Pressemeddelelse
 
    
  
PRESSEVISNING AF DANSK COP21-SKULPTUR I PARIS

 

Torsdag den d. 3 december inviterer Cite Universitaire de Paris på fernisering af den danske kunstner Jens Galschiøts udstilling ’Unbearable’ og udstillingen ’Mountains - early warning systems for climate change’  

Program

Kl 11.00 Forhåndsvisning af skulpturen for pressen. Den 6 meter høje Unbearable-skulptur afsløres for første gang nogensinde. Der vil være mulighed fotos og samtale med kunsteren Jens Galschiøt; Gitte Seeberg, Generaldirektør for WWF-Danmark som er støtter og samarbejdspartnere i Unbearable-projektet samt Cite Univeristaire som står for udstillingen.
   
Kl 19.00 Skulpturen afsløres for offentligheden. Begge udstillinger erklæres åbne.
  
Kl 19.15 Indendørs reception på Maison Internationale, med taler og kocktails. Her vil ligeledes være mulighed for interviews og billeder.

Tilmelding: aidoh@aidoh.dk / tlf +45 6170 3083.  

   

Om udstillingerne      

Om udstillingen Unbearable af Jens Galschiøt. En naturtro kobber-isbjørn er spiddet på en olierørs-ledning der er formet som en graf der viser ophobningen af CO2 i atmosfæren. Stålgrafen viser udledningen siden år 1700. Den følger jorden indtil år 1850, hvor kul og olie begynder at blive brugt som energikilde i verden. Dernæst begynder den at stige nærmest eksplosivt og den ender i år 2015 med at spidde isbjørnen i 6 meters højde. Skulpturen og udstillingen er blevet til i samarbejde med WWF – Verdensnaturfonden Danmark. Udstillingen kan ses indtil d. 6. januar 2016.

 Unbearable hjemmeside  -  Pressefotos         

 Ved første øjekast virker skulpturen lidt fjollet og tragikomisk. Men så går det op for én at den netop bliver spiddet af den ekstra CO2-udledning, mennesket er skyld i. Mange tror at vi er på vej til en løsning på klimaproblematikken, men det forholder sig stik modsat! Grafen som spidder isbjørnen er taget fra anerkendt data.    
Jens Galschiøt, kunstneren bag skulpturen
  

   

Mountains: early warning systems for climate change (foto-udstilling). Udstillingen skal skabe opmærksomhed omkring klimaforandringernes påvirkning i verdens bjergområder, som er nogle af verdens mest sensitive økosystemer. Udstillingen er dedikeret til UNESCOs 70års jubilæum og 50året for UNESCOs Vand-programmer.

     Se Udstillingskatalog        Yderligere info

  

Udstilling i skyggen af terror i Paris  

De tragiske begivenheder i Paris har selvfølgelig påvirket os her på Galleri Galschiøt, især fordi Jens og undertegnede for to uger siden var i Paris og planlægge udstillingen og her gik vi rundt i mange af de ramte områder. Vi er imidlertid ikke i tvivl om at vi skal gennemføre udstillingen, ligesom vi er ærgerlige over at Frankrig har valgt at forbyde demonstrationer i forbindelse med COP21. Klima-problematikken er i den grad et vigtigt emne på den globale dagsorden. Krisen i Syrien blev til dels forårsaget af 6 års ekstrem tørke, og det ekstreme vejr klimaforandringerne medfører vil øge ustabiliteten i verden og gøre hundrede af millioner til flygtninge ifølge FN. Det er hovedsagelig vestens CO2 udledning der har skabt de ekstreme klimaforandringer og vi har derfor et meget stort ansvar i kampen for at stoppe dem. Det er bl.a. det udstillingen handler om!   

  

Kontakt og yderligere information:

Unbearable og Jens Galschiøt - Lasse Markus, udstillingsansvarlig. E-mail: Tlf (Paris) +45 6170 3083  / +45 4044 7058, aidoh@aidoh.dk    

WWF Danmark wwf.dk | Presseansvarlig: Rune Langhoff | Tlf  +45 3147 1134 | twitter.com/runelanghoff 

Cité Internationale Universitaire – Pressekontakt: Ozlem Yildirim | tlf. +33 01 4416 6554 / +33 06 1958 6049 | presse@ciup.fr / ozlem.yildirim@ciup.fr