Om Brecht-koncert, en heroisk borgmester og det at elsker dyr strøm
 
 1. Brecht-koncert med vin og kaffe
 2. Galleri Galschiøt elsker dyr strøm!
 3. Red kunstmuseerne-kampagne
  – Frederikshavn kunstmuseum er reddet. 
  Hollufgård i Odense er i fare.
 4. Skamstøtte-update og Artist Talk i London.  
 5. Klimafolkemøde – nu med isbjørn.
 6. Væltet svinehund og en heroisk borgmester.
 7. Ny bog om kunstnere og den globale klimakrise. 
 8. 4. okt: Bogreception på Galleri Galschiøt med taler, musik og rødvin. 
 9. Støbekurser på galleriet.
 
 
Kære
 
Her på Galleri Galschiøt har vi haft et enormt hektisk forår og forsommer, der især har stået i Skamstøttens tegn. Efter en velfortjent sommerferie har jeg nu - med hjælp fra min tilbagevendte administrator - fået samlet op på en masse hængepartier. Og så er der sørme kommet overskud til et længe ventet nyhedsbrev, for vi har som altid gang i 1000 ting – og de vigtigste kan du læse om herunder. God læsning. 

Mange hilsner
Jens Galschiøt 
 
 
Brecht-koncert/Søndagmatiné med vin og kaffe
på Galleri Galschiøt
 
Først er det værd at reklamere for vores hyggelige Søndagsmatiné på galleriet. Det sker den 30. oktober kl 15.00 hvor synger Marianne Knorr sange af Brecht akkompagneret af pianist Søren Tuxen. Indimellem vil forfatter Carsten Jensen giver os et indblik i, hvad Brechts sange har betydet for ham. Du kan købe billet her 
 
 
__________________
 
 
Galleri Galschiøt elsker dyr strøm!
 
Ja, du læste rigtigt! Galleri Galschiøts flotte solcelle-tag skulle have givet underskud, men reddede (lidt af) verden. Men med de uhyrlige energipriser, får vi rigtig mange penge for den sol-strøm, vi leder ud i el-nettet, så nu redder vi både verden og tjener penge.
 
Der er nok bare ikke noget, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget  wink
 
 
__________________
 
 
Red kunstmuseerne! - Frederikshavn og Hollufgård
 
De kommunale nedskæringer har truet med at lukke Frederikshavns kunstmuseum og Hollufgård i Odense.
 
Det har fået Galschiøt til tasterne, og sammen med praktikant Rose Trøst har han startet debatindlæg i Fyens Stiftstidende  og Nordjyske. Mens de folkelige ryster har reddet Frederikhavns kunstmuseum fra at dreje nøglen om, hænger Hollufgårds skæbne stadig i en tynd tråd. Hvis du er utilfreds med det, kan du hjælpe med din underskrift her. 
 
 
__________________
 
 
Artist Talk i London og Skamstøtte-update
 
Antikinesisk kunst ser ud til at have en renæssance, hvilket til dels skyldes, at de Kina-kritiske Hongkongere, der har måttet forlade deres land, har taget bladet fra munden. 
 
I denne weekend tager Galschiøt til London og deltager i en artist talk Holy Art Gallery i London. Her præsenterer udstillingen Not on Paper værker fra over 25 aktivistiske kunstnere med emner, der spænder over menneskerettigheder, flygtninge, klima-retfærdighed og lighed for køn..
 
Vi arbejder som gale på at få Skamstøtten i Hongkong ud af landet. Skulpturen befinder sig stadig i en container og er i Hong Kong Universitys’ varetægt. Men trods utallige henvendelser forhaler universitetet og dets advokater processen. I den sidste kommunikation blev det oplyst, at kontaktpersonen var taget på 20 dages ferie, og vores advokat kunne henvende sig derefter.  
 
 
__________________
 
 
Klimafolkemødet i Middelfart – nu med isbjørn
 
Udover at udstille en spiddet isbjørn, en skamstøtte og en svinehund, stod Galschiøt for årets klimatale. Her talte han dunder mod boomer-generationens formøbling af ungdommens fremtidige muligheder via uhæmmet CO2-udledning. For at opsummere: Stol ikke på de voksne, ty til civil ulydighed og ændr, så den energi-lovgivning så vi kan lave grønne energi-fælleskaber. For at illustrere katastrofe-kursen beskrev han hvordan klimagrafen der spidder isbjørnen, siden COP21 i Paris i 2015 er steget med 13% svarende til 75cm.  
 
Det var i øvrigt et supergodt arrangement, hvor almindelige mennesker blev klogere på, hvordan de selv kunne leve grønnere. 
 
 
__________________
 
 
En væltet svinehund og en heroisk borgmester
 
Klimafolkemøde-skulpturerne kan stadig ses i Middelfart. Deriblandt min Min Indre Svinehund, som i weekenden blev offer for ungdommelig fuldskab og væltet. Heldigvis trådte Middelfarts borgmester og hans kone heroisk til og rejste skulpturen op igen. 
 
__________________
 
 
Ny bog om kunstnere og den globale klimakrise
 
Ny bog om hvordan kunstnere bidrager til at løse den globale, økologiske krise. I bogen Kunsten og Kampen for Naturen - om antropocæn kunst illustrerer Ralph Sanne, hvordan kunstnere verden over på hver deres måde forsøger at bidrage til løsningen af den globale økologiske krise. Galschiøt er også repræsenteret. Du kan købe den i Bog&Ide eller online.
 
 
 
__________________
 
 
Hyggelige bogreception på Galleri Galschiøt 4. oktober
med taler, musik og rødvin 
 
Alle er velkomne når Forlaget Muse afholder reception for dette års udgave af Vores Fyn, hos Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N.
Oplev taler, musik, kunst og bøger. Talere er Jens Galschiøt, Tim Vermund og Roya Moore, musikken ved Les Mann kendt fra Rock med Rynker, samt Jørgen Nancke, som også er idémanden bag bogen. Se mere.
 
 

 
Støbekurser
Vi har igennem efteråret en række støbekurser. De fleste er fyldt op, men prøv lykken eller kom på venteliste. Se her
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74 - hjemmesiden.  
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
 
__________________
 
 
Boliger på Galleri Galschiøt:

Et sted at bo for unge, ældre og børn

På Galleri Galschiøt i Næsby i udkanten af Odense er vi i fuld gang med at skabe et sammenhængende boligområde, som skal bebos af en god blanding af ældre, unge og børn.
 
Det bliver et område med nybyggede huse foruden de 9 eksisterende boliger, som i forvejen hører til Galleriet.
 
Byggeriet er startskuddet på tanker og drømme, som vi (Jens Galschiøt og Colette Galschiøt Markus) har om, hvordan vi selv kunne tænke os at bo. Planerne har været under bearbejdning de sidste 5-6 år.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste