VÄLKOMMEN TILL DRÖMCENTRUM

Här får du råd och inspiration om hur drömmar ska förstås och tolkas.
Du kan också läsa tidigare inspirations brev.
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
. . . . . . . . . . .
Oktober har varit en stormande månad inom många områden, kanske särskilt inom samhällsekonomin. Mycket arbetslöshet, mycket framtidsoro, mycket stress, mycket rädsla.
För att undvika att dras med i detta allt snabbare snurrande ekorrhjul, är det viktigt att komma ihåg att stanna i sitt centrum och förbli fridfull, vad som än sker i yttervärlden.
Vi har god hjälp av drömarbetet, som hjälper oss att avidentifiera oss från gamla tankemönster och från instinktiva reaktioner på känslor inför skrämmande nyheter och händelser. Drömarbetet hjälper oss att bli vänligare mot oss själva och låta sinnet genomlysas av medvetandets ljus.
Likt en minnesbank utanför tid och rum kan vi välja att bära med oss det vackra vi upplevt,
där det verkligt meningsfulla blir något vi alltid har inom oss.
Ett sätt för mig att behålla närvaro i Nuet och inte låta mig påverkas är att repetera orden Uppskattning och Välbefinnande. Prova det, och lägg märke till vad som händer i kroppen och sinnet !

NATTDRÖMMAR
Drömmaren (Du) bär inom sig Syftet – anledningen till – alla drömhändelser.
Nattdrömmar är mångdimensionella dramer där vi möter både kända och okända sidor av oss själva.
I vissa drömmar ger DrömKällan oss hjälp med våra inre bilder. Här kommer några exempel på drömmar som ger de djupa konstruktiva symboler vi annars skulle ha skapat i en drömterapi-session.


Dröm

En kvinna som är i ett svårt skede i sitt liv och känner sig utmattad,  drömmer:
En vacker vit häst galopperar fram till mig och ber mig sitta upp på dess rygg. Jag uppviglar min sista droppe kraft för att komma upp. När jag väl sitter på hästryggen känns det som att hästen och jag blir ett. Vi galopperar lätt genom en trång öppning och mellan två höga klippväggar. När vi kommer ut på andra sidan är vi på en härlig sommaräng.

Kvinnan vaknar ur drömmen och känner sig lugn, trygg och stark.
När den svåra livssituationen gör sig påmind och hon känner sig utmattad, minns hon ”Vita-häst-drömmen” och går in i den känslan. Då upplever hon lugn och trygghet, fastän situationen är densamma. Hon kan framkalla denna dröm, med tillhörande känslotillstånd, närhelst hon behöver.

Du kan göra detsamma! Använd Uppskattning och Välbefinnande! Eller ett vackert minne.


En annan kvinna som hade haft en härlig dröm som fyllde henne med glädje och självförtroende, berättar:”Jag ville behålla drömmens härliga känsloupplevelse i mitt vakna liv. Därför stickade jag mig en tröja. Varje gång jag stickade på tröjan tänkte jag mig tillbaka till min dröm, och återskapade den härliga känslan i mitt sinne. Det var verkligen ljuvligt, och jag skickade in den positiva känslan till varje maska i tröjan.  Jag tar på mig tröjan när jag behöver styrka inför någon utmaning; möta nya människor, konferenser och andra prövningar, gå till doktorn eller tandläkaren…"

Bästa hälsningar
Louise Minerva-Li

Nyheter och Info. Aktuellt:

Onsdag 5 nov kl 19:
Föredrag om Manligt-Kvinnligt och Drömmar på Deva Center,  Allhelgonagatan 5, Stockholm.
Louise Minerva-Li

Karin Levelius och Carina Hansson söker praktikklienter från Stockholmstrakten i DrömTerapi till reducerat pris.
Se www.dromcentrum.se under Terapeuter.

Karin Levelius söker dig som går på akupressur eller annan kroppsterapi för intervju och gratis drömtolkning inför sitt specialarbete om Hur Kroppsterapi påverkar Drömmandet.
Se www.dromcentrum.se under Terapeuter.

Lite info. om den nya utbildningen i DrömTerapi som pågår för fullt. Det är ett gäng härliga kvinnor med stor kompetens. De kommer från både norr och söder, och snart kommer Sverige
att berikas med nya duktiga drömterapeuter. Håll utkik på hemsidan…..