Galschiøt´s kontrovertielle happenings på motorvej E20
 
 1. Torsdag d. 25. april blev skiltet opstillet
 2. 100.000 biler dagligt
 3. Det mest progressive skilt, der er opstillet på en motorvej
 4. Massakren på Den Himmelske Freds plads i Kina i centrum af skilt pga 30 års dag
 5. Crowdfunder 400.000 kr ved skulptursalg
 6. 14. maj, Rådmand skærer kageskilt for og vi giver champagne
 7. Fernisering d. 30. april kl 15.00 på Mexicansk udstilling
 8. Beskrivelser af elementer i skilte og crowdfuning
iltet med de 7 skulpture
 
Kære
 
Torsdag d. 25. april blev der opstillet et 3x3 meter brunt ”Galleri Galschiøt” turistskilt  på den fynske motorvej E20. Skiltet er en kulmination af en længere godkendelsesprocedure, hvor Galschiøt er blevet vurderet og fundet af så høj værdi, at vi kan få et brunt skilt. Skiltet er placeret på motorvejen ved Tietgenbyen afkørslen 48. Dette gav os samtidig muligheden for at få 10 vejvisningsskilte, der guider mod galleriet igennem hele Odense.
 
100.000 biler dagligt
 
Vi er enormt glade for og stolte af, at et så progressivt sted som Galleri Galschiøt har fået denne mulighed. Vi havde 20.000 besøgende i 2018, og vi forestiller os, at det vil give vores sted et enormt boost. Over 100.000 biler vil dagligt køre forbi et skilt, der peger mod Galleriet.
Den omfattende skiltning er et led i en omstrukturering af Galschiøt kunstområde i det nordlige Odense. Med udvidelse af parkeringsarealet, og en brandsikring af galleriet, kan vi få tilladelse til at afholde arrangementer med op til 500 deltagende.
 
 
Det mest progressive skilt der er opstillet på en motorvej
 
Skiltet indfanger hele Galschiøts billedunivers og fortæller på fornemste vis, hvad man kan opleve ved at besøge Galleri Galschiøt. Det er 7 af kunstnerens mest kendte og kontroversielle kunsthappenings, der er afbilledet i silhuet på det store motorvejsskilt. 
 • Survival of the fattest (2002);  en kommentar til den vestlige verdens retfærdighedssans og dobbeltmoral
   
 • H.C. Andersen i en queer tid (2012); viser Andersens kvindelige sider og  diskuterer, hvordan han kunne have reageret i en nutid, hvor det ikke er usædvanligt at flirte med sin kønsidentitet.
   
 • Unbearable (2015); en 7 meter høj videnskabelig kæmpegraf over CO2 ophobningen, der spidder en isbjørn under klimatopmødet i Paris og Bonn.
   
 • Skamstøtten (1995); markerer massakren på Den Himmelske Freds plads i Kina. Netop i år er 30-året for massakren og Galschiøt valgte derfor, at skulpturen skulle være i centrum af skiltet, for at hædre mindet om studenterne. På skiltet kan ses digtere Szeto Wah smukke kalligrafi, der betyder ”Nationens traume”.
   
 • Freedom to Pollute (2002); Den amerikanske frihedsgudinde der sender røgsøjler op. Skulpturen problematiserer den vestlige verdens krav om frihed til grænseløst forbrug og vækst på en klode, der er på vej til at bukke under for klimaforandringer.
   
 • I Guds Navn (2007); en korsfæstet gravid teenager der sætter fokus på den katolske kirkes absurde dogme om,  at gud har bestemt, at man ikke må bruge prævention eller modtage seksualundervisning. Forbuddet blev indført af Pave Johannes Paul 2. fra Polen og gælder for alle katolikker. Forbuddet er et kæmpeproblem i en verden med overbefolkning.
   
 • Min indre svinehund (1993); en af Europas største kunst happening/streetart værker med 22 skulpturer placeret over hele Europa. ”Min indre svindehund” er også Galschiøts første happening i det offentlige rum, og den satte fokus på risikoen for, at den europæiske civilisation ville blive forrådt efter Berlinmurens fald,  hvis ikke vi skabte en verden i bedre  sociale balance.
En mere grundig gennemgang af de forskellige elementer i skiltet følger nedenfor.
 
 
Bliv medejer af er et brunt motorvejsskilt igennem Crowdfunding

Galleri Galschiøt skal selv betale alle udgifter til de mange skilte, og det er en dyr fornøjelse! Inkluderet brandsikring af galleriet skal vi bruge 400.000 kr., - penge vi ikke lige har liggende.
 
Men traditionen tro knokler vi os igennem det og har lavet en kæmpe crowdfunding indsamling, hvor vi sælger mere end 100 helt unikke skulpturer til spotpris.  Skulpturerne vil normalt koste 8 - 10.000 kr./stk., men i dette tilfælde sælger vi dem for 3.500 kr. stykket. På nuværende er der allerede solgt 60 stk. Vi kan næsten ikke nå at støbe dem, før de bliver solgt!
 
Vi regner med at lukke for salget af de unikke skulpturer allerede midt i maj ,så hvis du vil sikre dig en skulptur og samtidig være med til at støtte det legendariske motorvejsskilt, skal du komme ned på værkstedet i Odense og udvælge dig en skulptur. Vi har også lavet en liste, hvor man kan skrive sig på og reservere en skulptur, før de bliver udsolgt. Skriv til os på aidoh@aidoh.dk  eller ring 66184058, hvis du vil på denne liste.
 
 Skulpturerne, der indgår i Crowdfundingen, er en videreudvikling af Galschiøts store kunst-installation, ”Homo Sapiens”.  Du kan hente yderligere info og se foto af nogle af skulpturerne på vores webside og nedenfor.
 
 
Rådmand skærer kageskilt for og vi giver champagne
 
Tirsdag d.14 maj kl 13.00  inviteres du hermed til en slags ”fernisering på motorvejsskiltet” hvor kultur Rådmand i Odense Jane Jegind vil skære for i en kæmpe lagkage, udfærdiget som en kopi af skiltet. Værkstedet vil være vært for et glas champagne, så vi kan fejre den store begivenhed sammen. Alle er velkomne på Galleri Galschiøt!.
 
 
Fernisering d. 30 april kl 15.00 på Mexicansk udstilling
 
D 30. april kl 15.00 til 18.00 har vi også en fernisering af den mexicanske maler Rey Morales spritnye værker. Udstillingen varer kun 13 dage dage indtil søndag 12 maj- da Rey skal tilbage til Mexico.  Vi håber du også vil komme og se denne udstilling. Galschiøt holder tale og er vært med et glas eller to.
 
Kærlige forårs hilsener
Galleristerne på galleri Galschiøt
 
******************
 
 
 
Hvad er der på det brune skilt
Skulpturerne på skiltet fra venstre:
 
Survival of the fattest, 2012. Original  skulpturen er af kobber og 3 m høj. En kæmpe overvægtig retfærdigheds gudinde (Justitia) med sin vægt i hånden oven på en udsultet mand.
 
Hendes motto er  ”Jeg sidder på ryggen af en mand –han er ved at segne under min byrde— Jeg vil gøre alt for at hjælpe ham- undtagen at træde ned fra hans ryg.” 

Skulpturen er en kommentar til den vestlige verdens retfærdighedssans, hvor vi besidder meget af rigdommen på jorden, samtidig med at vi prædiker demokrati,  lighed, frihed og broderskab, uden at vi selv vil dele med de andre.
 
Skulpturen står både i Ringkøbing og på Galschiøts værksted og er en af hans mest kendte skulpturer.
H.C. Andersen i en queer tid, 2012. Originalskulpturen er 2m høj, og er en skulpturel kommentar til den akademisk diskussion om læsningen af H.C. Andersens værker i queer perspektiv.
 
Skulpturen er sammensat af 2 klassiske skulpturer ”Venus fra Milo” og Bissens ”H.C. Andersen portræt” fra 1864 og viser Andersens kvindelige sider og diskuterer, hvordan han kunne have reageret i en tid, hvor det ikke er usædvanligt at flirte med sin kønsidentitet..
 
Skulpturen skabte meget debat, da den blev lanceret i forbindelse med en stor indsamling til brystkræft.
 
Unbearable, 2015. Den originale skulptur er 7x3x10 meter og blev lavet til klimatopmødet Cop 21 i Paris. Den består af en videnskabelig kæmpegraf over CO2 ophobningen de sidste 300 år.
 
Grafen spidder en isbjørn, der hænger i 7 meters højde. Den har siden Paris været opstillet foran folketinget, ved Cop 23, i Bonn og utallige andre steder.
 
Skamstøtten, 1995 Skulpturen er 9 meter høj og lavet for at markere og huske massakrer og overgreb i verden. Den første skulptur markerede massakren på Den Himmelske Freds plads  i 4 juni 1989, hvor studenterne  blev slået ihjel af kinesiske  tanks og militær, der knuste drømmen om demokrati og menneskerettigheder i Kina.

Der var over 100.000 deltagere, da skulpturen blev opstillet permanent i Hong Kong i 1997, lige før Hong Kong blev overtaget af Kina. Den står nu på Hongkong universitetet og er beskyttet af 10.000 studenter og er det eneste mindesmærke, der er over massakren på kinesisk grund.

Opstillingen kostede Galschiøt et permanet indrejseforbud i Kina og 2 gange udvisning af Hongkong.  
 
Det er i år (2019) 30 året for massakren, og Galschiøt valgte derfor, at denne skulptur skulle være i centrum af skiltet or at hædre mindet om studenterne. På skulpturen har en af de mest berømtes digtere i Kina,Szeto Wah, lavet en meget smuk kalligrafi, der betyder ”Nationens traume”. Der er opstillet Skamstøtter i Mexico , Brasilien. Og Hong Kong
 
Freedom to Pollute, 2002. En 6 meter høj frihedsgudinde der sender røgsøjler op fra faklen. I lovbogen, hun holder i hånden, er teksten blev ændret til  ”Freedom to Pollute”.
 
Skulpturen er indgået i utallige kunstmanifestationer rundt omkring i verden for at sætte fokus på at den vestlige verdens krav om frihed til vækst og et sanseløst forbrug, uanset hvad konsekvenserne er for vores fælles klode.
 
I Guds Navn, 2007. 6 meter høj korsfæstet gravid teenager. Skulpturen sætter fokus på, at den katolske kirke har indført et forbud imod prævention  (og seksualundervisning).

Den katolske Pave Johannes Paul 2. fra Polen indførte det absurde dogme, at gud har bestemt, at når en mand og kvinde er seksuelt sammen, skal der være mulighed for, at man kan blive gravid - at forhindre dette er bandlyst og svarer til 1000 vis af aborter, hver gang man har samleje. Dette forbud mod prævention gælder alle, både indenfor og udenfor ægteskabet, og alle former for prævention og er stadig gældende for over en milliard katolikker.
 
Prævention forbuddet har betydet en katastrofe i mange lande, da det bliver umuligt for dem at lave børnebegrænsning og hindre, at HIV smitte og andre seksuelt overførte sygdomme breder sig. 

Især mange teenagere er blevet gravide pga. forbuddet.  Skulpturen har stået foran domkirken i København og været opstillet i både Kenya, Tyskland, Brasilien og Nicaragua, og den indgår  også i mange bøger om kristendommen og seksualoplysning.
 
Min indre svinehund. I november 1993 blev 22 tonstunge og 3m høje skulpturer stillet op i store dele af Europa.

Dette var en af de største kunst happening/streetart værker, der nogensinde er lavet på europæisk grund. Alle skulpturerne blev opstillet ulovligt i løbet af 2 døgn og over 100 mennesker hjalp med projektet.
 
Det var Galschiøts første happening i det offentlige rum, og han lavede den for at sætte fokus på, at vi efter Berlinmurens fald stod over for tippingpoint i vores historie, hvor imigration ville blive kraftigt forøget pga. den sociale ubalance.

Enten delte vi vores rigdomme og skabte en social og økonomisk balance i Europa, Middelhavsområdet og Afrika, så befolkningerne kunne have en fremtid i deres egne lande, eller også byggede vi en ny mur om Europa for at holde de andre ude fra vores territorium.

Galschiøt påstod, at hvis vi valgte den nye mur, ville vi gå ind i en (ny) forråelse og miste den europæiske civilisations grundprincipper frihed, lighed og broderskab. På skulpturerne er graveret en tekst ”Don’t feed your  inner beast”. Skulpturerne indgår i en del kunstsamlinger og bliver brugt i mange sammenhænge.
 
 
 
Baggrund for brune og blå skilt samt omstrukturering  af Galleri Galschiøt
 
Som en af de eneste kunst institutioner får vi ingen tilskud fra stat, kommune eller fonde. Vi finansierer alle vores kæmpe projekter for egen regning, og  det giver os en kolossal uafhængighed, som vi er både stolte og meget glade for. Et vildt sted som Galleri Galschiøt egner sig ikke til at være afhængig af nogen.
 
Men det er tit svært at få det til at løbe rundt, og vi har i lang tid overvejet, hvordan vi kunne gøre vores økonomi mere stabil. Vi lever af at sælge skulpturer, arrangere konferencer, møder og koncerter, holde foredrag og undervise på vores kunstskole. Der udover lejer vi vores bygninger ud til boliger og erhvervslokaler.
 
Vi har haft 20.000 besøgende i 2018 , men vi vil gerne have flere. Samtidig er vi ved at bygge om, så vi kan lave større konferencer og koncerter.
Dette er baggrunden for, at vi det sidste år har haft forhandlinger med Statens Vejdirektorat og Odense Kommune om at få mulighed for en skiltning i det offentlige rum og godkendelse til 4 - 500 personer i galleriet.
 
Alt dette er nu mirakuløst ved at lykkes, så tak til Galleri Galschiøts skytsengel, der virkelig er trådt i karakter.
 
 
 
Anarkismen og modkultur i behold
 
Nogle kunne måske blive nervøse for, at  vi nu er ved at udvikle os til et almindeligt lidt kedeligt seværdighedssted.

Men bare rolig, vi skal nok bevare vores anarkistiske happening og grænseoverskridende modkultur. Men selv anarkister må indrette sig efter byplaner, brandsikring og parkeringsregler.

Reglerne er faktisk ret rimelige, selv om det koster os en hulens masse penge og arbejdskraft, at opfylde dem, og vi har faktisk også et ønske om at passe godt på vores besøgende.
 
 
 

 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2019

 
April
 
Homo  Sapiens er forsat opstillet i København
 
 De 21 store kobber skulpturer er opstillet foran LO bygningen på Islands Brygge.
 Her har de nu stået i 2 måneder i forbindelse med sammenslutningen af de 2 hovedorganisationer LO og FTF.  Udstillingen er en slags velkomst til FTF der flyttede ind i den smukke LO bygning allerede fra 1 januar , hvor de to hovedorganisationer fusionerede til et samlet forbund der fik navnet FH (Faglig hovedforbund).
 Denne begivenhed blev også en enestående mulighed for københavnerne til at opleve denne smukke meditative og tankevækkende skulptur/lys installation på Island Brygge.
 
 
*****
 
29. April til 3. Maj 2019 (Uge18): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
*******
Maleri udstilling på galleri galschiøt
Fernisering. 30 april kl 15 til 18.00
Du inviteres hermed til fernisering af maleriudstilling med den mexicanske maler. Rey Morales.
 Jens Galshiøt åbner  maleri udstillingen og er vært for et glas vin eller 2 .
 Håber vi ses til en hyggelig fernisering. Udstillingen lukker allerede 12 maj da Rey skal flyve tilbage til Mexico.
 
 
 
Maj
1. maj med fernisering på FOA i Odense
 
Onsdag d.1. maj : Fernisering af genrejsningen af den store skulptur foran FOA fagforeningen på Vesterbro i Odense . Der er lagt op til en festlig dag med beværtning og taler af både af Galschiøt og FOA´s forkvinde Nina Skov-Lauridsen.
 
 
 
******
 
Morud Kunst Dage - 20 års jubilæum
 
3., 4. og 5. maj  Langesø Slot, Fyn : Galschiøt har sagt ja til at udstille i disse spændende omgivelser. Han var den første udstiller, da foreningen startede for 20 år siden, og de har strikket et godt jubilæums program sammen .
 
UDSTILLINGSDAGENE:

Fredag den 3. maj – Kl. 18:
Kunstudstillingen starter med musikarrangement
på gårdspladsen i Gl. Morudgaard i Morud by.
 
Lørdag 4. maj - Kl. 11.00 – 17.00- Hele dagen: Kunstudstilling
Kl. 14 – Fernisering i Køreladen med musik
Kl. 19,30 – 21.00 – Koncert i Langesø Skovkapel
Kl. 21.00 -  Fakkeltog til Den gamle Smedie.          
Hyggestemning og servering ved pejsen.
 
Søndag den 5. maj - Kl. 11.00 17.00 - Hele dagen: Kunstudstilling
Kl. 16.00 – Bortlodning af kunst til medlemmer
Kl. 17.00 – Udstilling lukker. Kunst nedtages.
 
 
 
 
 
 
*****
 
KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk,
 
26. maj 2019 til den 31. august 2019 i Rebildcentret.  Med open call for KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk går vi et skridt videre med henblik på at starte en tradition for en censureret udstilling med fokus på klima hvert tredje år.

Derved håber vi at fastholde såvel kunstneres som publikums fokus på klimaforandringerne, som giver særlige udfordringer i de nordiske lande. Udstillingerne har også til formål at styrke det nordiske samarbejde ved at skabe kendskab til – og relationer mellem – kunstnere på tværs af de nordiske landegrænser.

 Rebildcentret ønsker således at medvirke til udvikling af et netværk for klimakunst ud fra de fælles nordiske værdier: møde, samtale, samarbejde, refleksion, tillid og gensidig respekt.
 
Til formålet har Rebildcentret nedsat en censurkomité med den grønlandske billedkunstner Bolatta Silis-Høegh, billedhugger Jens Galschiøt (DK), kunst- fotograf Niels Fabæk (DK), og klimaforkæmper Sussi Handberg (DK). På baggrund af digitalt bedømmelsesmateriale sammensætter komitéen udstillingen ud fra værkernes kunstneriske kvalitet og deres relevans i forhold til temaet klima. Alle visuelle kunstneriske udtryk er velkomne herunder land art, som kan etableres på centrets naturarealer.
 
I løbet af udstillingsperioden forventer Rebildcentret at gennemføre særlige events i samarbejde med enkelte udstillende kunstnere. Det kan være workshops, foredrag eller performances. Se deltagerbetingelser og praktisk information her…….
NB! Tilmeldingsfrist var den 25. marts 2019.
 
 
 
*******
 
13. - 17. maj 2019 (Uge 20: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
*******

27. - 31. maj 2019 (Uge22): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
 
Juni
 
10. - 14. juni 2019 (Uge 24): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
*****
Folkemødet
13. - 16. juni: Vi deltager med en kultur scene og en masse aktiviteter på Folkemødet på bornholm: Program følger.
 
*****

24. - 28. juni 2019 (Uge 26): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Juli
 
8. - 12. juli 2019 (Uge 28): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
******
Sommerferie åbningstider på Galleri Galschiøt fra 12 til 17 alle hverdage og søndage Ofte er der længere tid åbent, hvis der er nogen, der arbejder på værkstedt. Lørdag er der lukket.
 
*****

22. - 26. juli 2019 (Uge30): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
 
August
 5. - 9. august 2019 (Uge32): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
******
Kulturmøde Mors
 
22. - 24. august :Kulturturmøde Mors hvor vi vil deltage med skulpturer og debat.
 
*****

19. - 23. august 2019 (Uge 34): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her 
 
 
 
Homo Sapiens skulpturer  med lys installation blev opstillet på sidste års kulturmøde på Mors 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Orgasme piloten" Bronze ,
 
 
" Homo Sapiens serien" alle 21 skulpturer med lyssætning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste