Ako ne se chete, kliknete
Здравейте,
 
В един от последните си доклади ООН посочва, че всяка седмица градското население се увеличава с 1.3 милиона души. Към 2050 г. то най-вероятно ще достигне 2/3 от населението на Земята.

Тази реалност ни кара да преоценим и да помислим за бъдещата визия на градовете – такива с по-малко трафик, по-чист въздух, зелени пространства – които пестят енергия и ресурси.
 
Равносметката от реализирането на изложенията и конференцията “Smart Cities” и “EE & ВЕ за Югоизточна Европа показа изключителния напредък на редица държави в интелигентното градско развитие чрез прилагане на концепцията за нулевоенергийни сгради, автоматизация и контрол и модерни решения за мобилност. През следващия програмен период темата за енергийната ефективност ще навлиза осезаемо в проектите. Наличието и на голям брой възобновяеми енергийни източници в България е предпоставка за стабилизиране на енергийния ни микс. Производство на енергия от отпадъци, биоенергия и системи за децентрализирана енергия предизвикаха голям интерес от страна на посетителите на тазгодишното издание. Страната разполага и със значителен хидропотенциал, от който едва 50% е усвоен.

Новите дати на изявата са вече определени: 11-13 март 2015 г. За фирмите, които заявят участие в изложенията до 1-ви октомври 2014, предлагаме преференциални цени.

В този брой на нашия бюлетин ще ви запознаем с първото по рода си обучение по устойчиво строителство и ще представим част от новите ни медийни партньори.
 
Приятно четене,
 Екипът на Виа Експо
032/512 900, 960 011, office@viaexpo.com   www.viaexpo.com

Обучение по устойчиво строителство DGNB Registered Professional
26 и 27 юни, Софарма Бизнес Тауърс, София

Устойчивото строителство набира все по-голяма популярност у нас и е носител на световните иновативни постижения и мисъл. Липсата на квалифицирани кадри обаче се очертава като едно от предизвикателствата в сектора

За първи път в България ще се проведе обучение по устойчиво строителство, което е продиктувано и от политиката на ЕС в тази област чрез въвеждане на задължителни индикатори, LCА и LCC методологии, както предвижданите в близко бъдеще стандарти за устойчиви сгради и градски структури в България.

Организатор е Българският съвет за устойчиво строителство. Лектори ще бъдат експерти от Германския Съвет за устойчиво развитие -  създателите на международната система за оценка на сгради и градски структури DGNB

Основните теми, които ще се разгледат са: оценка на жизнения цикъл (Life Cycle Assessment), оценка на разходите по време на жизнения цикъл (Life Cycle Cost), устойчива архитектура и енергийна концепция, ресурсна ефективност и др

Успешното завършване на курса ще осигури на участниците професионални знания, бизнес възможност на международния пазар и отлична основа за кариерно развитие.
След преминаване на обучението и успешно издържан изпит те ще получат професионална квалификация DGNB Registered  Professional и ще влязат в международната база данни от експерти.

Повече информация можете да намерите на  www.bgbc.bg или се свържете с Даниела Йорданова на тел. 02/ 9641320.
 

 
Mедийни партньори на “Smart Cities” 2015

HiddenWires е онлайн списание за новостите в автоматизацията в дома. Сред представените теми са домашното кино и аудио-видео системи,  технологии за контрол и управление, електроинсталации.  Медията предлага на своите читатели информация за продукти и услуги, конкретни казуси, събития и обучения. Ако искате да бъдете в крак с новостите, можете да се абонирате за получаване на безплатен електронен бюлетин на тук.
 
KNXtoday е онлайн списание за технологиите и стандартите за управление на сградите. То е основен източник на информация на специалистите, работещи на пазара за сградна автоматизация, която предлага както на страниците на своя уеб сайт, така и в регулярни бюлетини.
 
KNXе световен стандарт за дома и строителен надзор. Той е одобрен като международен стандарт (ISO / IEC 14543-3), като европейски стандарт (CENELEC EN 50090 и EN 13321-1 CEN) и китайски стандарт (GB / Z 20965). Това означава, че KNX продукти от различни производители могат да се комбинират - логото на търговска марка KNX гарантира тяхната съвместна работа и оперативност.
 
Добра практика: The Monarch I – как се превръща една стара сграда в блестящ пример за енергийна ефективност чрез използването на KNX?
 
Тя се намира в Хага, Холандия и благодарение на новите технологии се модернизира: резултатът е  минимална енергийната консумация и отделяне на въглеродни емисии, удобство за обитателите.
 
За нейната реновация се използва стандартът KNX за осигуряването на автоматизираните процеси – щори, осветление, отопление, противопожарни системи и др. Той се отличава с гъвкавост и трайност. Реализаторите на проекта споделят, че ще използват тази успешна практика за бъдещите си проекти. Повече информация можете да намерите тук.

Намерете ни в социалните мрежи:
 
 
Forward this email to a friend
Съгласно Закона за електронна търговия Ви съобщаваме, че съдържанието на този e-mail е непоискано търговско съобщение.Ако съобщението ни Ви е обезпокоило, моля да ни извините. Нашата единствена цел е да бъдем полезни.