Click here to view this email in your browser                                                                   март 2016
    

ИНТЕЛИГЕНТНИ СГРАДИ, ЕНЕРГИЯ И ТРАНСПОРТ
международен форум: 5-7 април, София, организатор: Виа Експо 
 
Няколко седмици ни делят до началото на Smart Cities - събитие, посветено на умните решения за градовете. То дава отлична възможност да видим новите постижения, да направим равносметка къде сме ние и как да ги приложим в практиката. Определено ще има интересни продуктови експонати - тъч панели и телевизори, вградени в огледала; 3G устройства, компоненти за пасивни къщи, технологии за транспортен мениджмънт и много други. Научете кои са лекторите и изложителите.
Приятно четене, 
Виа Експо
 
ИЗЛОЖЕНИЕТО

 
Интелигентни решения за сградна автоматизация от Вилмат
Интервю с Даниела Байкова
 
Г-жо Байкова, Вилмат осигурява качествени услуги благодарение на постоянното въвеждане на иновации. Разкажете ни за решенията, които ще представите на Smart Cities?
Нашата компания има 25 годишна история. Голяма част от времето ние участваме в проекти за автоматизация. Имаме много атрактивни решения за обществени сгради, свързани с управление на ресурсите и комфорта. В последните години обаче все повече домове имат нужда от такъв продукт. 
Хората се насочват към проблемите, свързани със сигурността и намаляването на потребление на енергия в своите домове. Затова бихме искали тази година да представим нашите решения за умен дом.
Вие ще участвате заедно с чешкия Ви партньор ELKO EP – какви са предимствата на техните продукти? Elko ЕP има сериозен опит. INels е дъщерна компания, специализирана в производство на продукти за домашна автоматизация, разполагаща с голям развоен център, изключително модерно производство и широко представяне на международния пазар. 
За да прочетете цялото интервю кликнете тук 
 
 
 
 
 
 
Виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат за общините на Smart Cities 2016
Интервю с Лияна Аджарова
 
Г-жо Аджарова, Енергийна агенция Пловдив е изложител на Smart Cities. Какво ще представите?
Енергийна агенция – Пловдив ще популяризира най-новите си проекти. Ще покажем как се интергират интелигентни технологии за енергиен мениджмънт и мониторинг на градско ниво и ще демонстрираме софтуерния му продукт. Ще покажем за пръв път виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат за общините, както и нейните възможности за интегриране с други бази данни – напр. качество на въздуха – в реално време. Ще представим услугите и консултациите, които предлага акредитираната Лаборатория за изследване на твърди биогорива, компост и биоразградими отпадъци към агенцията. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук  
 
   
 
КОНФЕРЕНЦИЯТА
 
 
Интелигентното градоустройство - променящият се урбанизъм
Ар Еса Мохамед, президентът на Международния съюз на архитектите, ще запознае делегатите с нови стратегии за интелигентни градове и подходи за планиране. Той ще даде примери от Куала Лумпур и Путраджая, които илюстрират методологии, отговарящи на критериите на устойчивост и въздействие върху изменението на климата. 
 
Николай Гълъбов, зам.-председател на Камарата на архитектите в България ще говори за необходимостта от нов дизайн и нови идеи в архитектурата като противодействие срещу климатичните промени. Той ще акцентира въху проблема с ниското качество на строителството и ще наблегне върху ползите от внедряване на нови решения.

 
Бъдещите интернет приложения и услуги в интелигентните градове, устойчив транспорт и логистика, Нуриа де Лама, вицепрезидент на Big Data Association Value
Тя ще представи платформата  FIWARE - инструмент за преодоляване на основните предизвикателства пред градовете:
- скоростта (те се адаптират по-бавно към новите технологии)
- взаимодействието и обмяната на добри практики между градовете
- надърчаване на оперативната съвместимост между различни системи
 
Финансиране на проекти за интелигентни сгради 
Дан Станиажек, старши експерт в Европейския институт по енергийни характеристики на сградите
Той ще направи сравнение между Полша и България и ще посочи пътя за подобряване на енергийната ефективност.
   
   
ПАРТНЬОРИ
 
 
 
 
 
 
 
 
Регионалната камара на Ниш защитава интересите на своите членове и предоставя бизнес услуги. Всички усилия са насочени към подкрепата на икономиката в региона.   www.rpknis.rs
 
 
Vojvodina ICT Cluster събира най-добрите IT компании в Сърбия с над 2 000 заети специалисти. 
 
Internet ogledalo е първото списание в Сърбия, посветено на IT сектора. Аудиторията включва мениджъри от страната и региона на частни и публични компании.  www.internetogledalo.com
 
SpatiulConstruit.ro е водещ сайт за архитектура и строителство в Румъния. Той е предпочитаният източник на информация за професионалисти, които търсят доставчици и продукти: архитекти, интериорни дизайнери, ландшафт дизайнери, инженери, предприемачи, урбанисти, студенти и др.
 www.spatiulconstruit.ro
 
ПАРАЛЕЛНО СЪБИТИЕ 
 
5-6 април
Годишна конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. За информация, кликнете тук 
 
 
 
 
 Организатор: Виа ЕКспо 
 T +032 512 900    E office@viaexpo.com   W www.viaexpo.com
 
Препратете на приятел:
Немерете ни в социалните мрежи: