MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 1, 6e jrg, 16 jan 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
opgeladen!

Ander nieuws
105 jaar oud en online schaken? Jongeren zijn verbaasd, ik allang niet meer eerlijk gezegd. Hoe dan ook, Zoltan heb ik graag toegevoegd op mijn pagina over 'andere beelden' van senioren. heb jij ook een tip die past op deze pagina? Ik ontvang hem graag.
2017
De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar is voor mij altijd even wennen, want het 'ritme' is eruit. Maar het plezier bij het maken helpt enorm. Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd heb ik wat gesleuteld aan de layout, die is wat rustiger.
Ik wens je een plezierig socialmedia-gebruik in 2017!
Annet van Betuw
Tips tegen nepnieuws en hackers
2017 begon wat onstuimig: Na het vuurwerk vloog al snel nieuw nep- en hacknieuws om onze oren. Ik had er een beetje genoeg van en heb maar eens wat informatie bij elkaar gzet. Op mijn site staan nu 10 tips tegen nepnieuws en hackers. Hier zijn er alvast twee:
Wie is de mol op social media
Ook al volg je 'Wie is de mol' niet actief, het is wel interessant om te zien wie nu al als Mol wordt genoemd na een socialmedia-analyse. Zelfs als de deelnemers zorgen dat er via hun eigen social media niets te vinden is, zijn er andere aanknopingspunten op social media terug te vinden. In DutchCowboys schreef Marloes de Hooge een leuk blog: De eerste Wie is de Mol hints, zo gedaan #Widm2017.
Ruim je smartphone op
Radar gaf kort geleden opruimtips voor je smartphone: Je overvolle smartphone of tablet opruimen. Ik geef je graag een extra tip: zet alleen apps van social media die je echt gebruikt op je smartphone. Het geeft meer overzicht en je bent af van de 'dwang' om die app toch eens te gaan gebruiken.
 
Hoe doet Snapchat het?
Dat Snapchat bepaalde technieken gebruikt om die rare gezichten te maken, is wel duidelijk. Maar hóe werkt het precies? Pelpina van Frankwatching legt het uit in dit filmpje op YouTube (1min11)
 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail