Inspiration and Insights

1 april 2014
 
Doe maar gewoon, doe mindfulness!
 
Beste
 
In een van de boeken van Mark Williams, hoogleraar Psychologie en ontwikkelaar van mindfulness based cognitieve therapie, las ik een stukje over piekeren dat ik je niet wil onthouden.
Verder gaan we ons 19 april weer verdiepen in ontstressen. Je bent van harte welkom. Meld je alleen hier even aan.
Ook in deze Inspiration&Insights een artikel dat een vriendin me stuurde over mindfulness voor werknemers van bedrijven. En omdat Brightnezz zich steeds meer op bedrijven gaat richten, wilde ik jullie dat niet onthouden.
Door een opmerking van een cursist besefte ik opeens hoe makkelijk we in emotioneel drijfzand terecht kunnen komen. Ook hier heb ik een stukje over geschreven.
Veel leesplezier en tot gauw!
 
Warme groet
 
Janny Leggedoor
 

 
Workshop Ontstressen
 
De eerstvolgende workshop is 19 april. Dan gaan we weer een dag heerlijk ontstressen. En aan het eind van de dag staan alle deelnemers weer te stralen.
Met een big smile en vrij van stress ga je dan naar huis!
Daar kun je op rekenen!
Meld je nu aan dan ben je zeker van een plekje, want vol is vol.  
E-mail me of vul een contactformulier in.
Voor meer informatie, klik hier!
Tot 19 april!
 
Ook start er 14 mei de cursus Mindfulness weer bij de ANZN. In vier avonden van 2,5 uur leer je alle ins- en outs van mindfulness. Voor meer informatie, klik hier!
 
 
Piekeren helpt niet!
 
Je moeder heeft het vast weleens tegen je gezegd toen je nog thuis woonde:"Ga nou maar lekker slapen want wakker liggen en piekeren helpt niet."
Maar ondanks die goede les piekeren we het allemaal weleens! Of het nu gaat om onze kinderen, geldzorgen, relatieproblemen of hoe ongelukkig we ons voelen.... allemaal hebben we er weleens wakker van gelegen.
Maar wist je dat het een heel slechte manier is om problemen op te lossen? Of beter gezegd: piekeren helpt voor geen meter!
Mensen denken dat als ze zich maar genoeg zorgen maken, er uiteindelijk wel een oplossing komt.Ze hoeven alleen nog maar een laatste ruk te geven, nog iets meer na te denken over hun probleem, dan dient de oplossing zich aan.
 
Maar uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde: piekeren vermindert ons vermogen om problemen op te lossen. En bij emotionele problemen heb je er zelfs helemaal niets aan.
 
 
Verzanden in emotioneel drijfzand
Het is zo verleidelijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van je stemming, de oorzaak van je gevoel van ellende, maar de realiteit is dat je alleen maar alles erger maakt.
Dat komt omdat je geest er allerlei voorbeelden bij gaat halen van momenten in je leven dat je je ook zo voelde. En voordat je er erg in hebt, stapelen de issues zich op.
Je komt in een soort emotioneel drijfzand terecht, want hoe harder je werkt om eruit te komen (de oorzaak van je stemming te achterhalen) hoe dieper je erin wegzakt.
Dit mechanisme van je geest om voorbeelden aan te halen is een heel oud overlevingsmechanisme dat zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Het werkt natuurlijk prima als je in een vreemde omgeving loopt en niet meer weet hoe je weer bij je auto moet komen. Dan is het analytisch vermogen van je geest heel erg helpend.
Maar zodra het om gevoelens of stemmingen gaat, werkt het averechts!


Hoe mindfulness de prestaties van werknemers kan verbeteren!
 
 
Lees hier het artikel uit MT
 

Meer lezen over mindfulness? Kijk dan eens op mijn blog of bezoek mijn website eens, www.brightnezz.com!