van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV - mei 2014
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers (in opleiding) steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 
Regionale bijeenkomst West: "Welke schaatsen/skates adviseer je je jeugd?"
Wanneer en waar? 
Maandag 12 mei 2014 in Pijnacker 
 
Waarover?
Dave van Dam, schaatsspecialist en gewestelijk selectietrainer junioren B van Zuid-Holland, geeft inzicht in het enorme assortiment van schaatsen en skates, zodat je je pupillen (nog) gerichter kunt adviseren in de aanschaf van nieuwe schaatsen of skeelers/skates.
 
Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan hier. De bijeenkomst levert 2 punten op voor je trainerslicentie.
 
Regionale bijeenkomst Midden: "Puberbrein en sportbeoefening/presteren"
Wanneer en waar? 
Dinsdag 27 mei 2014 in Ankeveen
 
Waarover?
Na de geslaagde bijeenkomst in Heerenveen afgelopen najaar, geven de heren Wiegersma en Lohuis, beide universitair docent aan het UMCG, weer een mooie avond inzicht in het functioneren van het puberbrein. 
 
Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan hier. De bijeenkomst levert 3 punten op voor je trainerslicentie.
 
4e Schaatstrainerscongres: zaterdag 14 juni
Graag informeren wij je over het 4e Schaatstrainerscongres dat de NSTV i.s.m. de KNSB en NLcoach organiseert

. Dit 4e Schaatstrainerscongres zal op zaterdag 14 juni 2014 plaatsvinden in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. 
 
Coachen is een veelzijdig vak dat continu in beweging is. Continu zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je als trainer-coach mee om dient te gaan. 
Door nieuwsgierig te blijven en je als trainer-coach te blijven ontwikkelen til je jezelf en je sporter(s)/team(s) naar een hoger niveau. En dat is wat iedereen wil, beter worden! 
Tijdens dit congres kijken we terug op de Olympische Spelen van Sotchi. Dit jaar was een bijzonder Olympisch schaatsjaar waarin de Nederlandse rijders bijna alles wonnen 
wat er viel te winnen. Wat zegt dit over de Nederlandse schaatstrainers en wat kunnen wij meenemen vanuit dit historische jaar als het gaat om de toekomst? Tijdens dit congres 
bieden we sporttakoverstijgende en sportspecifieke onderwerpen aan.Uiteraard worden de overstijgende workshops toegespitst naar het schaatsen. Er worden veel tips en trics 
aangereikt die je als trainer-coach in je eigen praktijk kunt toepassen.
 
Het congres zal om 10.45 uur starten en eindigt om +/- 16.15 uur.
 
Het programma
In het plenaire gedeelte komt topcoach Renate Groenewold aan het woord. 
Zij geeft vanuit haar eigen ervaring als coach, op inspirerende wijze, haar visie over coachen (individueel/team)  en welke processen je als coach meemaakt in de weg naar de top. Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vijf workshops. De workshops worden interactief ingestoken en er is ruimte voor vragen en discussie. 
Er worden handvatten aangereikt die je, als trainer-coach, kan gebruiken in het begeleiden en coachen van je sporter(s).
 
De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:
  • Workshop 1 – Relatie tussen schaatsefficiëntie en betere prestaties in het schaatsen (langebaan) door Dionne Noordhof, VU Amsterdam
  • Workshop 2 – ENERGIE meten en beïnvloeden bij jezelf en je sporters door Ingeborg van der Kerk, Couleur Locale
  • Workshop 3 – Flexibiliteit vs core stability
  • Workshop 4 – Krachtig communiceren met gebruik van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) door Pieter Rietbergen, NTI NLP
  • Workshop 5 – Multidisciplinair aanbod in trainingen door Cees Juffermans, KNSB
 
Klik HIER voor het programma!
 
Licentiepunten
In het kader van het bijscholingsbeleid van de KNSB ontvang je 6 licentiepunten voor dit congres.
 
Op de site van NLcoach vind je meer informatie over het congres en kun je je aanmelden.
 
 
Over de NSTV...
 
De NSTV levert een bijdrage aan de schaats- en (inline) skatesport door het vergroten van het kennisniveau van het technisch kader. Ons aanbod is gevarieerd en (schaats)sportspecifiek. Wij richten ons op trainers van alle schaatsdisciplines: langebaan, shorttrack, marathon, kunstrijden en het inline-skaten.

Door het jaar heen biedt de NSTV leden en potentiële leden verschillende mogelijkheden op het gebied van kennis delen en ontwikkelen. Voor verenigingstrainers en -begeleiders, maar ook voor gewestelijke en nationale trainers. Zowel gediplomeerd als in opleiding, van niveau 2 tot en met 5.

Het bestuur van de NSTV wordt gevormd door trainers met verschillende achtergronden, diploma’s en ervaringen op regionaal, gewestelijk en (inter)nationaal niveau.
Volg ons ook op Twitter of Facebook