uw wensen nog in deze bestelling kunnen meenemen.
 
Buyers Meeting tijdens Motormarkt Hardenberg
MOTORWERK komt naar je toe!
 
Voor de trouwe lezers van onze Nieuwsbrief delen we op onze stand een gratis MOTORWERK sleutelhanger uit, mits je de voucher die hiernaast is geplaatst uitknipt en afgeeft op de stand van MOTORWERK (wel even deze Nieuwsbrief afdrukken Knipogen)
 
Op 31 maart a.s. staat een van de belangrijkste onderdelen- en klassieke motorenbeurzen weer op de agenda. Uiteraard is MOTORWERK aanwezig.
 
Op onze stand verkopen wij onderdelen voor CJ750/M72/R71 en er staat een interesante refurbished Chang Jiang 750 M1+. Deze door de Chinese PLA voor ordonnans doeleinden gebruikte motorfiets heeft een heel bijzonder zijklepperblok.
 
Uitgaande van het originele R71/M72 6V/22pk zijklepperblok heeft in China in de 60-er jaren een zekere doorontwikkeling van dit blok plaatsgevonden. Het resultaat is dit motorblok. Van buiten ziet het er nog precies zo uit als het CJ750 M1 motorblok, maar van binnen beschikt het al over een 12V/280W wisselstroomdynamo en een startmotor. Van dit blok zijn er rond 1969 maar weinig gebouwd. Vrijwel direct na dit M1+ blok, werd het op deze M1+ motor gebaseerde M1M zijklepperblok wel in enorme aantallen gebouwd.
 
MOTORWERK kan deze bijzondere motor nog uit New Old Stock blok leveren. En zo'n exemplaar is in Hardenberg te zien - en te horen...

Royal Enfield 350 Bullets in het werk!
Onze leverancier in New Delhi heeft inmiddels goede exemplaren ingekocht met bouwjaren van 1964 tot 1972 en op basis van deze machines is de restauratie nu ca. 2 weken onderweg.
 
Hiernaast staan enkele foto's van de werkzaamheden. Je zou het nu nog niet zeggen, maar deze basis vormt straks prachtig gerestaureerde exemplaren!
 
Jialing JH600B nieuws
Zoals al gemeld wordt de zijspanversie sinds kort ook in stemmig, hoogglans zwart geleverd. Tot nu toe hadden we slechts enkele inpak-foto's, maar nu is er ook een reclamefoto beschikbaar. Deze is hiernaast afgebeeld.
 
Shop @ MOTORWERK bijna on-line!
Automatiseringsprojecten duren niet alleen bij de overheid langer dan gepland....
 
En dan blijkt dat als alles voor de webwinkel al prima draait, de database met onderdelen en prijzen nog steeds fouten oplevert. Eigenlijk niet vreemd, als je iets vergeet in die database te zetten!
 
Maar, we zijn nu bijna tevreden met alles dat wordt opgehoest door de webwinkel, de prijzen kloppen en de foto's worden op dit moment aan de alle onderdelen gekoppeld.
 
En dan is Shop @ MOTORWERK klaar om door klanten te worden bezocht!
 
 
 
Agenda MOTORWERK 2012
 
31 maart 2012           MotorMarkt
                                Hardenberg
 
3, 4 en 5 mei 2012      Chang Jiang 750
                                weekend
 
Heeft u vragen? info@motorwerk.nl
 
Inhoud
De winter is bijna voorbij, sleutelen!
 
Creatief met canvas
 
Chang Jiang 750 container vol!
 
Buyers Meeting tijdens Motormarkt Hardenberg
 
Royal Enfield 350 Bullets in het werk!
 
Jialing JH600B nieuws
 
Shop @ MOTORWERK bijna on-line!
 
Agenda 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Creatief met canvas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voucher Sleutelhanger
Motormarkt Hardenberg
____________________________
__________uitknippen__________
 
Chang Jiang 750 M1+
met bijzondere zijklepper

 

 
 
Royal Enfield 350 Bullets als restauratiebasis
 
 
 
 
 
Shop @ MOTORWERK
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl