van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  18 oktober 2018
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
  • 03-11-18: Lesgeven en didactiek - Utrecht
  • 08-11-18: Schaatstechniek bij de jeugd - Geleen
  • eind nov.: Eco-coaching - Den Haag
  • 14-12-18: Nationaal Coach Congres
  • 13-04-19: ALV 
  • 15-06-19: Schaatstrainerscongres
 
 
Lesgeven en didactiek: 3 november in Utrecht
Op zaterdag 3 november organiseren we een praktijkbijscholing Lesgeven en didactiek als follow up van de reguliere KNSB-opleiding SL2. 
 
Na je opleiding sta je er immers alleen voor en word je als het ware ‘losgelaten’ op je groep. Deze bijscholing geeft je de gelegenheid voor een stukje praktische begeleiding en feedback op jouw manier van lesgeven.
 
De bijscholing is ingericht als terugkomdag voor trainers die hun eigen lesmethode en -stijl opnieuw in de praktijk willen oefenen met feedback vanuit een ervaren (KNSB)docent. Naast een stuk theorie (herhaling SL2-stof), bevat deze dag een stuk praktijk op het ijs én vooraf aan de bijeenkomst krijg je een stuk huiswerk toegestuurd zodat je tijdens de bijscholing een casus kunt uitwerken.
 
 
KNSB-docent Willem-Jan Molleman zal deze bijscholing begeleiden.
 
Datum en tijdstip
Zaterdag 3 november 2018
09.00-12.00 uur (vanaf 08.30 uur ontvangst met koffie/thee)
 
Locatie
IJsbaan Vechtsebanen
Mississippidreef 151, Utrecht
 
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)
 
Voor wie
Schaats- en inline trainers vanaf niveau SL2
 
Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in sportkleding en neem je schaatsen mee
 
Licentiepunten
Na afloop krijg je 4 punten voor je technisch-kaderlicentie.

Aanmelden
Meld je aan via het online formulier onderaan het nieuwsbericht op de site.
 
Schaatstechniek bij de jeugd: 8 november
Op donderdagavond 8 november organiseren we een bijscholing in het zuiden van het land, te weten op de ijsbaan van Geleen. De bijscholing staat in het teken van het aanleren van de schaatstechniek bij de jeugd en wordt verzorgd door Piet Knip, die veel ervaring heeft in het verzorgen van trainingen voor kinderen en beginnende schaatsers.
 
Hij zal tijdens deze avond de basis van het schaatsen doornemen om het schaatsen aan te leren, waarbij vooral heel veel oefeningen de revue zullen passeren. De avond bestaat dan ook uit een groot praktijkgedeelte.
 
Datum en tijdstip
Donderdag 8 november 2018
20.00-22.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
 
Locatie
Schaatsbaan Geleen
Kummenaedestraat 45, Geleen
 
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)
 
Voor wie
Schaats- en inline trainers vanaf niveau SL2
 
Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in schaatskleding en neem je schaatsen mee
 
Licentiepunten
Na afloop krijg je 2 punten voor je technisch-kaderlicentie.
 
Aanmelden
Meld je aan via het online formulier onderaan het nieuwsbericht op de site.
 
Nieuw bestuurslid: Imke Vormeer
We zijn ontzettend verheugd te kunnen melden dat we het noorden van het land weer vertegenwoordigd hebben in ons bestuur en wel met Imke Vormeer. Alhoewel Imke pas tijdens de Algemene Ledenvergadering van 13 april 2019 officieel tot het bestuur kan toetreden, zal zij de komende maanden al in het bestuur gaan meedraaien. 
 
Graag stelt Imke zich voor:
 
Mijn naam is Imke Vormeer. Ik ben opgegroeid in het Brabantse Fijnaart en heb leren schaatsen op de ijsbaan in Breda, waar ik op mijn 14e bij de vereniging De Striene ben begonnen. Enthousiast gemaakt door de trainers bij de club werd ik steeds fanatieker in de sport. Hieruit blijkt maar weer het belang van goede, enthousiaste trainers op clubniveau.
 
Op mijn 18e ben ik naar Heerenveen verhuisd voor studie en schaatsen. Ik had namelijk ambitieuze plannen in de sport. In Heerenveen heb ik via het Cios mijn trainerspapieren gehaald. Eerst ST3, gevolgd door ST4. Doordat ik op het CIOS veel met de schaatssport in aanraking kwam op trainings-, technisch en coachingsgebied, ging ik vanaf toen zelf ook beter schaatsen. Ik reed mijn eerste NK voor Neo-Senioren en kwam dat jaar in het Friese gewest. Na mijn CIOS-tijd heb ik fysiotherapie gestudeerd in Groningen.

Zo’n 6 jaar geleden ben ik het pad ingeslagen van het marathonschaatsen, waar ik tot op heden schaats bij team Palet Vastgoedonderhoud. Dit is goed te combineren met mijn werk als fysiotherapeut.
 
Omdat ik zelf nog fanatiek schaats ben ik op dit moment minder actief in het geven van training. Maar ik vind het wel erg leuk om mij hiermee bezig te houden en hierover mee te denken binnen de NSTV.  Daarom was ik ook blij verrast toen ik de vraag kreeg om mee te gaan draaien binnen het bestuur van de NSTV en ik kijk er naar uit om komende periode deze te komen te versterken.
 
Mooi clubhuis beschikbaar?
Elke tweede zaterdag van april vindt onze Algemene Ledenvergadering plaats. Komend jaar zal dat zijn op zaterdag 13 april.
 
Voorgaande jaren vond deze vergadering plaats in de mooie clubhuizen van de Ankeveense IJsclub en de Warmondse IJsclub. Ook komend jaar willen we graag weer te gast zijn deze dag bij een ijsvereniging met een mooi clubhuis dat ruimte biedt voor zo’n vijftig personen.
 
Ben jij lid van een vereniging – enigszins in het midden van het land zodat voor iedereen bereikbaar – die zo’n clubhuis biedt en waar wij die dag (tegen vergoeding uiteraard) gebruik van kunnen maken? Geef ons dan een seintje. Op deze manier kunnen we steeds kennismaken met een andere ijsclub cq trainingsvereniging.
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook