Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 26 november 2018
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
1 december
Coaching DMC Enschede
 
9-14 december
Techniekweek Inzell week 50
 
1-5 januari
Techniekweek Nieuwjaarsweek
 
11-16 januari
Techniekweek rondom Int. Sprint Classics Masters Inzell
 
16/17 februari
Coaching NK Masters Alkmaar
 
2 maart
Coaching LDR Heerenveen
 
9/10 maart
Coaching WK Masters Sprint Leeuwarden (MSG2019)
 
22-24 maart
Coaching WK Masters Allround Bjugn (Noorwegen) MAG2019
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
WEDSTRIJDVOORBEREIDING
 
Wat doe je vlak voor een wedstrijd, hoe bereid je je fysiek én mentaal voor op een belangrijke race?
 
Omdat elke persoon anders in elkaar zit, kan ook hierin onderling  veel verschil in zitten. Ga daarom op zoek naar jouw eigen ideale voorbereiding.
 
Omdat je veelal geen mogelijkheid hebt om echt wat op snelheid te doen op het ijs, omdat je alleen de inrijbaan (samen met de andere wedstrijddeelnemers) tot je beschikking hebt, is het belangrijk om in je warming-up op het droge diverse coördinatieve en schaatsgerichte activiteiten in te bouwen. Denk hierbij aan wat sprintjes, sprongen en startjes (bijv. in het elastiek).
 
Ook is het verstandig je race alvast in je hoofd te rijden. Zoek een rustig plekje en rij je race met je ogen dicht in die baan waarin je geloot bent en op die manier zoals je hem wilt rijden.
 
Tot slot... Hou je aan je ‘normale’ bewegingen, activiteiten en voedingspatroon. Doe niet ineens iets heel anders door anderen na te doen. Vertrouw op jezelf en focus op datgene dat belangrijk is voor jou.
 
Succes!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Herfstweken goed verlopen!
Het is al weer eind november en dat betekent dat we er al weer zes Techniek Trainingsweken op hebben zitten in Inzell!
 
Met maar liefst 73(!) schaatsers hebben we, samen met collega-trainers Piet Knip en Leen van den Heuvel, in deze weken kunnen werken aan het verbeteren van de schaatstechniek om zo nog meer plezier uit het schaatsen te halen, nog effeciever te bewegen en/of nog sneller te schaatsen.
 
Veel schaatsers uit Nederland, maar ook opvallend veel uit Noorwegen, een speciale week voor de Britse schaatsers en daarnaast ook deelnemers uit Zweden en Duitsland. Op naar een mooi vervolg allemaal van het seizoen!
 
 
Techniekweek rondom International Sprint Classics voor Masters
Van vrijdag 11 tot woensdag 16 januari organiseren we een techniekweek rondom de International Masters' Sprint Classics in Inzell.
 
Op vrijdagmiddag starten we met een wedstrijdvoorbereidende training. Op zaterdag 12 en zondag 13 januari vindt het internationale masters toernooi plaats, een sprintvierkamp met op beide dagen een 500 en 1000 meter.
 
Op maandag, dinsdag en woensdagmorgen richten we ons op de techniek op basis van de filmanalyses van de races tijdens het weekend.
 
Kortom, een mooie gelegenheid voor masters om in die week de puntjes op de i te zetten voor de belangrijke wedstrijden aan het eind van het seizoen. Er zijn nog een paar plekken over deze week, dus als je ook wilt deelnemen, meld je dan snel via e-mail.
 
Coaching wedstrijden
Ook dit seizoen is Schaatstraining advies & begeleiding weer gevraagd om als teamleider en coach van de Nederlandse deelnemers aan de WK's Masters Sprint in Leeuwarden en Allround in Bjugn (Noorwegen) te fungeren.
 
Maar ook bij de volgende wedstrijden zijn we aanwezig en in de gelegenheid om je te coachen:
  • DMC Enschede op 1 december
  • NK Masters in Alkmaar op 16 en 17 februari
  • LDR in Heerenveen op 2 maart
Wil je tijdens een van die wedstrijden door Monique gecoacht worden? Meld je dan via e-mail en geef daarbij je specifieke wensen aan. Aan deze coaching zijn geen kosten verbonden.