3 maart 2022
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
 • 16 maart: Bijscholing "Afzetkracht, ronding en afzetspoor. Wat is zijwaarts?" (Breda)
 • 28 maart: Webinar "Sporten en vegetarisch of veganistisch eten" (online)
 • 9 april: ALV (Oostzaan)
 • 11 mei: Bijscholing Materiaal (Ter Aar)
 • 20 mei: Bijscholing Materiaal (Oldebroek)
 • 18 juni: Schaatstrainerscongres 
 
 
16 maart: bijscholing "Afzetkracht, ronding en afzetspoort. Wat is zijwaarts?" 
Op woensdagavond 16 maart organiseren we een bijscholing door Hans Gijsen in Breda. Onderwerp van de bijscholing is “Afzetkracht, ronding en afzetspoor. Wat is zijwaarts?”.
 
Hans Gijsen zal ingaan op de conclusies die komen uit het boek dat hij heeft uitgebracht: “De wedstrijdschaats. Buigen of barsten”. In dit boek laat hij via kleurentekeningen en berekeningen zien wat er gebeurt als er op de schaats wordt gereden en hoe dit gunstig te beïnvloeden is om een betere techniek te ontwikkelen en scherpere resultaten te behalen.
 
Bij deelname aan deze bijscholing ontvang je ter plaatse het boek ‘Buigen of barsten’.
 
Er is ruimte voor 30 deelnemers, leden alle niveaus. Als er een week vooraf aan de bijscholing nog ruimte is, kunnen ook niet-leden zich aanmelden. Kosten daarvoor zijn 25 euro.
 
Meer informatie en aanmelden op onze website.
 
28 maart: webinar "Sporten en vegetarisch eten"
Op maandagavond 28 maart organiseren we de online bijscholing “Sporten en vegetarisch eten”. Sandra Buijing, sportdiëst, zal deze webinar voor ons verzorgen.
 
Wat kun je het beste eten als je als schaatser kiest voor een vegetarisch of veganistisch eetpatroon? Sandra duikt eerst in de theorie en vertaalt dit vervolgens naar praktische adviezen voor onze sporters.
 
Hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met een vegetarisch eetpatroon? Hoe kom je aan voldoende eiwit? Maar ook ijzer, calcium, vitamine B2, B12, enz? Kun je met een vega(n) eetpatroon net zo goed presteren? Of zelfs nog beter?
 
Deze online bijscholing staat open voor NSTV-leden van alle niveaus. Meer informatie en aanmelden op onze website.

 
9 april Algemene Ledenvergadering (ALV) in Oostzaan
Op zaterdag 9 april organiseren we na twee jaar online dit maal weer een live ALV. We zijn dit jaar te gast in het clubhuis van Oostzaan.
 
Met 's morgens de vergadering, aansluitend een lunchbuffet en 's middags een spreker met een lezing. We zijn in gesprek met een boeiende spreker. Zet deze zaterdag daarom vast in je agenda. Wordt vervolgd!
 
20 mei: bijscholing materiaal: "IJskwaliteit, glijvermogen en materiaalafstelling: welk optimum?"
Op vrijdagavond 20 mei organiseren we een bijscholing over materiaal in Oldebroek. Jan Maarten Heideman gaat deze avond in op “IJskwaliteit, glijvermogen en materiaalafstelling: welk optimum?”.
 
Jan Maarten geeft je deze avond inzicht in de eigenschappen van verschillende schaatsen en in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het aanpassen van materiaal (buizen, hardheid ijzer, dikte en vorm buizen, wendbaarheid enz.), de afstelling van het materiaal (incl. ronding en bending) en hoe je het beste rekening kunt houden met de diverse externe en persoonlijke factoren.
 
De bijscholing geeft plek voor 25 leden. Is er een week vooraf aan de bijscholing nog ruimte, dan kunnen ook niet-leden zich inschrijven. 
 
Meer informatie en aanmelden op onze website.
 
Vacatures in ons bestuur
We zijn op zoek naar twee nieuwe bestuursleden: een penningmeester en een bestuurslid met aandachtsgebied “Communicatie”.
 1. Ben jij een ‘Pietje-Precies’ en hou je van cijfertjes? Bekijk dan de vacature voor penningmeester. 
 2. Of ben jij juist dol op taal en vind jij het leuk je bezig te houden met website, nieuwsbrief en alles wat met communicatie te maken heeft?
Bekijk hier beide vacatures.
 
Nog meer op de planning...
Wat hebben we nog meer op de planning?
 • Woensdag 11 mei: Bijscholing "Materiaal" door Rick van der Hoorn in Ter Aar
 • Masterclass Voeding, door Leontine van Meggelen, waarbij we vooral ingaan op voeding op trainings- en wedstrijddagen (datum volgt)
 • Webinar "krachttraining": veilig krachttrainen op alle niveaus door Kilian Stoker (datum volgt)
 • Zaterdag 18 juni: Schaatstrainerscongres (locatie volgt)
En er komt nog veel meer aan. Hou onze berichtgevingen in de gaten!
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via onze website.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook