10 augustus 2017
 
 Augustus avonturen
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog
TV-opnames 24Kitchen - De Streken van Wim
Gisteren was een leuke en spectaculaire dag voor Eytemaheert: er was een tv-crew van 24Kitchen, voor het programma De Streken van Wim. Wim Ballieu is een Vlaamse chefkok en voor zijn tv-programma bezoekt hij Nederlandse voedselproducenten, allen duurzaam en onderscheidend, om van de verzamelde streekproducten, Vlaamse gerechten te bereiden.
 
Het was een fantastische middag. Spannend en inspirerend. Heel leuk om mee te maken hoe televisie wordt gemaakt en daar zelf zo nauw bij betrokken te worden.
Voor ons een mooie kans om de Groninger Blaarkop onder de aandacht te brengen.
Er zijn niet alleen opnames gemaakt op de boerderij en bij de koeien in het land.
Ook bij het slachthuis is er gefilmd, juist om ook dat te laten zien. Goed vlees bestaat niet zonder een goed en betrouwbaar slachthuis. 

We houden je op de hoogte over de uitzenddata!
 
 
Kalfjes
Eerder schreef Jessica er al een blog over, over de geboorte van een stierkalfje. Deze geboorte liep moeizamer dan gebruikelijk voor de natuurlijke en sterke Blaarkop koeien. Het vergde Maurits aardig wat inzet en energie, maar na een aantal uren kwam het kalfje (Hugo) gezond en wel ter wereld. Wel bleek hij moeite te hebben met staan en lopen, doordat hij te weinig ruimte in de baarmoeder had gehad.
 
Na een aantal dagen extra aandacht en verzorging, kon hij weer terug naar moederkoe en de rest van de kudde. Daar loopt, drinkt en geniet hij volop van het goede leven op de Sandebuurse weide. 
Ook met de andere jonge kalfjes gaat het goed, allemaal samen in de 'kraamkamer', zoals wij het noemen. 
 
 
Gras
Het is nog altijd de periode van het maaien en hooien. Hoewel het een weinig stabiele zomer is en de weersvoorspellingen bijna met het uur wisselen, hebben we al heel wat mooi gras kunnen maaien en oogsten. Goed voer voor de wintermaanden, daar gaan we voor! 
 
Honing

Honing van de Imker
 
va. € 6,00
luxe hamburger

Bestseller:
Luxe Hamburger
 
€ 3,10

Ondertussen in de webwinkel...
BBQ tijd in Nederland
Het is zomer in Nederland en dat betekent voor velen dat er volop gebarbecued wordt. Dat merken wij ook in de bestellingen. Er worden veel BBQ-pakketten besteld en veel losse rundvleesproducten die heel geschikt zijn voor de BBQ. Onze bestseller van de afgelopen maanden is de Luxe Hamburger. En dat snappen we maar al te goed: lekker, makkelijk, duurzaam rundvlees!
 
Bezorgdagen
Nog even wachten tot de website er op is ingericht en dan kunnen we de uitbreiding in bezorgdagen doorvoeren. We zullen gaan bezorgen op zaterdag, zondag en op woensdagavond.
Jij als klant kan kiezen! Zo hopen we jou en al onze klanten nog beter te bedienen. 
 
 
Rechtstreeks van de boer Duurzaam kwaliteitsvlees Korte levertijden