Quote
 Week 12
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
  
Als je jezelf niet kunt leiden dan kan je anderen ook niet leiden. 
 
Paul de Chauvigny de Blot is nu 88 jaar en honorair hoogleraar aan de Business Universiteit Nyenrode in ‘Business Spiritualiteit en Leiderschap’. Laat je nu niet afschrikken door het woord ‘spiritualiteit’. We gaan niet de esoterische toer op. Voor Paul de Blot heeft spiritualiteit te maken met je persoonlijke levenshouding  en is dus voor de volle 100% gerelateerd aan de manier waarop je met mensen omgaat, leiding geeft, zaken doet.

Zelfleiderschap is hierbij essentieel. En zelfleiderschap kan je pas verwerven door zelfbewustwording.

Als leidinggevende is dit een essentiële bouwsteen om je droom, je zingeving, waar te maken. Want het is vanuit bezieling voor het leiding geven dat je de kracht put om je handen uit de mouwen te steken en relaties op te bouwen op basis van wederkerigheid. Anders blijft het bij een droom en bij heel wat frustratie.

We willen je vragen wat tijd te nemen voor jezelf om even te kijken en te luisteren naar de krachtige stem van deze krasse tachtiger naar aanleiding van zijn inspirerende lezing op de Energiedag MKB Krachtcentrale 2010.

P.S.: Ere wie ere toekomt. Het is Johan Roels o.a. auteur van ‘Cruciale dialogen’ en in België de bezieler van de creatieve oplossingsgerichte Synectics-methode, die mij op het spoor heeft gezet van deze hoogleraar business spiritualiteit

 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.