Nieuwsbrief februari 2015

De afgelopen maand kwam het thema angst met betrekking tot het aangaan van (samenwerkings)relaties verschillende keren voorbij, zowel zakelijk als privé. Op zich geen nieuw onderwerp, maar de ervaringen nodigden mij uit om weer een laagje dieper te gaan. Gaandeweg ontwikkelde zich een beeld, waardoor ik mij (nog) bewuster werd van de manier waarop energieverslindende patronen door (symbiotische) verstrikkingen ontstaan Ik zag drie wegen voor me die tegen elkaar aanlagen. De buitenste twee wegen symboliseerden de manier waarop we reflexmatig reageren als de angst (of oude pijn)-knop aangeraakt dreigt te worden. Enerzijds heel pro-actief waarbij we een strategie bedenken om vanuit controle de pijn uit de weg te gaan. Anderzijds heel reactief, waarbij we onze risico's incalculerend goed- of afkeuren, meegaan met of afhaken van datgene wat door een ander wordt aangereikt. Tussen deze twee buitenste wegen ontstaat een patroon, dat veel weg heeft van een zig-zag naaimachine; gebaseerd op defensieve overtuigingen, zwalkend van links naar rechts, al aantrekkend en afstotend, waarbij datgene waar het vaak werkelijk om gaat onder het tapijt blijft liggen. Het zijn oude plaatjes en herinneringen (zoals bijvoorbeeld het verliezen van een tweelinghelft vroeg in de zwangerschap - zie ook de boekentip), die we in het nu projecteren op de verkeerde persoon. Er ontstaat een hoekige, ook wel destructieve weg vol frustraties en teleurstellingen, die zowel onszelf als ook anderen veel hoofdbrekens kost. De herkenning in dit heldere beeld ervoer ik als best confronterend; terugkijkend naar mijn gedrag in sommige situaties ook niet iets om trots op te zijn. Maar de dip waarmee dit gepaard ging, maakte het mogelijk om een andere koers te gaan varen. En alleen al dat besluit zorgde ervoor dat de middelste weg van de drie wegen zich opende in een metaforisch beeld; hoewel ik nog volop aan het verkennen ben, voel ik nu al dat deze weg de moeite waard is. De energie voelt daar direct al veel ronder, veel subtieler aan. Midden op die weg staat een grote totempaal met vele gezichten boven elkaar. Deze symboliseert alle angsten en alle pijn van deze generatie en van de voorouders. Er dansen een groep mensen omheen. Door de openheid transformeert de angst en wordt daarmee een gegeven, bijna iets om trots op te zijn. Een ieder staat in verbinding met de eigen kernwaarden en van daaruit wordt gecreërd. Deze worden niet als tegenstrijdig of dualiteit ervaren, maar vormen de basis om in kleine stapjes, al onderzoekend en in goed overleg tot nieuwe omgangsvormen te komen. En dan wordt alles of niets, zwart of wit ineens een schitterend, verfijnd en ook gezamenlijk creatieproces met ongekende mogelijkheden waar naar ieders tevredenheid niet of nauwelijks concessies gedaan hoeven te worden. Aan deze 180-graden draai moet mijn energielichaam wel even wennen, dus de wiebeligheid van dit moment die neem ik maar even op de koop toe.

ENERGIEBOODSCHAP
Is er een bepaald thema dat speelt in je leven en wil je meer inzicht hebben in de onderliggende dynamieken en (energie)stromingen? Bestel dan een Energieboodschap. Ik spreek deze graag voor je in en je ontvangt dit geluidsbestand in je mailbox of brievenbus. Een energieboodschap kun je ook aan iemand cadeau geven. Wil je even overleggen of toch liever een live-consult? Dan wil ik je uitnodigen om contact met me op te nemen via de mail of telefoon (033-4451480).

18 FEBRUARI VERDIEPING VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL-2)
Heb je de basisopleiding Vraaggericht Energie Waarnemen (Level 1) gevolgd en voel je de behoefte om jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot het energetisch waarnemen, healing en het doorgeven van energetische boodschappen verder uit te breiden, dan is de 5-daagse vervolgopleiding Verdieping Vraaggericht Energiewaarnemen, die op 18 februari begint wellicht iets voor jou.

5 MAART VERVOLGOPLEIDING SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL-2)
De vijfdaagse opleiding Specialist-Inn-Opstellingen is een vervolg op de Coach-Inn-Systemen en staat in het teken van het professionaliseren van de vaardigheden die nodig zijn om familie- en organisatieopstellingen te begeleiden.

11 MAART ENERGIEDAG
Tijdens de Energiedag maak je in de ochtend op een intuitieve en creatieve manier een scan van jouw persoonlijke energiehuishouding. In de middag worden eventuele blokkades opgeruimd die een goede doorstroming van de energie in de weg staan en krijg je handvatten aangereikt hoe je jouw energie (nog) beter kunt managen.

27 MAART COACHDINER
In november lanceerde ik samen met Bert Smulders het Coach-Gourmet. Wil je een keer proeven hoe inspirerend deze combinatie van fysieke en geestelijke voeding is, schuif dan op 27 maart aan bij het Coachdiner.

1 APRIL COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Op 1 april (en het is geen geintje) start er een nieuwe editie van de vijfdaagse opleiding Coach-Inn-Systemen; een opleiding waar je jezelf de theorie en technieken eigen maakt om (kleine) familie- en organisatieopstellingen te begeleidein in jouw eigen coach-, therapie of managementpraktijk.

BOEKENTIP
Zeven op de honderd mensen maken het mee, het verliezen van een tweelinghelft; meestal al vroeg in de zwangerschap. Een ingrijpend proces dat veel invloed heeft op het verloop van iemands leven. Na Het drama in de moederschoot van Bettina en Alfred Austermann is er een tweede boek op de Nederlandse markt verschenen. In "Ik wou dat ik twee hondjes was - dan kon ik samen spelen " beschrijft Aranka Willems-van Reeuwijk haar eigen zoektocht, nadat zij haar tweelingbroer is verloren. Een pad van verwarring, projecties en ook onbegrip. Door de oefeningen die in het boek staan ook goed bruikbaar om jezelf te helen als jij het weten of vermoeden hebt, dat je dit ook meemaakte in jouw jongste jeugd.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.