Op een Blaadje
 Kook- en Voedingsadviesbureau
 
Wenst je een sterk 2011
  
Nieuwsbrief no. 15 - December 2010
 
Beste ,
 
Heb ik nou niet opgelet of hoe zit dat? Het is alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar?! Dat betekent dat de winter en de Sint er zijn en dat de Kerst en Oud en Nieuw er aan zitten te komen. En dat, terwijl ik mijn zomerzon quotum nog lang niet binnen had. Kortom, de tijd vliegt. Zeker als je ouder wordt. En hoe dat komt vertel ik verderop.
 
Het is bíjna tijd voor goede voornemens, voor terugblikken en vooruitzien. In het januarinummer gaan we het hierover hebben.
 
Verder een uitnodiging aan alle lezers om een bijdrage te leveren aan de volgende nieuwsbrief. Wat houd je bezig, waar heb je vragen over, waarmee zorg jij voor je gezondheid, welke tip wil je delen, welke foto verdient een plekje in de volgende nieuwsbrief? Laat het me weten voor 28 december en ik zal het plaatsen in het januarinummer. Een nummer voor en door jullie!
 
De Seizoener
 
 
In het onafhankelijke kwartaaltijdschrift De Seizoener staat een groot interview met mij. Het gaat over Ayurveda, voeding en kinderen. Artikelen in de Seizoener zijn gerelateerd aan de antroposofische pedagogie en gezondheidszorg en nog veel meer. Lees hier verder.
 
Waar een wil is is een weg
 
 
 
Het is ongelofelijk hoeveel mensen de weg naar mijn praktijk weten te vinden omdat ze op zoek zijn naar een betere gezondheid. Zonder moeilijk gedoe, alleen met gebruik van je gezonde verstand en wat hulp. Ik wil al deze mensen bedanken voor het vertrouwen dat ze de afgelopen jaren in mij hadden en de blijdschap die ze deelden! Diegenen die nog steeds aarzelen wil ik van harte uitnodigen om eens langs te komen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.
 
 Gooi jij veel weg?
 
Met weggooien wordt hier niet een opgeruimde zolder bedoeld. Het gaat in deze nieuwsbrief tenslotte altijd maar om één ding: eten. Dus wil ik je uitnodigen om de test te doen. Denk jij ook dat het wel meevalt? Klik hier voor het antwoord. Het zou je weleens 150 euro per jaar kunnen schelen.
 
Quizvraag
 
 
Hadden de armen in de vijftiende eeuw beter of slechter te eten dan in de negentiende eeuw? Het antwoord staat onderaan de nieuwsbrief.
 
Waarom de tijd vliegt als je ouder wordt
  
  
Als je jong bent (bv. 10 jaar), dan is een jaar verder 10% van je hele leven. Ben je 20 jaar, is het volgende jaar 5% van je leven. Ben je 50 dan is een jaar nog maar 2% van je leven. Een jaar lijkt daardoor steeds minder tijd te bevatten en sneller voorbij te gaan.
De hoeveelheid informatie die wij per dag gemiddeld verwerken is duizenden keren meer dan onze achtergrootmoeder. Kun je nagaan! Ook haast en tijdsdruk maken dat de tijd vliegt. Probeer eens de power of slow. Een vriendin van mij schreef er een mooi artikel over in de Flair. Klik hier voor het hele artikel.
 
Informatie delen
 
Op verzoek kan ik bij je thuis een lezing geven over voeding en gezondheid, over het Energie Herstelplan, over vitaminetekorten en -gebruik. Vanaf 4 personen.
 
Makkelijk Kerstrecept
 
De meeste mensen van ons hebben het druk genoeg. Daarom is er nu een lekkere makkelijke risotto voor een van de Kerstdagen, want misschien ligt er wel zoveel sneeuw dat we allemaal lekker willen buitenspelen.
Om de nieuwsbrief niet te lang te maken verwijs ik voor het recept door naar mijn weblog: Klik hier voor de weblog.  
 
 
 Naakte waarheid ...
 
                                                     
 
Onder de 400 lezers van deze nieuwsbrief zitten opvallend veel mannen. Die staan hier wel erg in hun blootje. Wie is deze Adam met duikerspak en wat is zijn boodschap?
In ongeveer 6 weken krijgen wij een nieuw huidje. Onze oude huid verliezen we doorlopend en het merendeel hiervan belandt in de stofzuigerzak. Ook doen huismijten zich hieraan tegoed, voornamelijk in bed en op de bank, de luiaards. Laatst was ik bij een bijzonder boeiende lezing en de spreker vroeg waar we onze huid mee op denken te bouwen...
Hij liet ons foto's zien van gemakvoedsel, voorverpakte salades en magnetron-
schotels. De boodschap was duidelijk. Als je een fatsoenlijke knieschijf, velletje, sterke nagels en mooi haar wilt dan moet je lichaam dat wel ergens van kunnen maken. Juist ja! Anders lukt het je lichaam niet om de nodige prestaties te leveren en ook nog gezond te *blijven/worden/zijn. Dus eet nóg meer fruit en groenten en goede eiwitten zoals noten. Nee, niet die van ... als er een fuif is, maar noten zonder jasje.
 
*Doorhalen wat niet van toepassing is of eens langskomen voor een check-up.
 
Cadeaubon 
  
 
Geef iemand een cadeaubon. Als verwenbon voor een moment voor jezelf, een check-up, een lezing, kookworkshop of rondleiding door de supermarkt. Bovendien nog tot het einde van het jaar een korting van 10%, wat je ook kiest. Dus , neem de stap en gebruik de bon. Als je zegt dat je het hebt gelezen in de nieuwsbrief is dat voldoende. Of vraag een papieren versie aan.
 
 EHBO-Diploma
 
Detail van zee bij Etretat, Monet.   
 
Afgelopen maand heb ik mijn EHBO-en reanimatiediploma gehaald. Dat is een vereiste van de beroepsvereniging en heeft betrekking op de licentie die elk jaar opnieuw wordt verstrekt als de praktijk aan alle eisen voldoet.
Bijgevolg worden consulten door het merendeel van alle zorgverzekeraars vergoed, hoeveel dat is afhankelijk van de polis. 
 
Agenda
 
Even een moment van rust. In de volgende nieuwsbrief weer nieuwe activiteiten.
 
Quiz-antwoord
 
De arme mensen in de 15e eeuw hadden beter te eten dan die in de 19e eeuw. Wij 21e eeuwers zouden er goed aan doen om af en toe wat 'schameler' te eten.
Wil je meer weten over de eetgewoonten uit de tijd van de Middeleeuwen.
 
 
 
Kook- en voedingsadviesbureau
'Op een Blaadje'  
J. Michaëlpad 108
1992 AV Velserbroek 
023-5382874
06-46022065