van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV - oktober 2015
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 7 november: Workshop ECO-Coachen in Papendal (Arnhem)
  • 12 december: Workshop ECO-Coachen in het CIOS Heerenveen
  • 9 april 2016: Ledenvergadering NSTV
  • 11 juni 2016: 5e Schaatstrainerscongres
 
 
Workshop ECO-Coachen
Op twee verschillende locaties in het land organiseert de NSTV dit najaar in samenwerking met de organisatie van ECO-Coach een Workshop ECO-Coachen, te weten op:
  • zaterdag 7 november in Arnhem (Papendal) en
  • zaterdag 12 december in Heerenveen (CIOS).
 
Wat is ECO-Coachen?
ECO-Coachen is gebaseerd op de principes Vinden – Binden - Scoren: een ECO-Coach laat zijn sporter zijn talent, kracht en energie bij zichzelf ontdekken (Vinden), brengt deze samen (Binden) en zet verlies om in winst (Scoren).
 
Doel ECO-Coachen
Het doel van ECO-Coachen is om het zelfsturende vermogen van sporters en teams te ontwikkelen. ECO-Coachen is een kruisbestuiving van sporten waarbij de doelen van de sporter en het team centraal staan. De trainingen integreren mentale en fysieke vaardigheden. Variatie is het sleutelwoord. Als ECO-Coach maak je je sporters weerbaar, wendbaar, sneller, winnend en wij-gericht.
 
Wie maken er gebruik van?
Het ECO-Coachteam begeleidt onder andere de voetballers van sc Heerenveen, skûtsjesilers, de Jong Oranje shorttrack selectie en ruiters van Olympisch en Nationaal niveau. CIOS Heerenveen leidt via de “Masterclass ECO-Coach” trainers en coaches uit verschillende disciplines op.
 
In deze Workshop...
... gaan we praktisch aan de slag met coachen, en specifiek Eco-coachen. We starten de middag met een stuk theorie en gaan dan vrij snel de praktijk in om het geleerde toe te passen. Je gaat dan ook naar huis met allerlei ideeën en inzichten over het fysiek/mentaal coachen van sporters.
 
Programma
13.00 uur – 14.00 uur: theorie/presentatie/film en oefeningen ECO-Coachen
14.00 uur – 15.30 uur: praktijkdeel in sport-/turnhal
15.30 uur – 16.00 uur: afsluiting
 
Voor wie?
Schaats- en inline-skate trainers vanaf niveau 3
 
Kosten
NSTV-leden: gratis
Niet-NSTV-leden: € 15,00
 
Deelname
Deelname levert drie licentiepunten op voor je technisch kaderlicentie. Meld je voor een van beide locaties aan via het digitale formulier op onze site.
 
Nieuw bestuurslid: Willem-Jan Molleman
Het doet ons plezier te kunnen melden dat we, ter vervanging van Jellien Langhout, die afgelopen Ledenvergadering afscheid nam van ons bestuur, een nieuw enthousiast bestuurslid hebben gevonden in Willem-Jan Molleman. Hieronder stelt hij zich graag voor.

“Ik ben Willem-Jan Molleman, eigenaar van WJM evenementen – promoties, ben getrouwd met Erna, heb twee kinderen van 1 en 3 jaar, woon in Voorschoten en geef nog steeds training op de Haagse Uithof. Na 10 jaar de clubselectie van IJsclub Voorschoten te hebben getraind en diverse trainersdiploma’s te hebben gehaald (t/m niveau 4), train ik nu team WJM met diverse rijders van jun. B tot senior. Zelf heb ik diverse WK’s Masters gereden met mijn tot dusver laatste schaatshoogtepunt in Calgary.

Ik zal me in het bestuur voornamelijk gaan bezighouden met het aansturen van de twee regiocoördinatoren in de regio’s Zuid en West en het organiseren en initiëren van masterclasses. Het je een idee of een onderwerp waar je graag in bijgeschoold wil worden om meer over wil weten? Laat het me weten en ik zal kijken of we hier wat mee kunnen doen.”
 
Op deze manier is ons bestuur weer volledig op sterkte en zullen we er alles aan doen ook komend seizoen weer volop activiteiten voor schaatstrainers te ontwikkelen waarbij kennis ontwikkelen en delen het doel is. Succes, Willem-Jan!
 
Ledenvergadering 2016: zaterdag 9 april
Daar waar de jaarlijkse Ledenvergadering van de NSTV de voorgaande jaren gekoppeld was aan het Schaatstrainerscongres en op de vrijdag vooraf werd gehouden, laten we dit vanaf nu weer los.
 
Voortaan zullen we de Ledenvergadering weer op een zaterdag organiseren en wel op de tweede zaterdag van april. Zet daarom in je agenda: zaterdag 9 april 2016!
 
Aansluitend aan de vergadering zal er een boeiend onderwerp worden besproken. Hierover later meer, evenals de locatie.
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook