7e jaargang, nummer 5
Datum beursvloer:
21 november vanaf 15.15 uur
 
 
Data workshops:
- 29 okt vanaf 15.30 uur
- 7 nov vanaf 19.30 uur
- 18 nov vanaf 16.00 uur
 
 
Lezen wat anderen bieden?
 
Onze partners:

Maatschappelijke Beursvloer, 21 nov

Op donderdag 21 november (om 15.15 uur) gaat de 4e editie van de Maatschappelijke Beusvloer van start. Een unieke gelegenheid om Hilversumse ondernemingen, burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, scholen en overheid met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Meld je nu aan vooor de beursvloer.
Tijdens de beursvloer sluiten deelnemers matches met andere deelnemers waarbij ze wederzijds toezeggen iets voor de ander te gaan doen zonder dat daar betaling voor plaatsvindt. Goed voor beide partijen.
De komende weken werven we deelnemers en helpen we bij het verwoorden van vraag en aanbod. We organiseren workshops om je hierbij te helpen op 29 okt, 7 nov en 18 nov. Info & aanmelden voor de workshops.
 
Meer weten over de beursvloer of aanmelden? Bel of mail: info@hilversumverbonden.nl  /  06-1250.5498 
 

Komt een Vegan bij de slager

“Rookworst zonder ‘r’ is ook worst!” Als iemand heeft begrepen dat duurzaam eten vooral ook lekker en leuk moet zijn is het Nienke Ross. Samen met bio-slager Marion van Vught wordt er gewerkt aan een reeks heerlijke vegan producten die zelfs vlees-verslaafden doet watertanden. De uitstoot van CO2 kan drastisch omlaag als we met z’n allen minder vlees eten. Hoe handig als je juist bij de slager kan kennismaken met plantaardige alternatieven die om te smullen zijn!
De Hilversum100 helpt Nienke en Marion met een financieel zetje om dit mooie initiatief wereldberoemd te maken in Hilversum en omstreken. Helpt u ook mee doordeze prachtoge producten een keer te proberen?
 
de prijswinnaars
Hilversum100-challenge
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober werden de winnende duurzaamheidsinitiatieven van de Hilversum100-challenge bekendgemaakt.
Via deze link lees je over de winnaars van 2019. Laat je vooral inspireren door hun duurzame activiteiten en haak aan bij de Duurzame Doeners van Hilversum! Lees hier het juryrapport.
Hieronder een opsomming en een doorverwijzing naar meer informatie per activiteit.
 
Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie of je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom.
 
Repair Café Hilversum  -  Weggooien? Mooi niet!
 
De vrijwilligers van het Repair Café-Hilversum staan weer voor u klaar. Iedere maand gelegenheid uw spullen langs te brengen; of kom gewoon een kop koffie drinken! Download hier de flyer.
16 november, Wijkcentrum De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum
14 december, 18 januari, 22 februari en 21 maart - Wijkcentrum De Zoutkeet
 
(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)                  Meer informatie

Duurzame Doeners @ Bethlehemkerk

Als vervolg op een avond in het voorjaar waar Jan Terlouw en de zussen Jessie en Nicky Kroon onze gasten waren, organiseren wij een tweede avond over DUURZAAMHEID. Deze keer zijn twee Duurzame Doeners onze gast. Beide gasten komen uit Hilversum
  • Herman Vijlbrief vertelt hoe hij een Wormenhotel naar Hilversum haalde
  • Miranda de Wit vertelt ons over het succesvolle initiatief Repair Café Hilversum; de plek waar je je kapotte spullen kunt laten repareren.
Na afloop van hun presentatie gaan we met de sprekers in gesprek.
Meer info: Duurzame Doeners
 
 
 
 

Nieuws van HilverZon

Samen met buurtgenoten ontdekken wat jullie kunnen doen om de eigen woning en wijk te verduurzamen. Natuurlijk roept dat vragen op: wat is mogelijk? Wat kost dat? Wat werkt, wat niet? Is het misschien voordeliger om samen maatregelen te nemen?
HilverZon zoekt jou als bewoner om met ons de antwoorden voor jouw buurt te zoeken. HilverZon zoekt energieambassadeurs en start nieuwe wijkkrachtgroepen.
 
Energiebesparingsavonden in jouw buurt; < meer weten >
* 30 oktober, 20 uur: De Geus (postcode 1221)
* 6 november, 20 uur: De Morgenster (postcode 1223)
* 13 november, 20 uur: De Kleine Lelie (postcode 1214 en 1215)
* 27 november, 20 uur: Heelo, Riebeeck (postcode 1213)
 
* Verduurzamingsadvies nodig? De HilverZon-energieoaches zijn beschikbaar.
Kom naar het energieloket of maak een afspraak: Meer info en aanmelden.
 
* Meld je aan voor de HilverZon-nieuwsbrief: Zonneberichten (=nieuwsbrief)
 
 
Vertel VMBO-leerlingen
waarom uw beroep de
moeite waard is!
Gooi on Stage: bedrijven en organisaties gezocht
 
Op 19 maart 2020 vindt opnieuw 'Gooi on Stage' plaats. Inmiddels hebben 110 mensen zich aangemeld om aan VMBO-leerlingen te vertellen waarom hun beroep de moeite waard is. Wil jij ook jouw beroep promoten bij de vakmensen van de toekomst? Meld je aan!
 
De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.
 
Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl
(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk
 
 
 
Geluksroute 2019: 16+17 november
 
Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt.
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?
Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal.
Want geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg. 

Wil je delen waar jij gelukkig van wordt? Dan is dit een uitnodiging voor jou. Van klein tot groot.

Van harte aanbevolen!         Info/aanmelden: Geluksroute 2019
 
 
Fietsen alle Jaren; toch de wind in je haren voelen
Voor veel mensen is een ritje op de fiets heel vanzelfsprekend, maar sommige senioren hebben daar meer moeite mee. Omdat zij het ook fijn vinden om de zo nu en dan de wind in hun haren te voelen, is er in Hilversum een oplossing bedacht: de riksja.
 
In Hilversum rijden dankzij vrijwilligers 2 riksja's vrijwel dagelijks door de stad; in zuid rondom De Egelantier en in oost rondom St. Joseph. Help als piloot mee dit initiatief verder uit te bouwen.
 
 
____________________________________ 
Hilversum Verbonden is een vrijwilligers-initiatief. Vanuit een kleine kerngroep ondersteunen wij tal van burger-initiatieven zoals Repair Cafe Hilversum, Fietsen alle Jaren Hilversum, de beursvloer, HilverZon en diverse wijkgroepen.
Onze belangrijkste activiteit is echter communicatie; twitter (@hsumverb), de website en deze nieuwsbrief.
 
Zin om mee te denken en/of doen? Of wil je helpen bij de communicatie of bij het ondersteunen van initiatieven? Laat het ons weten: info@hilversumverbonden.nl
Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/hilversumverbonden