Nieuwsbrief november 2014
Naar ons gevoel en ook volgens het KNMI was de afgelopen november een nat en grijs geheel. Het is dan ook duidelijk te merken dat de meeste liefhebbers zich op iets anders richten dan hun geliefde twee- of driewieler. En dat is ook helemaal niet erg. Dat geeft ons de mogelijkheid om ons op
het komende motorseizoen voor te bereiden.
 
Wij wensen onze lezers een gezellig Sinterklaasfeest voorzien van Zwarte Pieten naar smaak en een mooie Adventstijd!
 


Sinterklaas cadeau?
Nog geen cadeautje gevonden voor uw motormuis? Als hij of zij van BMW's en af fabriek gebouwde BMW's met zijspan houdt, dan is het boek "Historische BMW Gespanne" een absolute aanrader. En onze laagste prijs in de markt is dan zeker een goede reden om hem of haar dit schitterende standaardwerk te schenken.
 
De DVD "Zesdaagse Wales 1954" is het bekijken meer dan de moeite waard en is met zijn lage prijs misschien het ideale geschenk voor deze donkere dagen voor Kerstmis.
 
Meer informatie rond deze twee cadeaus in onze webshop

Een klant vertelt
Op een goede dag eind september bezoekt ons Mathieu Feyaerts om eens wat meer te weten over de Chang Jiang 750 in het algemeen en wat wij in het magazijn hebben staan in het bijzonder. Al snel blijkt dat Mathieu zich goed heeft geïnformeerd en goed weet wat hij wil. De proefrit op een van de nieuw aangekomen CJ750s in ons magazijn bevalt goed. Begin oktober krijgen wij dan ook een ondertekend koopcontract toegestuurd en de zaterdag daarna komt Mathieu zijn nieuwe aanwinst ophalen. Hij vertrekt naar België niet nadat hij heeft beloofd het Do's & Dont's document vóór de ingebruikname keurig door te werken.
 
Eind november krijgen wij zijn volgende commentaar:
 
From: mathieu feyaerts
Sent: vrijdag 29 november 2013 19:11
To: Marjoleen
Subject: RE: MOTORWERK: RE: CJ 750 M1M
 
Beste Bart en Marjoleen,

het inschrijven ging verrassend vlot, de eerste dag was alles in orde (ik had een drietal dagen vol aanschuiven en administratie verwacht). Ondertussen heb ik zo'n 550 kilometer gereden. Het is echt een genot om met de cj750 te rijden, zelfs de regen van de laatste dagen heeft mij niet kunnen tegenhouden.

nogmaals bedankt voor de vlotte afhandeling en de technische ondersteuning,
Mathieu
 
Jialing delegatie op bezoek bij MOTORWERK
Van 7 t/m 10 november is de EICMA in Milaan weer het platform geweest voor de motorindustrie om haar plannen en modellen voor 2014 te presenteren.
 
Ook Jialing - fabrikant van de Jialing JH600B - heeft deze beurs bezocht. Niet als exposant, maar als toeschouwer met het doel om te zien hoe "motorrijden" in Europa en Amerika wordt beleefd. En uiteraard ook om de aangekondigde 2014 modellen te bekijken.
 
Ruim voor deze beurs had het Jialing management ons al gevraagd of zij ons bij die gelegenheid met een bezoek mochten vereren. Wij waren redelijk perplex, maar hebben hun uiteraard graag uitgenodigd. En op zondag 10 november zat de delegatie bestaande uit Ms. Elaine Ming (Deputy General Manager) en Mr. Lee Jianxiang (Assistant Director of Technology Department) bij ons aan de koffie onder het genot van (raad eens) Limburgse Vlaai!
 
Gedurende hun verblijf van meer dan zes uur hebben we veel besproken. Uiteraard veel rond de door ons erg succesvol naar Duitsland geleverde Jialing JH600B.
 
Maar, ook het wezenlijke verschil tussen hoe Jialing nu werkt om haar Aziatische markt te bedienen en hoe de andere, bekende merken al heel ver gaan in hun klantspecifieke en individuele aanpak. Jialing maakt enorme aantallen goede producten, maar omdat de prijs laag moet zijn voor de Aziatische markt is elke gebouwde motorfiets exact gelijk aan elke andere in de serie. Zij waren dan ook erg verbaasd over hoe wij hier de motorfiets zien en gebruiken. In Azië is de motorfiets dat wat bij ons ook ooit speelde: goedkoop vervoer voor de (arme) massa. In China begint dat enigszins te kantelen naar hoe wij de motorfiets sinds lang zien en gebruiken: Een brok techniek afgestemd op individuele wensen en veel gebruikt voor vrijetijdsbesteding.
 
 
Nu wij directe contacten in de Jialing fabriek hebben, zijn wij benieuwd hoe Jialing deze indrukken zal gaan gebruiken. In elk geval krijgen wij hun directe support in de verdere uitbouw van de (zijspan)markt voor de Jialing JH600B.
 

Nieuwe bestelling Royal Enfield 350 Bullets
In de komende week worden weer Royal Enfield 350 Bullets door MOTORWERK in New Delhi besteld! De bouwjaren zullen daarbij dan liggen tussen 1968 en 1974.
 
Het betreft hier volledig gerestaureerde en gereviseerde klassieke 350 Bullets die door onze leverancier uit de grote markt van gebruikte machines in India worden ingekocht.
 
Dus, de laatste kans om uw eigen versie (kleur, duozadel, bagagerek) te bepalen en door ons te laten meebestellen.
 
Wij verwachten deze zending dan in het magazijn te hebben in de loop van maart 2014.

 
Inhoud
Sinterklaas cadeau?

Een klant vertelt

Jialing delegatie op bezoek bij MOTORWERK
 
Nieuwe bestelling Royal Enfield 350 Bullets
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sinterklaas cadeau?
 
 
 
 
 
 
 
 
Een klant vertelt

Mathieu Feyarts' Chang Jiang 750
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing delegatie op bezoek bij MOTORWERK
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet bestelling
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl