Nieuwsbrief GV Delta Sport
Acrogymnasten Babette Verkerke en Saphira van Dam schreven GV Delta Sport geschiedenis door voor het eerst uit te komen in de landelijke B-categorie. En niet onverdienstelijk met een knappe tweede plaats. Lees meer in de nieuwsbrief.
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 1 april  2022 nummer 365
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
         
                                                                                     Er zijn veel medailles te verdienen op de OZAK
                                                                                                                                       
     
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?               Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                          Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                            Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste editie op 30 maart 2022
Afgelopen week was GV Delta Sport zeer actief op facebook
-1000 foto's van districtsfinale acrogym in 15 delen
-Freerunnen Zeeuwse kampioenschap in 2 delen
-Resultaat van acroteam in Oss
Vraag alle info op bij info@deltasportgym.nl
Weer veel wedstrijdactie bij GV Delta Sport selectie-leden
De turners uit de A-selectie gaan een meerkamp turnen in het Limburgse Schinnen.
Zaterdag 2 en zondag 3 april staat natuurlijk de OZAK (Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) centraal met 400 sporters of wel 180 acroteams uit alle delen van Nederland en zelfs Belgische tintje. Twee dagen lang van alle categorieën komen in actie in de omgebouwde turnhal van Laco Sportcentrum. Beide dagen beginnen om 8 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.
In Kaatsheuvel komen zowel turnsters van de C-selectie als turndames van GV Delta Sport in actie. De turnsters komen in actie op de meerkamp wat bestaat uit sprong, brug, balk en vloer. Het is de 2e plaatsingswedstrijd.
Wedstrijd 1 Pupil 3 5e div.: Ruth Simmelink, Laura Bogaard en Quinty van der Wekken. Wedstrijd 3 pupil 1 4e div.: Suzie van Zondervan. Jeugd D: Naomi van der Stel en Esmée van der Moezel. Wedstrijd 4 jeugd H: Ilona Hoogerwerf. Junior D: Nienke Grauss, Rosanne Rol, Kristel Klink en Indy Smits. 
In Schinnen (Limburg) komen vier GV Delta Sport turners in actie op de 2e plaatsingswedstrijd individueel maar ook in team verband. De teams zijn samengesteld met Dynamo uit Roosendaal. Ian Geertse, Jack van Uffelen en Thijs van Welt komen uit in instap A. Jesse Both komt uit pupil B.
OZAK op zaterdag 2 en zondag  3 april 2022
Kom twee dagen lang genieten van één van de grootste acrogym toernooien in Nederland. Er zijn 400 sporters, 50 vrijwilligers en 25 juryleden. Dit spektakel start zowel op zaterdag als zondag om 8.00 uur en duurt tot einde van de middag. En dat alles in de turnhal van Laco Sportcentrum.
Er is afgelopen weken hard gewerkt om de 5e OZAK te doen slagen. Vooral de extra's en het inrichten van het wedstrijdgedeelte in de turnhal vraagt veel energie.
 
GV Delta Sport/Allianza acroduo Babette Verkerke
en Saphira van Dam pakken zilver in Oss
Zeer knappe tweede plaats in Oss voor het acroduo Babette Verkerke en Saphira van Dam
OSS - in De B-categorie acrogym toonde het GV Delta Sport/Allianza team Babette Verkerke en Saphira van Dam een ijzersterke balans oefening tijdens de NK-plaatsing in Oss. De strak uitgevoerde oefening werd door tien juryleden beloond met de hoogste score van de deelnemende teams met 23.850 punten.  In de tweede oefening tempo leek het allemaal goed te gaan maar de salto in de lucht van Saphira werd niet goed uitgevoerd. Babette: ,,Saphira stond twee passen te ver van mij weg waardoor ik haar niet goed beet kon pakken. Dan mag ik geen risico nemen dat ze verkeerd terecht komt''.  Het was een klein foutje wat door de jury minimaal een punt werd afgetrokken van de totale score. De score zorgde wel voor dat ze op tweede plaats eindigde in de totale score. Maar het bleek duidelijk dat dit team, maakte het debuut in de B-categorie (één na hoogste in Nederland), uitstekend mee kan met de concurrentie vooral uit Zwolle. Gezien dat Saphira van Dam in één seizoen twee niveaus is gestegen stond de 11 -jarige een prachtig en zelfverzekerd de oefeningen uit te voeren. Het duo, dat getraind wordt door een grote groep trainers van Delta Sport en Allianza uit Waalwijk en daarnaast nog begeleid wordt door Emil Angelov, zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij trainen op top niveau zowel in Zierikzee als Waalwijk verschillende keren in de week. De Delta Sport/Allianza trainers Wendy Huiyzen, Angela Schoute , Corola Minkels en Michelle Rooijackers waren wel tevreden en vertelde dat dit team het gewoon heeft maar door vooral wat zenuwen het wel eens mis gaat. Zij zijn overtuigd dat dit team in mei in Hellendoorn bij de volgende plaatsing wedstrijd een ticket verdienen voor de NK-finale in juni in Ahoy Rotterdam.
Babette Verkerke en Saphira van Dam in gezelschap van trainers Carola Minkels, Angela Schoute en Wendy Huyzen.
 
 
   
 
Na de oefening nog even doorspreken waar het goed ging en waar het foutje was....
 
GV Delta Sport freerunners pakken zestien
medailles bij de Zeeuwse kampioenschappen in Zierikzee
-Jesse van der Veer en Jyra Bom pakken de dubbel
Zierikzee - De Open Zeeuwse Freerun kampioenschappen in de turnhal van GV Delta Sport was een groot succes. Na twee keer uitstellen door de corona-tijd zagen de toeschouwers spektakel in de speed (snelste parcours afleggen) en Style met de gekste straat capiriolen over allerlei hindernissen. Ruim vijftig heren en dames kwamen in actie vanuit heel Zeeland. Voor de GV Delta Sport freerunners waren er zestien medaille verdiend waarvan zeven goud met de Zeeuwse titel, vier zilver- en vijf bronzen plakken. Bij de categorie 8-12 jaar was Jesse van der Veer zowel in speed en Style de allerbeste met twee Zeeuwse titels. Thomas Moerland pakte twee keer brons en Ché Uiterwijk pakte zilver bij onderdeel Style. Bij de dames was Lauren Kloet de beste bij Style en derde bij Speed. Bij de categorie 12-16 jaar was er een Zeeuwse ttitel voor Joshua van Asperen bij speed en tussen de grote concurrentie verdiende hij een bronzen medaille bij Style. Bij de dames werd het een complete Delta Sport erepodium. Jyra Bom is Zeeuws kampioen zowel bij speed en Style. Isa Launspach werd tweede bij speed en derde bij Style en haar clubgenoot Rhodé Flikweert verdiende zilver bij Style en brons bij Speed. Hugo Holwerde is Zeeuws kampioen bij de 16 heren geworden. Hij legde bij Speed het parcours als snelste af in 17.47 sec, Jelles van Geffen klom op het podium bij Styl met ontzetten gave trucs dat door de jury beloond werd met zilver.
Uitslagen Delta Sport freerunners bij de Zeeuws kampioenschappen zaterdag 26 maart: Heren 8-12 jaar Speed. Jesse van der Veer 19.44 sec., 3e Thomas Moerland 23.92 sec. Style: 1. Jesse van der Veer 21.2 pnt. 2e Ché Uiterwijk 19.5 pnt. 3e Thomas Moerland 18.1 pnt. Dames 8-12 jaar: Speed: 3e Lauren Kloet 32.01 sec. Style: 1e Laren Kloet 19.6 sec. Heren 12-16 jaar Speed: 1. Joshua van Asperen 18.70 sec. Style: 3e Josha van Asperen 20.6 pnt. Dames 12-16 jaar Speed: 1. Jyra Bom 19.25 sec. 2e Iza launspach 19.75 sec. 3e Rhodé Flikweert 24.24 sec. Style: 1. Jyra Bom 20 pnt., Rhodé Flikweert 18.5 pnt. 3e Iza Launspach 187.3 pnt. Heren 16+ Speed:  1. Hugo Holwerde 17.47 sec. Style 2e jelles van Geffen 20.8 pnt.
Hugo Holwerde van GV Delta Sport won de speed bij de senioren.
 
   
 
De meeste freerunfoto's hebben we in twee delen op facebook gezet.
Niels Grinwis naar een vierde plaats in Rotterdam
Jozua Cats met team naar een bronzen medaille
 
  
Bij de heren turnwedstrijd in Rotterdam is GV Delta Sport turner Niels Grinwis net buiten het podium gevallen. Wel een mooie vierde plaats op de meerkamp was zijn deel. Zijn clubgenoot Jozua Cats werd met zijn team (turners van een andere club) derde wat een bronzen medaille opleverde. Levi Bok werd met zijn team vierde in Rotterdam.
Aantal selectie-trainingen verzet of geen doorgang 
Doordat de turnhal de volgende zaterdagen  26/3 (tot 13.00 uur) en zaterdag 2 april is bezet door wedstrijden in de turnhal zijn een aantal selectie trainingen verzet of vinden geen doorgang.                                               
De voorselectie traint dan niet op de zaterdagen maar op vrijdag  1/4 van 14.30-16.30 uur. De C-selectie is op  2/4 deels trainingen geschrapt door dat een aantal turnsters op wedstrijden zijn. Houd contact met de trainers voor verder overleg. De Turndames is nog aan het kijken wat er verder mogelijk is. de Acro, die zelf twee dagen betrokken is bij de wedstrijd, zoekt alleen nog voor 23/ een mogelijkheid.
Acro 2 recreatie van zaterdagmorgen hal 1 trainingen worden verzet op de woensdagen  30/3 en 6/4 in hal 1 van 16.00-17.30 uur
 
Wij zoeken zeer dringend ouders
die als jurylid willen opgeleid worden
Willen we dat in de komende jaren onze selectie turnsters aan wedstrijden meedoen? Dan is het zeer dringende oproep om als ouder je aan te melden voor opleiding jurylid.  Hebben wij geen juryleden dan komen die wedstrijden in gevaar.
Het is geen moeilijke opleiding en gebeurd deels digitaal. Je hoef slechts één of twee keer te jureren in het jaar en daar zetten wij een vergoeding tegenover. help ons echt uit de brand en stap die aarzelende drempel over.
info@deltasportgym.nl
Kind- en oudergym op woensdag- en vrijdagmorgen
  
  
  
Een mooie groep foto's van de woensdagmorgen kind- en oudergym.
 
Wie wil de Bodygym begeleiden
op maandagmorgen in de turnhal
Tussen 9.45 uur en 10.45 uur. Melden bij info@deltasportgym.nl
Landelijke wedstrijdkalender voor de Acrobatische Gymnastiek
 
ABC-niveau
Zondag 27 maart 1e plaatsingswedstrijd ABC-niveau met Babette Verkerke en Saphira van Dam in Oss
Zaterdag 23/24 april plaatsingswedstrijd ABC-niveau 's Hertogenbosch Leijten, Van Wensen, Begeman/De Bruine,
Rotte, Zoutewelle en Schot.
Zondag15 mei 2ee plaatsingswedstrijd ABC-niveau Hellendoorn Babette Verkerke en Saphira van Dam
Zaterdag 21/22 mei 1e 1/2 finale DE-niveau in Gramsbergen zes teams Delta Sport
Zaterdag 28/29 mei  plaatsingswedstrijd ABC-niveau s'Hertogenbosch met Rotte,Zoutewelle en Schot
Zaterdag 11 juni finale DE-niveau in Kampen
Zateradg 25 juni finale BC-niveau en zaterdag 26 juni finale A-niveau in Rotterdam.
 
 
    
Agenda
Zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 5e OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) In Laco Sportcentrum
Zaterdag 2 april in Kaatsheuvel  deelname van turnsters GV Delta Sport
Zaterdag 2 april herenturnwedstrijd in het Limburgse Schinnen met deelname Heren Delta Sport
Zaterdag 16 en maandag 17 april Zeeuwse turnkampioenschappen en Moreau-toernooi in Vlissingen
Zaterdag 2 en zondag 3 juli toestellenfinale heren turnen in Tilburg met deelname Delta Sport heren
Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties
Clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport (onder voorbehoud nog geen datum)
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport naar 2022
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.