Giro Donne: een dames fietsgroep voor sportief plezier!   juli 2017
 
 
 
Volg ons op Facebook
Bezoek onze
Bekijk onze fietsagenda!
FIETSMOMENTEN 
Wij fietsen: iedere zondag om 9u., iedere dinsdag- en donderdag om 19u. We starten op het Kerkplein, Moordrecht
 
1e dinsdag v/d maand zijn nieuwe dames welkom!
Sponsoren:
 
 
 
 
 
  
er informatie
!
Erasmus toertocht R'dam door Carola.
Op 24 juni reden van Giro Donne drie dames mee met de Erasmus MC Tour, een sponsortocht voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Het beloofde een regenachtige dag te worden, maar wel met een ideaal temperatuurtje van rond de 20 graden. Hennie en man Leon vertrokken op eigen gelegenheid naar de 85km tocht,  Miranda en Carola startten samen bij de Kuip. Het miezerde flink op weg daarheen waardoor we verregend van start gingen. Maar we hadden besloten dat we de tocht helemaal zouden uitrijden en dus... gingen we vrolijk op weg. Aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg ging de route over de campus van de Erasmus universiteit. Een leuke ervaring want daar kom je fietsend normaal gesproken nooit. Daarna volgde een tochtje om de Kralingse Plas. Vervolgens meer bekend terrein: langs De Rotte, de Alexander roeibaan en onder de A12 door naar Moerkapelle. Hier splitsten de routes en ging de 85km verder richting Waddinxveen en Reeuwijk. Inmiddels was het opgehouden met regenen en konden we windje mee lekker langs de Reeuwijkse plassen zoeven. In Driebruggen was de grote pauzeplaats door Albert Heijn goed verzorgd en we konden er onze kleren wat drogen.
 
Vanaf de pauzeplaats volgden alle Vrije Toertochten weer dezelfde route. Dat gaf direct drukte en helaas zagen we enkele valpartijen. We hadden wel het geluk te kunnen aansluiten bij een groepje Rotterdammers die met 30 km/u door de Krimpenerwaard gingen. Soms moet je als dame bij tegenwind gewoon slim zijn ;) De tocht langs Berkenwoude en het veenriviertje De Loet was prachtig om te rijden. Op weg naar Krimpen zagen we in de verte de grote stad alweer opdoemen. Nog even de benen laten werken op de Algera- en Van Brienenoordbrug en daarna uitrijden richting de finish. Waar ons een lekker bakje thee wachtte en... een korte sportmassage. De professionele masseurs werkten belangeloos mee voor het goede doel. Helemaal ontspannen stapten we op de fiets voor het laatste stukje door de regen naar huis. Het was een leuke en mooie tocht dus wij zeggen: volgend jaar weer. En dan met voltallig Giro Donne team :)

Fijne vakantie.
In de zomer blijven we gezellig doorfietsen op dinsdag-, donderdagavond en zondagochtend!
 
Voor iedereen die op vakantie is of gaat: fijne vakantie!

Agenda.
In de maand juli zullen we de volgende tocht rijden:  
 
22 juli, zaterdag: Flipjes toertocht, Tiel
    
                        Volledige agenda eerste deel 2017

Voorstelrondje.
 
Iedere nieuwsbrief stellen we een sportieve Donna voor!

Naam: Vanessa de Breij-Wesselman
Leeftijd: 35
Woonplaats: Rotterdam
Beroep: Frontdeskmedewerkster
Doe je aan wielrennen alleen of ook andere sporten: Ik doe aan hardlopen, wandel veel en fiets dagelijks een stuk op mijn moederfiets. Binnenkort wil ik ook weer wat groeplessen bij de sportschool gaan volgen.
Hoe ben je bij Giro Donne terechtgekomen: Ik had me aangemeld voor de Nightride van 12Go waar ik Lisette tegen kwam. Zij vertelde mij over een damesfietsclub. Of ik het leuk zou vinden eens mee te rijden en zo kennis te maken met medewielrensters. Dat leek mij erg leuk, omdat ik verder geen meiden ken die wielrennen.
Hoe lang zit je al op de fiets: Vanaf september 2016 
Wat voor fiets(en) heb je (merken/types): Een Scott racefiets en een Gazelle moederfiets 
Heb je een groot doel voor dit jaar m.b.t. het wielrennen: Er is niet een bepaald doel wat ik voor ogen heb. Het belangrijkste van wielrennen voor mij is dat ik dit met plezier doe en hopelijk kan blijven doen. Ik hoef bijvoorbeeld niet een bepaald aantal km's te rijden of op een bepaalde snelheid te rijden, omdat ik aan wedstrijden of toertochten mee doe.
Het leren kennen van nieuwe routes in de omgeving, daar kan ik enorm van genieten.
Wel wil ik überhaupt meer gaan wielrennen, want nu komt er helaas nog veel te weinig van.
Aan wie geef je het stokje door voor dit vragenvuur: Sharon Hornes
Giro Donne, +31624107292, girodonne@gmail.com, www.girodonne.nl