Nieuwsbrief nr. 85

Mei 2017
 
Beste ,

De vijfentachtigste nieuwsbrief alweer, tien jaar lang door mij samengesteld in tekst en beeld. Dat dan de foto's een keer niet allemaal hetzelfde formaat hebben, na lang puzzelen, wordt mij hopelijk vergeven ;-)
 
Voorjaar oftewel lente is het seizoen van 'naar buiten', letterlijk en figuurlijk. De energie is na lange tijd weer naar buiten gericht. De plannen en ideeën die je voor de haard hebt bedacht kun je nu omzetten in actie. Je kunt de eerste zonnestralen op je huid voelen. Misschien heb je voor het eerst je armen en benen al ontbloot. Dan merk je ook dat je uit de winterstand komt.
 
 
Het is tijd voor lichter voedsel, smoothies geven nu de nodige energie. Het is al langer licht en je hebt misschien al buiten gegeten. De tuin vraagt veel aandacht nu, zeker als je je groenten zelf wilt zaaien. Met al die bruisende energie is het belangrijk om in evenwicht te blijven en niet te hard van stapel te lopen. Daarom bij deze een recept van een smoothie voor een energieke start van je dag. 
 
1 banaan
1 paksoi of zak gewassen spinazie
100 ml kokosmelk of amandelmelk
1 el cacao (nibs)
1 el kokosrasp
 
Alles in de blender en genieten maar!! 
 
 Blender of blunder
 
Welke blender is goed, wordt mij vaak gevraagd. Het hangt een beetje van de hoeveelheid af die je wilt maken. Als je voor kleine beetjes gaat is een kleine fijn want dan komt het mes goed bij de ingrediënten. Ook is het handig als je het glas kunt gebruiken om uit te drinken of eten. Dan gaat er het minst verloren. Bijvoorbeeld de Adler blender met drinkglas. Zelf vind ik de Kitchenaid erg mooi en praktisch. Ook te gebruiken voor soepen en sauzen. En een soep is gauw gemaakt als je soms weken achter elkaar spinazie en sla oogst.
 
bron: internet
 
Quiz vraag
 
Hoe heet het nieuwste boek van Francine Oomen?
 
Zaaien
 
Ben jij al begonnen ? Met de 'Moestuintjes' van meneer Heijn in je vensterbank misschien. Heb je al ergens eierdozen met kiemplantjes staan, klaar om verspeend te worden? Of ben je in het gelukkige bezit van een kasje? Tijd om te zaaien is het. Op welke manier en op welk formaat hangt af van je omstandigheden. Het is hier in het Zuiden nog even flink onder nul geweest dus is er schade. Bij de een meer dan bij de ander. Hier hebben de hortensia's er onder geleden en de jong uitgelopen vaste planten. De fruitbomen hier op de akkers zijn door de fruitboeren besproeid wat 's ochtends een fraai beeld opleverde.
Mei is tot IJsheiligen nog even uitkijken geblazen en daarna kunnen de plantjes naar buiten. Klik op IJsheiligen voor de exacte data.
 
 
Quiz antwoord
 
 
"Oomen stroomt over".
 
Dit boek is een 'must have' voor elke vrouw die met raadselen loopt. Ben je steeds van alles kwijt, heb je het warm en dan weer koud, pap in je benen, blubber in je hoofd, volle borsten terwijl je echt geen borstvoeding meer hoeft te leveren, een heksenhaartje op je bovenlip, lijken je voeten wel groter dan vroeger, je heupen bijvoorbeeld ook, weet dat ene vervelende kilootje van geen wijken, moet je van alles van jezelf en speel je het maar net of nauwelijks klaar, denk je dat je een burn-out hebt of dement wordt???? Lezen, zou ik zeggen!!
 
 
Agenda
 
Plukken, proeven en proosten
Kom plukken, proeven en proosten. We maken een kruidenwandeling van maximaal een uur, plukken kruiden en maken hiermee een heerlijk diner klaar op open vuur. Dit kan op een Fornetto en op een Tundra Grill, met Dutch oven pannen. Als het weer het toelaat doen we dit buiten aan tafel onder het genot van een glas wijn, bier of sap. Of onder de sfeervolle overkapping. Prijs op aanvraag. Daarvoor krijg je een kruidenwandeling en heerlijk eten en drinken.
Vanaf 4 personen. Data op aanvraag en in overleg, klik hier.
 
Het was nog koud in april.

Aanleg en/of onderhoud van een moestuin klein of groot
Wil je met eigen ogen zien hoe je een moestuin aanlegt en onderhoud? Dan ben je welkom in Vlodrop. Data en prijs op aanvraag, klik hier.
 
 
 
Op een Blaadje op Facebook klik hier 
 
Copyright

Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.