2010 - 2015
 
Nieuwsbrief december 2015
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA SEIZOEN 2015-2016
 
December
15-20: Techniekweek Inzell
27-31: Techniekweek Kerstweek Inzell
 
Januari
21-27: Techniekweek rondom Sprint Classics Masters in Inzell
 
Februari
20-21: Coachen NK Masters Hoorn
26-28: Coachen WK Sprint Masters in Baselga (ITA)
 
Maart
4-6: Coachen WK Allround Masters Leeuwarden
15: Coachen Internationale Long Distance Races Heerenveen
19-20: Coachen Internationale Sprint4Kamp Heerenveen
26-27: Coachen British Championships Den Haag
 

TIP - TIP - TIP
 
WEDSTRIJDVOORBEREIDING
 
In een wedstrijdvoorbereidende ijstraining bereid je je fysiek én mentaal voor op de wedstrijd. Omdat elke persoon anders in elkaar zit, zal hier onderling ook veel verschil in zitten. De een staat liever heel kort op het ijs, de ander wat langer.
 
Een aantal tips:
  • Ga ook met een wedstrijdvoorbereidende training het ijs pas op na een goede warming-up.
  • Doe wat warmdraairondjes en/of steigerungs als specifieke (vervolg) warming-up.
  • Voor een 3km of langer zijn startjes en glijstartjes overbodig. Voel je je er lekker bij, doe ze dan gerust, maar hou er rekening mee dat het kracht en energie kost, die je veel beter in de wedstrijd kunt gebruiken.
  • Rijd één of max. twee intensieve 300 of 400 meters.
  • Hou je aan je ‘normale’ bewegingen. Doe geen anderen na en ga hier geen nieuwe technieken meer uitproberen.
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Zomerijs Inzell 2016
Het einde van dit jaar nadert al weer hard! En heel veel trainingsweken in het eerste van het seizoen zijn inmiddels al gepasseerd. Iedere keer blijft het weer gaaf om zoveel schaatsers blij te maken.
 
Dit seizoen hebben we er al 11 Techniek Trainingsweken opzitten die ik, o.a. samen met Jetske, Tristan of Leen, aan jullie heb mogen geven.
 
En terwijl we nog midden in dit seizoen zitten, zijn inmiddels de data voor het zomerijs 2016 in Inzell al bekend. De ijsbaan is open van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juli. Dat betekent dat Schaatstraining advies & begeleiding weer 3 Techniek Trainingsweken tijdens het zomerijs zal organiseren.
  • Zomerijs week 1: van zondagavond 3 tot vrijdagmorgen 8 juli 2016
  • Zomerijs week 2: van zondagavond 10 tot vrijdagmorgen 15 juli 2016
  • Zomerijs week 3 van zondagavond 17 tot vrijdagmorgen 22 juli 2016
De prijzen voor deelname aan deze weken zijn op dit moment nog niet bekend, maar er kan alvast vooringeschreven worden. Ook al is het nog maar december, de vraag naar de weken op het zomerijs is al groot. Wees er dus snel bij als je wilt deelnemen. Geef dan ook even aan naar welke week jouw voorkeur eventueel uitgaat. We proberen daar dan zoveel als mogelijk rekening mee te houden.
 
Voorinschrijven kan door middel van een mail naar: info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Impressie najaarsweken
Na de eerste drie najaarsweken op het zomerijs van Inzell, volgde een mooie herfstvakantieweek waarbij het leek of heel schaatsend Nederland naar deze prachtige omgeving was gekomen! Fantastisch voor Inzell en geweldig om te zien hoe de schaatssport leeft onder de jeugd. Zelf heb ik dit ook mogen ervaren door clinics te mogen verzorgen voor diverse verenigingen. Wat een enthousiasme en leergierigheid onder die jeugd. Fantastisch!
 
Direct daarachteraan volgde een techniekweek specifiek voor Britse schaatsers. In Engeland is er geen 400m-baan en dus schaatsten deze 'gevorderde' schaatsers sinds vorig jaar oktober regelmatig een weekend op de Uithof in Den Haag. Nu konden ze een hele week aan de slag met hun techniek. Geweldig om te zien hoe deze schaatsers, afkomstig uit inline, ijshockey en shorttrack, het langebaanschaatsen oppakken en na afloop van de week mooie tijden wisten te rijden!
 
Aansluitend op deze week volgde - net als vorig jaar - in samenwerking met de NISA een introductieweekend voor Britse deelnemers. Ook nu weer volop sporters afkomstig uit inline en een enkeling uit de shorttrack. Een weekend met vier ijstrainingen, vier presentaties over alles wat met (training voor) langebaanschaatsen te maken heeft en een kennismaking met een droogtraining zorgden voor een uitputtend weekend, maar waarmee de Britse sporters een goede indruk van het langebaanschaatsen hebben kregen en hun enthousiasme alleen maar gegroeid is.
 
Daarna volgden in november twee techniekweken die weer openstonden voor iedereen. Met schaatsers uit Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en alle delen van Nederland. Erg mooie weken weer!
 
 
Een fotoimpressie van al deze weken vind je hier.
 
Nu op naar weer een nieuwe techniekweek!
 
Weihnachtsgeschenk von Mountain Aktiv
Tijdens al onze trainingsweken hebben we de laatste avond het slotdiner bij restaurant Glusthaferl. Om ons hiervoor te bedanken hebben ze een mooi kerstgeschenk voor ons bedacht!
 
Bij Glusthaferl kun je terecht voor een lunch, diner of gewoon een kop koffie met (zelfgemaakte) Kuchen. Maar ze doen meer dan koken: met hun Mountain Aktiv team!
 
Vanuit Mountain Aktiv vinden er 's winters in de spinningzaal aan de zijkant van het restaurant wekelijks diverse spinningtrainingen plaats. En van mei t/m september organiseren ze mountainbiketochten in en rondom Inzell en volop meerdaagse mountainbike- en fietsreizen.
 
Weihnachtsgeschenk von Mountain Aktiv für alle Kunden von Schaatstraining advies & begeleiding:
10% korting op alle reizen van Mountain Aktiv in 2016!
 
Hier vind je het programma van Mountain Aktiv voor 2016.
 
Wil je aan een van de reizen deelnemen met gebruik van de korting? Vraag dan voordat je gaat inschrijven de kortingscode (Gutscheincode) op via info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Bedankt Petra en Daniela, voor deze leuke korting voor onze deelnemers!!