van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  31 januari 2018
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
  • 13-02-18: Regionale bijeenkomst "Downstart" Leeuwarden
  • 28-02-18: Regionale bijeenkomst "Downstart" Den Haag
  • 24-03-18.: Praktijkdag Online cursus EHBO, Sport en Bewegen met sportongevallen
  • 14-04-18: ALV NSTV
  • 16-06-18: Schaatstrainerscongres
  • September: Bijscholing Materiaal
 
 
Regionale bijeenkomst "Downstart"
Op dinsdag 13 februari organiseren we een bijscholing over de downstart, oftewel de 3-puntsstart, in de Elfstedenhal in Leeuwarden en op woensdag 28 februari in Den Haag!

Veel trainers trainen hun pupillen alleen de ‘klassieke’ start, puur omdat zij de techniek van de downstart niet beheersen. In een praktijkgerichte bijeenkomst zal Jurre Trouw je deze bijscholing meenemen in een stapsgewijze aanpak hoe je de downstart naast de klassieke kunt aanbieden aan je schaatsers. Voor wat voor schaatsers is een downstart interessant, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten en hoe leer je deze start aan.
 
Jurre neemt je mee in een stuk theorie maar vooral ook praktijk. Dus kom in schaatskleding en neem je schaatsen mee, want het grootste gedeelte van de avond gaan we het ijs op.
 
Datum en locatie
Dinsdag 13 februari 2018
19.15-21.15 uur in Leeuwarden
 
Woensdag 28 februari 2018
20.00-22.00 uur in Den Haag 
 
Kosten
NSTV-leden: Gratis
Niet-leden: 15 euro 
 
Voor wie
Schaatstrainers vanaf niveau SL2
 
Punten
Na afloop krijg je 2 punten voor je technisch-kaderlicentie
 
Aanmelden
Meld je online aan via onze site:
 
Online bijscholing tot Eerste Hulpverlener
In samenwerking met ALMTS organiseren we een online bijscholing EHBO, Sport en Bewegen met sportongevallen waarbij je wordt opgeleid tot ‘Eerste Hulpverlener’.
 
De voorgaande keer dat we deze bijscholing uitzetten (augustus 2017), kregen we veel enthousiaste reacties, maar was de timing – in de vakantieperiode – niet voor iedereen handig. Daarom organiseren we de bijscholing nu opnieuw, en met een langere tijd voor de online cursus tot aan de praktijkdag!
 
Tijdens deze cursus krijg je via het online gedeelte, dat je in je eigen tijd en op een zelf gekozen moment volgt, algemene kennis over EHBO. Deze online leeromgeving wordt afgesloten met een kennistoets die je ook online maakt.
 
Zodra je de kennistoets hebt gehaald, kun je deelnemen aan de praktijkdag die we op een locatie in het land organiseren afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers. Tijdens deze dag wordt er dieper ingegaan op situaties die kunnen voorkomen tijdens het sporten. Dit kunnen schaatsongevallen zijn, maar ook fiets-en skeelerongevallen. Immers dan sta je er als trainer vaak alleen voor en moet je weten wat je wel en niet moet doen.
 
De theorie neemt zo’n drie tot acht uur studietijd in beslag. Je kunt steeds weer afsluiten en later weer een deel doen. Ook tijdens de kennistoets kun je pauzeren. Bekijk hier de complete inhoud van de online cursus. Let wel op dat de kennistoets uiterlijk 17 maart 2018 behaald moet zijn.
 
Eerste Praktijkdag
Zaterdag 24 maart 2018
Locatie: n.t.b. op basis van de woonplaatsen van de meeste deelnemers
Om deel te nemen aan deze praktijkdag, moet je minimaal één week voorafgaand aan de praktijkdag je kennistoets (70% goed) gehaald hebben. 
 
Voor wie?
De bijscholing is gericht op schaats- en inline skate trainers vanaf niveau 2, minimale leeftijd 18 jaar.
 
Kosten
Voor NSTV-leden: 60 euro
Voor niet-leden: 80 euro
(Normaal zijn de kosten voor een dergelijke cursus 100 euro!)
 
Betaling
NSTV-leden zowel als niet-leden betalen 80 euro bij inschrijving. Na het volledig en goed afsluiten van de cursus ontvang je als NSTV-lid de ledenkorting van 20 euro retour.
 
Aantal licentiepunten
Het volgen van deze bijscholing levert maar liefst 6 punten op voor je trainerslicentie, mits je de cursus volledig afrondt.
 
Procedure en aanmelden
Hier vind je de informatie over de procedure en kun je je aanmelden.
 
Interview Jac Orie in Vakblad Sportgericht!
In 2017 publiceerde Sportgericht een vierdelig interview met Jac Orie.
 
NSTV-leden kunnen dit complete interview nu lezen via de link in onze Kennisbank (via de Ledenpagina)!
 
Wist je dat je als NSTV-lid 15% korting krijgt op een Sportgericht abonnement? Lees meer over deze regeling op onze site
 
En stuur een mail als je het vakblad ook met korting wilt ontvangen!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook