Beste Konijneneigenaar
 
Het langverwachte Franse vaccin Filavac RHD KC+V tegen RHD-2 en RHD-1 is beschikbaar.
 
Het grote voordeel van dit vaccin is dat het per dosis verpakt zit. Ook hoeft het niet herhaald te worden na 6 weken zoals het Spaanse vaccin (Cunipravac variant)
Helaas geeft het nog niet de beloofde 12 maanden bescherming voor RHD-2. Er kan nu maar met zekerheid een bescherming van 6 maanden worden gegarandeerd.
 
Heeft u in april uw konijn al laten enten met het Spaanse vaccin dan heeft u voor deze of volgende week een afspraak staan voor de tweede enting. Ons advies is uw konijn te enten met het Spaanse vaccin dat na deze herhaling ook 6 maanden bescherming geeft. Dit is voordeliger en het geeft dezelfde goede bescherming als het Franse vaccin.
 
Is uw konijn nog niet geënt voor RHD-2 dan kunt u vanaf vandaag een afspraak maken voor vaccinatie met het Franse Filavac vaccin op een van onze klinieken. Enten met het Spaanse vaccin is niet meer mogelijk.
 
   
Wij verzoeken u vriendelijk om in verband met de hygiëne geen stro of hooi in het reismandje van uw konijn te doen maar bijvoorbeeld een krant of handdoek.
 
Kosten:
Spaanse vaccin 12 euro incl. BTW (alleen voor konijnen die hier in april al mee geënt zijn)
Franse vaccin 23 euro incl. BTW
 
Eigenaren die dit jaar al geweest zijn voor de Myxo/RHD-1 vaccinatie betalen geen consult tenzij het konijn opnieuw onderzocht moet worden in verband met eventuele gezondheidsproblemen.
 
Bent u dit jaar nog niet geweest of wordt uw konijn voor het eerst gevaccineerd dan bestaan de kosten uit een consult (36,25)  plus de kosten van de vaccinaties Myxo/RHD-1 (14,95) en Filavac (23,00).
Uw konijn wordt tijdens dit bezoek volledig nagekeken en indien gezond, gevaccineerd.
 
We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien u graag met uw konijn(en) op één van onze klinieken. Mocht u nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op.
Bergeijk: 0497-571275, Valkenswaard: 040-2012475 of Veldhoven: 040-2532540.
 
 
Met vriendelijke groet
Team Dierenkliniek de Kempen
 
Bent u niet meer in het bezit van een konijn, heeft u nieuwe huisdieren of zijn er andere wijzigingen in uw gegevens? Zou u dit dan aan ons willen doorgeven zodat uw gegevens bij ons up-to-date zijn en u geen onnodige emails van ons ontvangt.