Nieuwsbrief november 2014

Na een turbulente periode en vlak voor de introductie van het Coach-Gourmet leek het me een goed moment om op verschillende manieren aan de gang te gaan met opruimen, schoonmaken en reinigen. Zo ben ik met gepaste tegenzin voorbij gegaan aan een jarenlange weerstand; ik ben voor het eerst aan een drieweekse detox begonnen. En eerlijk is eerlijk ook al ben ik pas halverwege, alleen al het actief hier mee bezig zijn, brengt veel positieve dingen te weeg in mijn lichaamsbewustzijn. Wat mij hier overigens wel bij helpt, is om niet dogmatisch het programma te volgen, maar intuitief te bepalen wat voor mij passend op het voedingsvlak is. Zoals een expert op dit gebied zei:"het is al een grote winst als je bereid bent om je voedingspatroon kritisch onder de loupe te nemen en op basis daarvan kleine aanpassingen te doen".
Ook de geest is aan bod gekomen door onder begeleiding een weg naar binnen te gaan in een tweedaagse coachretraite en het hebben van intervisie. Al met al een innerlijk rijke maand, die een scala aan inzichten opleverde; te veel om allemaal in dit intro te benoemen. Ik wil er toch graag twee uitlichten. In verschillende opstellingen heb ik het aspect "(onverwerkte) pijn" mogen representeren. Hierdoor heb ik kunnen ervaren wat er gebeurt als iemand daar niet ten volle (eigen) verantwoordelijkheid voor neemt. Er ontstaat dan op termijn een veld waarin dader- en slachtofferschap de ruimte krijgt met alle gevolgen van dien. De pijn daaruit voortkomend, is vele malen erger dan het oorspronkelijke auw-gevoel. En voor mij gold, dat alleen al door dit besef er veel van mijn oude pijn kon verdampen..... Een ander iets dat voor mij in een nieuw daglicht kwam te staan, zijn bindings- en verlatingsangst; beide thema's waar ik wel herkennig op heb. Door de gedane opruimwerkzaamheden kan ik mezelf, zowel fysiek als emotioneel, beter zien en ook voelen. HIerdoor kijk ik met meer liefde naar wie ik ben. En dat deed me realiseren als ik besluit om ten volle de verbinding met mezelf aan te gaan en vanaf nu nooit meer bij mezelf wegga, dan is bang zijn voor de eenzaamheid geen issue meer. Want wat er ook gebeurt; ik heb dan altijd die goede relatie met mezelf nog!

ENERGIE UPDATE
Voor een Energieupdate stem ik me af op jouw energiehuishouding en beschrijf in de vorm van een metafoor welke thema's actueel zijn, wat energie kost, wat energie geeft en hoe jij het beste kunt omgaan met het krachtenveld waar jij je in bevindt. Heb je hier behoefte aan dan kun je mij mailen of bellen (033-4451480) voor een afspraak. Een Energieupdate duurt ca. een uur. Het consult kan ook via Skype plaatsvinden of eventueel op afstand worden ingesproken.

19 november: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Op 19 november is er weer een workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen. Er is nog ruimte voor vraagstellers om inzichten te krijgen in persoonlijke thema's en/of een patroon te doorbreken met behulp van een familieopstelling.

11 december: Verdieping en Transformatiedag
Tijdens de Verdieping- en Transformatiedag op 11 december; een workshop met een intervisie- en supervisieachtig karakter, kun je actuele levensvraagstukken uitwerken met Systemisch werk en Energetisch Waarnemen en/of verdieping aanbrengen in het zelf werken met deze methodieken.

12 januari: OPLEIDING VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN
Het kunnen lezen van energie is in deze tijd een efficiente tool voor een manager, coach of therapeut. Door je af te stemmen op daar waar het werkelijk over gaat kun je op een mooie manier to-the-point komen. In de 8-daagse opleiding Vraaggericht Energie Waarnemen in een professionele context leert de deelnemer de intuitieve kanalen (weer) te openen, te vertrouwen op de waarneming en de verkregen informatie op een praktische manier te vertalen en door te geven .

2-3 FEBR.: ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ AANDOENINGEN
Op 2 en 3 februari 2015 vindt een tweedaagse specialisatieworkshop Ondersteunende opstellingen bij psychische en fysieke aandoeningen plaats. Er wordt geoefend met verschillende systemische formats die inzicht, rust en steun kunnen bieden bij deze transformatieprocessen en er is aandacht voor het toepassen van (helende) energetische interventies bij deze vormen van opstellingen.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Deze maand twee boekentips waar je praktisch mee aan de slag kunt.
In het boek Individuele Opvoedopstellingen van Marianne Langemeijer, worden professionals en bewuste ouders aan de hand genomen om met deze methodiek op zoek te gaan naar inefficiente dynamieken in het familiesysteem. Zij krijgen tips aangereikt hoe zij in de wijze van opvoeden het verstoorde evenwicht kunnen herstellen en zo van gebonden naar verbonden gaan.

Denise Hulst en Roel Schulte nemen je in de managementroman "Wat voor type ben jij? mee in de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), een van de meest toegepaste methodes om psychologische profielen te maken. Het boek geeft inzicht in jouw karakter en dat van anderen. Daarnaast wordt aan de hand van dit model beschreven waar je rekening mee moeten houden als je individuen, die ieder specifieke eigenschappen kennen, tot een goed samenwerkend team wil smeden.

Beide heb ik ervaren als boeken die je bewustzijn verhogen in het effectief omgaan met groepsdynamieken zowel in een zakelijke als privécontext.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.