Historisk Servise fra Rörstrand
 
 Et godt servise skal vare i generasjoner. Dette gjelder selvfølgelig kvaliteten på produktet, men også designet er viktig for at det skal holde standen gjennom årtiene.
 
Rörstrand feirer i år 290 år og har derfor en lang historie innenfor Svensk servise design.
 
De fleste av de opprinnelige designene fra 1726 er i dag kun tilgjengelig som vintage-serviser i brukthandler og på nett.
 
Samtidig er det Rörstrand serviser med snart 100 års historie som fortsatt er populære og selges i moderne interiør og kjøkkenutstyr forretninger både i Sverige, men også her hjemme i Norge. 
 
Swedish Grace Servise
 
Swedish Grace serviset ble designet av Louise Adelborg i 1930. Det nå 86 år gamle serviset gikk da under navnet Nationalservisen.
 
Serviset har et nøytralt, men samtidig vakkert design.Fargene er hentet fra naturen og skaper et samspill der fargene både kan kombineres eller benyttes separat.
 
Også designet er inspirert av naturen. I 2015 lanserte Rörstrand også en vinterversjon av Swedish Grace serviset.
 
Dekoren til Swedish Grave vinterservise er gjort av formgiver Katarina Brieditis.

 
 
Mon Amie Servise
 
Mon Amie serviset ble designet i 1952 og har med det en nå snart 65 år lang historie.
 
Serviset ble designet av Marianne Westman. De koboltblå blomstene er lett gjenkjennelige og har gjort Mon Amie serivset til en av Rörstrand sine fremste klassikere.
 
Mon Amie serviset var opprinnelig i salg fra 1952 til de ble tatt ut av markedet i 1982. Serviset ble senere i 2008 lagt ut i salg igjen.
 
Dette i forbindelse med Marianne Westman sin 80 års dag. 
 
Direkte oversatt betyr Mon Amie «Min Venn». Den blå blomsten og det unike designet ble ifølge myten utviklet under en regntung svensk midtsommeraften.
 
 
Rörstrand Ostindia
 
Ett annet Rörstrand servise fra 1930 tallet er Ostindia. Det blå serviset sin historie stammer fra 1932, men har røtter helt tilbake til 1746.
 
I 1746 forliste et skip på vei fra Kina til Sverige. Lasten ble berget og en del av et porselenservise endte opp i et skap hos Rörstrand. 
 
I 1932 fikk kona til sjefen på Porselenfabrikken øye på serviseskåret og foreslo for sin mann at de måtte gjøre noe med designet.
 
Sjefen på Rörstrand, Knut Almström sa seg enig og det forliste serviset ble benyttet som bakgrunn for det nye Ostindia designet.
 
I dag er Rörstrand Ostindia en av deres største og mest populære klassikere. Les mer om serviset her!
 

 
 
Takk for at du leste hele nyhetsbrevet! Jeg håper at du fikk litt inspirasjon, at du ble bedre kjent med noen av de mest populære og historiske serviseseriene fra Rörstrand!
 
Med ønsker om en flott dag videre!
 
Kjokkenutstyr.net
 
Les tidligere Nyhetsbrev: