Nieuwsbrief
Oktober 2016
 

 
Brrr, het is herfst
  
De zomer zit er weer op, de herfst is begonnen. Hoewel het weer in het begin niet echt meewerkte, hebben we een lekkere zomer gehad. Door de vele regen en het late maaien van de weilanden, was de omgeving dit jaar extra mooi. Het was een drukke zomer met veel gasten en gelukkig zonder blessures bij de paarden. En op een gebroken teen bij Koen na, zijn we er zelf ook zonder al te veel problemen door heen gekomen. 
 
Nu dat de herfst begonnen is is, krijgen we het niet echt rustiger. Er staat nog een heel druk najaar voor de deur en we moeten ons gaan voorbereiden op de winter: weilanden winterklaar maken, kachelhout zagen en kloven, etc. 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ouwe kanjers: Fuego

Fuego, het oude gidspaad van Margreet, is helaas al een paar jaar niet meer bij ons. Hij was voor ons een gouden gidspaard: nergens bang voor en altijd klaar om weer een rit te rijden.
 
Maar, zoals wel bij meer Criollo's, niet gericht op mensen en geen knuffelpaard. Onder het zadel deed hij alles voor je, maar als het werk gedaan was, wilde hij niets meer van je.
 

 
 
 
Planning najaar

Dit jaar kun je in oktober en november nog bij ons terecht voor weekenden en midweken. Er zijn nog plaatsen vrij voor de weekenden eind oktober en in november. Voor midweken zijn er nog plaatsen vrij tijdens de herfstvakantie en in november.
 
In december zijn we gesloten.
 
Vanaf januari 2017 kun je weer bij ons terecht. De wintermaanden alleen voor weekenden, vanaf het voorjaar ook weer voor midweken en lange midweken.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het naderende einde van het seizoen is voor ons het moment om een kritische blik op onze kudde te werpen. Van een aantal paarden merken we, dat ze oud beginnen te worden en aan hun pensioen toe zijn. Hoewel ze met rustiger werk nog jaren meekunnen, gaat dat bij ons niet lukken. We kunnen de oudere paarden wel minder vaak inzetten, maar het zijn altijd dagtochten die ze mee moeten. Een goed huis voor een pensionade vinden, lukt gelukkig altijd wel, vervanging vinden is een stuk lastiger. De komende tijd gaan we actief op zoek naar nieuwe paarden. We houden jullie op de hoogte.
 
Groeten,
Koen en Margreet