Nieuwsbrief januari 2009

Terwijl ik deze nieuwsbrief aan het schrijven ben, tikken de laatste dagen, uren en minuten van 2008 weg. Voor mij een jaar waarin ik veel bezig ben geweest met persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Vele mooie ontmoetingen in het Bolwerk zorgden voor een verhoging van de energie, een verdieping van het bezig zijn met familie- en organisatie- opstellingen en een verbreding van het aanbod. 2008 is voor mij rond met mijn publicatie over dit onderwerp in het
themanummer "Bewustzijn" in het Nederlands Tijdschrift voor Coaching.
Nu op naar 2009. Numerologisch gezien een bijzonder jaar, omdat het een 11- jaar is waarin veranderingen en hervormingen hoogtij vieren. We zullen als mensheid door de ervaringen van alledag gedwongen worden om ons meer bezig te houden met gevoel, emotie en intuïtie. Processen van loslaten, voorbij gaan aan soms (angstige) dualiteiten en meer leven vanuit het hart. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar in mijn leven zijn de eerste tekenen al volop merkbaar. En weet: al voelt het soms anders, je loopt nooit alleen. Velen gaan samen met jou dezelfde weg. Ieder volgt op zijn eigen tempo. Soms met een gids, soms ben jij juist degene die voorop loopt. Maar eens zul je zeggen: "Hallo hier ben ik, hallo ik ben thuis!" Ik wens jullie allen een vruchtbaar, energierijk en authentiek 2009 toe!

14 JANUARI: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE Wil je meer inzicht krijgen in datgene wat er zich onder de waterlijn afspeelt in jouw organisatie of in het bedrijf waar jij werkzaam bent als adviseur, coach of interim-manager dan is de 1-daagse workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie op 14 januari 2009 een goede manier om kennis te maken met de energetische tools die hier voor nodig zijn. Door te werken met casuïstiek uit jouw dagelijkse praktijk maak je jezelf spelenderwijs de basisvaardigheden eigen die hier voor nodig zijn.

17 JANUARI: HEALINGWORKSHOP
Tijdens de Kerstvakantie hebben Jeannette en ik heerlijk genoten van de rustgevende dagen bij Dorine Lintelo en Rene IJzerman eigenaren van B&B De Bedding in de Belgische Ardennen.
Wij vinden het dan ook erg leuk dat Dorine naar Nederland komt om op 17 januari een healingconcert te geven in het Bolwerk met diverse instrumenten waaronder klankschalen.
Aansluitend bieden Jeannette en ik een aantal creatieve werkvormen aan om het proces van heling nog verder op gang te brengen. Meer informatie en een inschrijfformulier tref je op de website.

29 JANUARI: BASISOPLEIDING COACH-INN-SYSTEMEN Systemisch werk is bijna onmisbaar in de dagelijkse praktijk van een therapeut, coach of eerstelijns hulpverlener. Door de eenvoud van de methodiek die zich richt op de systeemvoorwaarden waar aan voldaan moet worden om evenwicht in een systeem te krijgen (binding, ordening en de balans van geven en nemen), wordt voorbij gegaan aan het bestrijden van de symptomen en gewerkt op een diepere laag van de problematiek. Op 29 januari start er weer een 5-daagse basisopleiding Coach-Inn-Systemen. In deze training leer je om zelf organisatie- en familieopstellingen te begeleiden.

4 FEBRUARI: FAMILIEOPSTELLINGEN (WORKSHOP) Op 4 februari is er weer de mogelijkheid om een eigen (levens)vraag uit te werken met een familieopstelling in de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen. Voor 4 februari zijn er nog twee plaatsen vrij. De eerstvolgende workshopdag is 4 maart.

6 FEBRUARI: WAARNEMEN-INN-FAMILIE-ENERGIE Werk je in je dagelijkse praktijk met familievraagstukken en wil je meer leren over het waarnemen van de energie in familiesystemen, dan start op 6 februari de tweedaagse training Waarnemen-Inn-Familie-Energie. Je krijgt vaardigheden aangereikt om op een energetische manier waar te nemen, je leert om de energetische boodschappen te vertalen naar de dagelijkse praktijk en er is veel ruimte om te oefenen. Wil je na de training nog verder, dan is het mogelijk om vanaf april 2009 aan te haken bij de driedaagse cursus "waarnemen-inn-familie-energie deel 2". Ik informeer je hier graag verder over.

14 FEBRUARI: ENERGIEDAG Veel mensen worstelen met hun energiebalans. Geven, ontvangen, terugtrekken en uitreiken. Het is een hele tour om hierin voor jezelf een evenwicht te bereiken. Speciaal voor mensen die hierin een volgende stap willen maken staat er op 14 februari weer een Energiedag op het programma. Deze Energiedag heeft een bijzonder tint door de aanwezigheid van gastdocent David Hofstede, die gespecialiseerd is in Dru-Yoga technieken en hiermee een bijdrage levert in het ontwikkelen van persoonlijke hartkracht.

12 MAART: OPLEIDING SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN Voor diegene die een basisopleiding op het gebied van systeemopstellingen gevolgd hebben (bijvoorbeeld de opleiding "Coach-Inn-Systemen) en (nog) geen keus willen maken in een specifieke specialisatierichting organisatie- of familieopstellingen, start er op 12 maart een speciale vijfdaagse vervolgopleiding Specialist-Inn-Opstellingen. Tijdens deze training wordt zowel aandacht besteed aan organisatie- als familie- dynamieken en leert de deelnemers om in de opstelling de juiste interventies te plegen.

27 APRIL-1 MEI 2009 : OUDER EN KINDWEEK (ITALIE) Onder het motto "ik ben ik, jij bent jij, samen zijn we......." vindt van 27 april tot en met 1 mei op het landgoed "Vallerosa" - Selci - Italië een Ouder-Kindweek plaats. Tijdens deze co-productie met Jeannette Lamme en Maddy Kloet wordt op speelse, creatieve en sportieve wijze de ouder-kindrelatie verdiept, verbreed, bevrijd of misschien zelfs wel opnieuw vorm gegeven. Vraag nu de brochure aan.

BOEKENTIP VAN DE MAAND Als het zo is dat wij slechts een klein deel kunnen leven van wat er in ons zit -
wat gebeurt er dan met de rest?
.
Dat is één van de filosofische vragen waarmee de hoofdpersoon Gregorius Mundus zich bezig houdt in het boek Een nachttrein naar Lissabon. Een ingenieus verhaal geschreven door Pascal Mercier dat ik tot mijn verrassing ontving van een oud klasgenoot nadat wij mooie gesprekken voerden over de existentiele zoektocht van het menselijk bestaan". Een heerlijke roman om helemaal in (jezelf) te duiken.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail door of zend mij het e-mailadres.