Nieuwsbrief MOTORWERK december  2011
Prettige Feestdagen!
Tempus fugit, de tijd vliegt. Kerstmis en Nieuwjaar 2012 staan alweer voor de deur. MOTORWERK is over enkele dagen precies één jaar oud en daarom niet alleen

De Beste Wensen voor 2012

maar ook een hartelijk "Dankjewel!" aan al onze klanten en trouwe lezers van deze Nieuwsbrief.

 
Een Belgische klant vertelt
Goede wijn heeft tijd nodig. Zo is Koen Cuypers al bijna het gehele afgelopen jaar in contact met MOTORWERK. In alle rust heeft hij zich over de Chang Jiang 750 geïnformeerd en tijdens de Buyers Meeting in september j.l. heeft hij gezien wat hij werkelijk wilde kopen. Een Chang Jiang 750 M1M Extended Classis moest het worden. Maar wel met een OHV motor. Geen probleem, zowel motor als gloednieuw OHV blok stonden in de voorraad.
 
De feestelijke aflevering vond enkele weken later plaats in aanwezigheid van het gehele gezin Cuypers. En enkele weken later viel het volgende e-mailtje in de bus:

Dag Bart en Marjoleen,

Even wat nieuws over het invoeren in België: 3 weken geleden ingevoerd via douane (geen problemen, kost 0.50 €). Vorige week vrijdag verzekering afgesloten en met deze documenten rechtstreeks naar Dienst Inschrijving Voertuigen (normaal begin van lijdensweg van 3 tot 4 maanden). Kreeg op D.I.V onmiddellijk inschrijvingsdocument (??) en melding dat vorige maandag nummerplaat in de bus zou zitten(??).

Vorige maandag zat nummerplaat bij de post en heb vandaag dus eerste kort testritje gemaakt ondanks feit dat verzekering pas vanaf 1 december ingaat. Wie zou gedacht hebben dat het zooo vlot zou gaan.
Groetjes en foto’s volgen nog
Koen
 
Dit is beslist goede informatie voor andere Belgische landgenoten van Koen die over de aanschaf van een motorfiets bij MOTORWERK nadenken. Met de door MOTORWERK meegeleverde officiële papieren is invoer en kentekening in België dus heel eenvoudig!

Royal Enfield 350 als refurbished oldtimer? Resultaten en uitslag van de loterij!
In de vorige Nieuwsbrief hebben wij onze lezers uitgenodigd deel te nemen aan een marktonderzoekje. Daarvan is gretig gebruik gemaakt, wellicht ook omdat een jerrycan met 5 ltr. motorlie gewonnen kon worden.
 
Eerst de resultaten. Wij hebben twee vragen gesteld en hier volgen de resultaten:
 • Wat vindt u van het idee om de Royal Enfield 350 Bullet als refurbished (vernieuwde) oldtimer aan te bieden?
Antwoord: 100% van alle reacties vinden dit een goed idee.
 • Wat vindt u van de mogelijke prijsstelling?
  (tussen € 3.700 en € 3.900 op basis van ons Motorcycle Factory Outlet systeem)

Antwoord: 60% vind dit een goede prijs, 27% vind dit op het randje, dus liever iets lager en 13% vind deze prijs (veel) te hoog.

Enkele vaker gemaakte opmerkingen zijn:

 • Waarom geen 500 ccm versie?
 • OK, bij goede kwaliteit van restauratie
 • Kan er ook een zijspan aan?
MOTORWERK is druk bezig om met deze vragen rekening te houden en hopelijk hebben we in januari 2012 verdergaande informatie.
 
Alle deelnemers van dit onderzoek dingen mee naar de prijs (5 ltr. kwaliteitsolie) en de winnaar is...
Albert Wijngaard!
 
Onze volstrekt eerlijke jury heeft een blinde greep gedaan in een kom vol met kaartjes en Albert Wijngaard is de gelukkige. Wij nemen natuurlijk met Albert Wijngaard contact op voor de verdere details.
 
Onafhankelijk rijdersverslag Jialing JH600B
Ergens in de eerste helft van dit jaar vroeg Benno van Ham, redacteur bij de Ural Dnepr Club Nederland (UDCN), aan MOTORWERK of de Jialing JH600B al was afgeleverd. Wij moesten Benno nog even om geduld vragen. De aflevering was voor eind augustus gepland, dan volgden eerst enkele beurzen, daarna het kentekenen en dan kon de UDCN de door haar gewenste testrit met alle plezier maken.
 
En medio november was het dan toch zover, de twee testrijders van de UDCN werden op een zonnige herfstdag door MOTORWERK ontvangen en de test-pret kon beginnen.

Het voert in het kader van deze Nieuwsbrief te ver om het gehele testverslag hier af te drukken. Maar, enkele opmerkingen willen we hier graag herhalen:
 • Na het starten is het even wennen aan de dikke eenpitter want ik ben alleen tweecilinders en viercilinders gewend thuis. Zachtjes de versnelling
  omhoog klikken naar zijn 1 (JA, alles moet omhoog, de versnelling onder de vrij is gereserveerd voor de achteruit). De soepele koppeling op laten komen en we rollen. Het span rijdt mooi neutraal. Geen rare slingeringen of trekneigingen treden op. Omdat deze motor nog een maagdelijke kilometerstand van ca. 1.500 km heeft, mag er nog niet worden doorgetrokken tot boven de 5.000 toeren. Het blokje draait al bijna 1.500 stationair dus het powerbandje is vrij smal. Uiteindelijk zal het blok tegen de 10.000 toeren mogen lopen voor de begrenzer erin knalt. Dat belooft nog wat.
 • Het stuurgedrag is behoorlijk neutraal. De motor volgt goed en doet gewoon wat hij moet doen. Als je wat steviger gas geeft reageert de motor direct
  zoals het hoort dankzij de injectie en klimt meteen in de toeren. De combinatie die nu toch wat meer belasting aan boord heeft met Rob en mij, wordt soepel voortgetrokken en de motor voelt aan alsof hij er niet al te veel moeite heeft. Hij trekt vlot door naar de 80 en dan houd het op ivm het inrijd-toerental.
 • Zo rijdend over de Limburgse en Duitse wegen valt op dat de motor goed aan het gas hangt en soepel reageert op koerswijzigingen van de piloot.
  Bochtjes nemen met het gas erop vind hij prima en de combinatie voelt ondanks zijn smalte stabiel aan. Je went snel aan dit ding.
 • Hierna is het Rob zijn tijd om met de combi te rijden en mag ik in de bak. Als bakkenist ineens een heel andere ervaring dan rijden. Je zit ook in de bak hoog. Heerlijk hoog zelfs waardoor je veel overzicht hebt. Het stoeltje kan vooruit en achteruit geschoven worden net als bij een echte autostoel. Achter de stoel is de ruime kofferbak waar je veel in en op kunt stouwen. Omdat alles lekker degelijk in elkaar zit kun je ook op het kofferbakdeksel een boel kwijt. Jammer dat er achter de stoel geen schot zit, dit zou je spullen in de kofferbak een stuk droger houden bij een buitje of een grote plas.
Met onze hartelijke dank aan de UDCN!
 
Het gehele rijders-rapport  kun je hier nalezen:
 
(klik op bestand jialing test.pdf)

Chang Jiang kampeerweekend 3, 4 en 5 mei 2012
Verdere details volgen in komende Nieuwsbrieven, maar noteert u al even plaats en datum:
3, 4 en 5 mei 2012, Camping De Bosrand, St.-Geertruid.
 
Agenda MOTORWERK 2012
 
21 januari 2012            Buyers Meeting
 
31 maart 2012           MotorMarkt Hardenberg
 
3, 4 en 5 mei 2012      Chang Jiang 750 weekend
 
Heeft u vragen? info@motorwerk.nl
 
Inhoud
Prettige Feestdagen!
 
Een Belgische klant vertelt

Royal Enfield 350 als refurbished oldtimer? Uitslagen en winnaar loterij
 
Testverslag JH600B door UDCN
 
Agenda 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chang Jiang 750 M1M
Extended Classic
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet
(1968 t/m 1978, refurbished)

 
En de winnaar is......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing JH600B en JH600
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl