Quote
 Week 35
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn anderen die, dankzij hun kunst en intelligentie, een gele vlek in de zon veranderen.
 
De verlofperiode zit er bijna op. Iedereen terug aan de slag met opgeladen batterijen en misschien ook met frisse ideeën om het één en het ander in de werkomgeving te veranderen.
  
Maar als leidinggevende ken je zeker de uitspraak van de 28ste Amerikaanse president Woodrow Wilson: “Als je vijanden wilt maken, doe dan een poging om iets te veranderen”. Als je een veranderingsproces onhandig aanpakt dan zit er in dit gezegde zeker een grond van waarheid. Wellicht heb je dit zelf al met scha en schande mogen ervaren.
  
Het kan ook anders door er intelligent en vanuit de kunst van je leiderschap eens op een andere manier aan te beginnen. Zo kan je het veranderdoel op de tweede plaats zetten en eerst mikken op de relatie met de medewerkers. Johanna Kroon, auteur van het boek Wat hebben ze nu weer bedacht?’, geeft in een bijdrage op Managersonline.nl enkele o.i. belangrijke inzichten die je kunnen helpen om een veranderingstraject met meer kans op succes te doorlopen.
 
Je kan er zeker je profijt uithalen zodat je niet in de voor iedereen demotiverende valkuil terechtkomt van "en we dronken een glas en we deden een plas en alles bleef zoals het was".
 
  
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.