Nieuwsbrief november 2010

Herken je het onderstaande? Voor mij iets dat ik de afgelopen tijd aan de lijve ondervonden heb en wat mij veel ruimte en lucht gegeven heeft. Je hebt (on)bewust gekozen voor een lidmaatschap van een systeem (gezin, relatie, vriendschap, team of organisatie). In aanvang is alles pais en vree. Gaande weg ervaar je dat je ander gedrag gaat vertonen. Kinderachtig, stuurs, boos, onverschillig.......gericht op de ander maar misschien "diep down" eigenlijk op jezelf? Gedrag waar je niet blij van wordt en zeker niet trots op bent, maar er lijkt geen andere weg. Met man en macht probeer je om jezelf op een prettige manier staande te houden, maar de onzichtbare krachten lijken jou in hun greep te hebben. Het wordt van kwaad tot erger. Gezien de aanwezigheid van "gedoe" is het zeker, dat in dit systeem niet voldaan wordt aan alle drie de systeemvoorwaarden (Binding - er is plek voor iedereen die bij dit systeem hoort. Ordening - de feitelijke rangorde wordt gerespecteerd en erkend. De balans van geven en nemen - energieuitwisseling in lemniscaatvorm). Ook is het een feit dat de "sterren" ons momenteel dwingend uitnodigen om meer van onszelf te gaan houden en om vanuit die vorm van liefde in verbinding met anderen te staan. En dan? Wat mij geholpen heeft in de betreffende situatie is om te realiseren dat het niet uit maakt of ik nu de bron was of slechts de systemische symptomen met mijn gedrag tot uitdrukking bracht. Belangrijker bleek om mezelf een halt toe te zeggen, verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat ik wilde vanuit mijn hart, mijn ziel, mijn alles. Daarmee werd de negatieve spiraal doorbroken. Dit bood ruimte om met de aandacht naar binnen te gaan en licht te schijnen op dié schaduw die aangeraakt werd. Het openlijk uitkomen voor geopenbaarde schaduwkanten, het erkennen hiervan naar mezelf en de ander(en), zorgde voor transparantie (dat die schaduwkant aanwezig was, wist de ander toch wel). Deze openheid gaf verlichting aan mij en het systeem en de energie kon weer gaan stromen. Is dit alles te abstract voor je en wil je ervaren en visueel maken hoe dit voor jouw eigen proces werkt dan nodig ik je uit om een keer een innerlijke reis, familie- of organisatieopstelling te maken.

AGENDA WORKSHOPS, TRAININGEN EN OPLEIDINGEN
Gezien de vele trainingen en workshops die er in november en december gehouden worden, heb ik in deze nieuwsbrief een selectie gemaakt. Wil je precies weten welke activiteiten er zijn eind 2010 en begin 2011 klik dan naar de agenda op de website. Daar tref je o.a. de nieuwe data voor de training "Vraaggericht Energie Waarnemen" en de "Bijscholing ouder-kind opstellingen" in samenwerking met Ingrid Dijkstra.

4 NOVEMBER: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
In de workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie ga je op onderzoek uit welke (energetische) krachtenvelden actief zijn in jouw eigen organisatie of bij een organisatie waar jij op een andere manier nauw bij betrokken bent en maakt op een praktische manier kennis met de tools en technieken die hier voor nodig zijn. Deze workshop is op zichzelf staand en ook een goede opstap naar de training Vraaggericht Energie Waarnemen.

12 NOVEMBER: ENERGIEDAG
Voor meer inzicht in jouw persoonlijke energiehuishouding en het praktisch bezig zijn met werkvormen waarmee je jouw energie zelf kan managen, ben je van harte welkom op de Energiedag op 12 november a.s.

18 NOVEMBER: OPLEIDING COACH-INN-SYSTEMEN
Op 18 november start de opleiding Coach-Inn-Systemen. Tijdens deze 5-daagse maak je jezelf de basisprincipes en vaardigheden eigen, die nodig zijn om zelf familie- en/of organisatieopstellingen te begeleiden in jouw dagelijkse (werk)praktijk.

26 NOVEMBER: WORKSHOP ZO MOEDER, ZO DOCHTER
"Zo moeder, zo dochter" is de titel van de workshop op 26 november a.s. Alleen of samen met je moeder/dochter verdiep je jezelf in jouw eigen moeder-dochterrelatie(s) op een creatieve en systemische manier en neemt de tijd om die aspecten te verbeteren of te helen die daar aan toe zijn.

15 DECEMBER: KENNISMAKINGSWORKSHOP OPSTELLINGEN
Op 15 december is er weer een Kennismakingsworkshop. Tijdens deze avondworkshop kun je ervaren wat een familie- of organisatieopstelling is, hoe het voor jou is om daar actief aan deel te nemen en welke inzichten dit oplevert. Daarnaast is er ruimte om kennis te maken met mijn werkwijze en vragen te stellen over de workshops en opleidingen die er op dit gebied gegeven worden.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
De boekentip van deze maand komt van collega en vriend HW Otten. Het betreft het boek "Gelukkig leven" van Matthieu Ricard, die uitlegt dat wij het hele leven op zoek zijn naar geluk en dat denken te kunnen vinden in de 'hoge toppen' (het snelle geluk). De dalen worden op de koop toegenomen. Dit geluk is echter surrogaat. Het échte geluk is te vinden in een diepe onverstoorbare gelijkmoedigheid, die helaas vaak als saai wordt ervaren waardoor men geen zin heeft om zich jarenlang in te spannen om dat te bereiken. Je blijft dan wel een dolende in de wereld van het zoeken naar geluk. want zolang het ego de boventoon voert, zal het met zijn starre grenzen de geest belemmeren. Zoals een vogel steeds weer tegen een glaswand vliegt omdat hij deze barrière niet als barrière herkent, zo botsen wij telkens op een onzichtbare muur door onze gehechtheid aan het ego en creëren daardoor zelf het overgrote deel van de narigheid die we ontmoeten.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.