Nieuwsbrief maart 2019
Thema Trends in de e-commerce
Hoe stomen we maatwerkbedrijven klaar voor de toekomst?
 
De e-commerce is booming business. Steeds meer mensen bestellen producten en diensten online, en steeds meer bedrijven zetten een webshop op. De service en de snelheid van levering is steeds meer klantgericht. Dat zet een grote druk op logistieke processen als opslag, verwerking en transport. Wat meteen een grote kans biedt voor jobcreatie, ook voor doelgroepwerknemers.
 
Welke invloed hebben deze trends in de e-commerce op de sociale tewerkstelling? Welke opportuniteiten bieden ze voor de sociale economie? Ontdek hier in de trendstudie? Het Departement Werk en Sociale Economie zocht het uit in een trendstudie.
 
Meer weten?
Lees ons samenvattend artikel of de volledige studie .
 
 
Thema Trends in de e-commerce
"Wij bieden de ideale service voor de kleine e-commercespeler"
 
Met een vernieuwend systeem van orderpicking kan maatwerkbedrijf Entiris voortaan pakjes klaarmaken en verzenden voor meerdere kleinere klanten. Ideaal voor de ondernemer die een online winkel uitbaat maar te klein is om bij de grote logistieke firma’s terecht te kunnen.
 
Meer weten?
Lees hier het verhaal van Entiris.
 
 
Nieuwe oproepen!
 
Broed je op innovatieve ideeën voor je sociale onderneming? Of worden je plannen om een sociale onderneming te starten almaar concreter? Kijk dan zeker even of deze nieuwe oproepen je hierbij kunnen ondersteunen.
 
Ook nieuw is dat beide oproepen binnen de beschikbare kredieten meerdere keren opengesteld kunnen worden in 2019 via aaneensluitende indieningsrondes.
 
 
Oproep innovatie
De Vlaamse economie blijft veranderen. Maar zulke veranderingen, vb. onder de vorm van nieuwe technologieën en digitalisering, betekenen ook opportuniteiten voor ondernemers.
 
Met een nieuwe oproep innovatie geeft het Departement Werk en Sociale Economie een duwtje in de rug aan ondernemers die antwoorden zoeken op deze uitdagingen en innovatie-opportuniteiten detecteren via een maximale subsidie van 50.000 euro.
 
Ontdek hier alle voorwaarden
 
 
Oproep oprichting sociale onderneming
Heb je een project met maatschappelijke meerwaarde en wil je het vormgeven via de oprichting van een sociale onderneming? Is je ondernemingsplan klaar voor doorstart?.
 
Met de oproep ondersteunen we starters in de opstartfase van een sociale onderneming. De beoogde sociale ondernemingen genereren een uitgesproken sociale impact, onder andere door de (indirecte) inschakeling van kansengroepen. De maximale steunintensiteit bedraagt 20.000 euro.
 
Ontdek hier alle voorwaarden
 
 
Investeringsoproep voor duurzame projecten loopt nog tot 7 april
 
Vlaams minister bevoegd voor Sociale Economie lanceerde op 4 maart een nieuwe investeringsoproep voor maatwerkafdelingen en maatwerkbedrijven. Wie op een duurzaam project zit te broeden, kan nog tot 7 april een projectaanvraag indienen.
 
Meer info over deze oproep.
 
 
Hij is er weer: Retrodag!
 
Naar jaarlijkse gewoonte zetten de Kringwinkels hun deuren wagenwijd open voor alle liefhebbers van retro.
 
Ben je op zoek naar unieke meubels of decoratie uit lang vervlogen tijden vol charme. Bij De Kringwinkel kun je elke dag schatten vinden, maar de Retrodag is hét moment om coole retro- en vintage- spulletjes op de kop te tikken tegen betaalbare prijzen.
 
Markeer zaterdag 9 maart in je agenda, en laat je verrassen door het geweldige aanbod op Retrodag!
 
 
Kalender
 
Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 Brussel
nieuws.se@wse.vlaanderen.be